Diepnoord is de jongste bar-bistro van Noord

Rokus de Jong en Sam Hoffstaetter openen halverwege november bar-bistro DiepNoord aan de Bergweg in Rotterdam-Noord.

18 Okt 2022 Flora Bakker

blogger Flora is een geboren Rotterdamse en echte Bourgondiër. Haar liefde voor eten & drinken én de stad deelt zij graag met anderen en kan zij perfect combineren bij de Buik..

Diepnoord is de jongste bar-bistro van Noord

Vanaf volgende maand is Rotterdam-Noord een bar-bistro rijker. Halverwege november openen jeugdvrienden Rokus de Jong (28) en Sam Hoffstaetter (27) Diepnoord aan de Bergweg. Ze betrekken de zaak waar voorheen Aziatische bistro Noni zat, maar gooien het over een hele andere boeg. Van de keuken tot het interieur: "Het krijgt een beetje een bruine kroeg vibe, alsof het al 50 jaar bestaat", aldus Rokus. 

Frisse uitstraling  


Foto: Sam zal in het begin veel in de zaak staan, maar uiteindelijk is hij de 'ondernemende' van het stel en regelt hij alles aan de achterkant 

Wie weleens bij Noni is binnen geweest, herkent de zaak straks niet meer terug. De rode tinten en industriële uitstraling vervangen Rokus en Sam door veel hout en glas. Rokus: "We brengen de zaak eigenlijk een beetje terug naar het oude. Kenmerkend aan de zaak wordt het figuurglas. Dat is van dat glas waar je niet echt doorheen kunt kijken, maar waardoor je een soort schimmen ziet. We hebben een hele grote glazen keuken en de achterkant van de bar is ook van glas, dus daar komt dat figuurglas in." Bij de verbouwing krijgen ze hulp van familie en vrienden en ze zijn ook al bezig met het verzamelen van een team waarop ze straks kunnen bouwen. "We zijn nu wat jonger personeel aan het aannemen, wat ook past bij wat we als zaak willen uitstralen. Het wordt een jong bedrijf, met een jonge uitstraling en we willen iets neerzetten wat ook voor jongeren leuk is. De dranken die we gaan serveren en muziek de we draaien sluiten daar ook goed bij aan." Uit de boxen schalt bij Diepnoord hiphop en ze willen een draaitafel neerzetten zodat bevriende dj's hier af en toe kunnen draaien. 

Bar 


Foto: De Kaamen III van Vinas Mora is een van de natuurwijnen die je op de drankenkaart van Diepnoord terugziet 

"Wat we willen neerzetten is een bar-bistro waar de nadruk op het diner ligt, maar we willen dat wel doortrekken naar een soort baravond. Ons doel is om mensen hier te laten dineren en dat ze tot 01.00 uur blijven zitten voor een drankje." Diepnoord gaat open van donderdag tot en met maandag. Ze starten om 17.30 uur en blijven tot 01.00 uur open, op vrijdag en zaterdag zelfs tot 02.00 uur. Er is dus genoeg tijd voor een drankje na het eten. En wat drinken we dan? "We gaan ongeveer 90% natuurwijnen doen. Dat heb ik heel erg van Jim (de Jong, chef bij Renilde, red.) meegekregen en daar ben ik helemaal aan verknocht. Maar we hebben ook enkele conventionele wijnen en we hebben straks wat cocktail classics op de kaart en verschillende biertjes op de tap. We zijn wat dat betreft echt een bar." Diepnoord gaat met twee kaarten werken, één voor het diner en een barkaartje. De snacks van de barkaart, zoals olijven, mooie hammetjes en oesters, zijn de hele avond te bestellen, de gerechten van de dinerkaart tot 23.00 uur. 

Bistro 


Foto: Rokus is bij Diepnoord voor het eerst chef-kok en heeft in de afgelopen jaren de nodige ervaring opgedaan om hem hierop voor te bereiden 

Rokus is jarenlang de rechterhand van zijn broer Jim geweest, zowel als souschef bij Renilde als bij Restaurant De Jong, en staat vanzelfsprekend in de keuken. "Ik ben het gewend om te koken op niveau. Dat vind ik ook nog steeds erg leuk en ik wil dat ook doen om mijzelf te blijven triggeren, maar het wordt hier wel een stuk laagdrempeliger. We willen het niet te moeilijk maken en voor iedereen wat kunnen bieden. Ook vinden we het belangrijk dat het betaalbaar blijft." Op de menukaart staan 16 gerechten, de één iets groter dan de ander, geen onderscheid in voor-, hoofd- en nagerechten, dus het is aan de gast om te bestellen waar hij zin in heeft. Rokus kookt veel met lokale ingrediënten, zoals zeewier. "Er groeien in Nederland meerdere soorten zeewier waar ook makkelijk aan te komen is, maar je ziet het nog niet zoveel in de meer laagdrempelige restaurants. We hebben een gerecht op de kaart wat bestaat uit een aardappelterrine met dulse, een rode zeewiersoort, en een beurre blanc met codium, weer een andere zeewiersoort."

Rokus en Sam zijn nog druk bezig om de zaak te verbouwen zodat het helemaal naar hun wens is, maar verwachten halverwege november open te gaan. Houd de socials van Diepnoord in de gaten voor meer info!

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Gino Ginelli 27 Nov 2022, 16:36

Tsja…weer een nieuwe zaak. De zoveelste na wat ooit Café the Liberty was. Daarna zouden nog vele volgen. Brasserie Noord was een mooie zaak met goed eten. Maar toen kwam Corona. Hoop dat deze 2 nieuwe ondernemers meer geluk hebben en er wat moois van maken. Succes!

Lees ook deze verhalen
Lunchroute Dordrecht: proef de stad in vijf stops

Lekker slenteren en misschien wel op meerdere plekken lunchen? Dat kan in het pittoreske Dordrecht met deze vijf lunchtips.

Station Bergweg opent bezorghub in het Vroesenpark

In het Vroesenpark hoef je voortaan geen zware picknickmand meer mee te nemen. Via de bestelhub van Station Bergweg wordt je eten tot je kleedje bezorgd.

De Proef op de Sommelier met: Emy Koster

Voor de serie Proef op de sommelier gaat Niels van Laatum in gesprek met Rotterdamse sommeliers. In deze editie Emy Koster van Tres.