Nog voordat de Markthal aan het straatbeeld werd toegevoegd, de Pannekoekstraat het MAHO-kwartier werd, de Kop van Zuid uit alleen maar horeca en hoge gebouwen bestond, Francois Geurds een sterrenstraat maakte van de Hofbogen, er veganistische opties in het gros van de restaurants waren, de kip-, burger-, ramen- en gintrend plaatsvonden en voordat je drie maanden van tevoren bij Yama moest reserveren, werd de Buik opgericht. We wisten toen namelijk al dat het horeca-aanbod almaar groter en diverser wordt in Rotterdam. Vandaag de dag vinden die ontwikkelingen nog altijd plaats en hebben we wat te vieren: we mogen onze eerste vijf kaarsjes uitblazen. En…wie jarig is, die trakteert.
Op 26 november 2013 gingen wij voor het eerst live. In de afgelopen vijf jaar tijd hebben we nooit bang hoeven zijn dat we geen content zouden hebben. Onze redactie heeft in samenwerking met 143 bloggers, die in de loop der jaren hun naam aan de Buik hebben verbonden, ervoor gezorgd dat er meer dan 2.550 verhalen online zijn verschenen. Hiervoor zijn er 261 nieuwsbrieven uitgebracht welke naar 2.419.044 mensen zijn verstuurd. Bovendien hebben we maar liefst 15.703.432 bekeken pagina’s weten te bereiken op onze website én zijn wij afgelopen maandag uitgeroepen tot Beste Website van het Jaar 2018 en daar willen we jullie graag voor bedanken met onze grootste weggeefactie ooit. En uiteraard ook voor de 75.000 Facebook likes, meer dan 25.000 Instagram volgers en meer dan 5.000 Twitter followers.
Het Obba's imperium

Het vierde wat wij weggeven - na een tafel bij Aloha, Ayla en Lilith - is een diner voor twee x twee personen bij Obba’s Day & Night. De alweer derde vestiging van het Obba’s imperium opende een jaar geleden de deuren aan de Witte de Withstraat. Je kunt hier dag en nacht genieten van heerlijke Mediterraanse hapjes van de Josper – en natuurlijk de nodige drankjes – want ze zijn van donderdag tot en met zaterdag tot maar liefst 05.00 geopend. Ze hebben een Obba's Special: de Mezze de Luxe. Deze proeverij voor twee personen bestaat uit een selectie van de heerlijkste mezze's, warme vleesgerechten uit de houtskooloven (in overleg is vega mogelijk), koude mediterrane dips, salade, frietjes, sausjes, rijst en vers brood. Jij maakt nu kans op deze Mezze de Luxe samen met een tafelgenoot (exclusief drankjes), want wij geven de special voor twee x twee personen weg op een doordeweeksedag. Om hierop kans te maken vertel je onderaan dit artikel in het formulier welke top tien jij graag nog een keer op de Buik ziet verschijnen. Meedoen kan tot 19 december 00:00.
Uiteraard gaan we komende jaren verder met waar wij goed in zijn en blijven wij alles in kaart brengen wat de bloeiende foodcultuur in Rotterdam te bieden heeft. Met echte verhalen, interviews en achtergronden over (nieuwe) restaurants, lunchcafés, eethuisjes, bars en clubs. Over gespecialiseerde winkels, bijzondere producten en leveranciers. En de talrijke festivals, workshops, marketen en andere initiatieven die Rotterdam culinair op de kaart zetten.
Blijf ons de komende dagen extra goed in de gaten houden, want de hele week lang geven wij diners voor twee weg in mooie restaurants in de stad.