De eigenaren van 1nul8 vieren in april maar liefst twee feestje: het zesjarig bestaan van 1nul8 en de geboorte van het zusje van 1nul8. De nieuwste zaak komt ook midden in de stad en zal zich gaan richten op toegankelijkheid met uiteraard de daarbij behorende kwaliteit.
1NUL8

In september 2017 heropende 1nul8 haar deuren na een flinke metamorfose. De zaak is aanzienlijk vergroot door de keuken naar beneden te verplaatsen, uit praktisch oogpunt is er een extra trap naar beneden geplaatst en het kan niemand zijn ontgaan dat het interieur een upgrade heeft gekregen. Ook de gerechten zijn niet meer te vergelijken met voorheen. "Met Jac (chefkok red.) hebben we echt een slag gemaakt. We zijn veranderd. Alles wat we hadden gewenst bij 1nul8 is uitgekomen. Het eten moet echt top zijn. Naast Jac en SousChef Robert zijn er ook drie sushi-chefs aangenomen. Zo roken wij bijvoorbeeld zelf de zalm en kip voor in de salades. Het mooie is dat de één nu aan een kop koffie met een stuk taart zit en bijvoorbeeld het tafeltje naast hen aan een vijfgangendiner. Doordat wij ons op alles richten is dat ook mogelijk", vertelt Fäbiän Loveriks, een van de eigenaren. Op 22 april viert 1nul8 alweer haar zesjarig bestaan met Joel Borelli. Maar er gebeurt meer rond deze datum: de geboorte van het nieuwe zusje van 1nul8.
1VIER3

Sneakpeek van de nieuwe zaak
De nieuwe zaak gaat 1vier3 heten en verwijst, net zoals 1nul8, naar de locatie: Hoogstraat 143. Naast de eigenaren Floris en Fäbiän kunnen we nog een bekende uit 1nul8 in de zaak verwachten: Justin. Fäbiän: "Justin is vijf jaar geleden begonnen als barback in 1nul8 en heeft zich opgewerkt tot manager. Om nog verder door te kunnen groeien, wordt hij extra betrokken door middel van aandelen in 1vier3." Op de begane grond komt het pand, waar ruimte is voor ongeveer 50-70 man. Bovendien hebben zij een groot terras voor de deur. "Er zitten grote openslaande deuren in de zaak, waardoor de hele zaak open is met een toegankelijk karakter. Er zit een goed terras bij en hier staat de hele dag de zon op. Door de grootte van de zaak is het ook een hele mooie ruimte om af te huren. We hebben er echt zin in", vertelt Fäbiän trots.
Kwaliteit en toegankelijkheid
Bij 1vier3 gaan ze zich richten op kwaliteit en toegankelijkheid. Net als bij de grote zus gebruiken ze ook bij 1vier3 mooie producten, maar de prijzen komen iets lager te liggen. Zo beginnen de wijnen onder de €4,- en heb je al een koffie voor rond de €2,-. Fäbiän: "Het is een kleine kaart, maar goed toegankelijk en niet te uitgebreid." De gerechten variëren van een streetfood hotdog tot een broodje filet of grillworst en van een plankje rookworst tot Dry Aged Entrecote uit de Josper. "We krijgen veel cateringaanvragen en gaan dat vanuit 1vier3 ook verwezenlijken. Ook gaan we de lunch verzorgen bij bedrijven, dat zijn hele leuke dingen", legt Fäbiän uit. De richtlijn is om de laatste week van april open te gaan op de Hoogstraat.
Nog lang niet klaar

Dit mooie gerecht vind je op de kaart van 1nul8
Wie dacht dat ze met het openen van de nieuwe zaak wel even zoet zijn, zit er helemaal naast. Er zijn namelijk alweer concrete plannen voor een heel nieuw concept. "De wens is om met deze zaak op het hogere segment te richten. Een zaak die in New York niet zou misstaan, maar dan midden in de stad Rotterdam. We houden nog even geheim waar de zaak komt. We zijn al acht maanden bezig met de benodigde vergunningen, wanneer deze locatie ons gegund wordt hebben we echt een pareltje in handen. Het wordt zo dik", sluit Fäbiän af.