- Maaltijd
- Lunch, Diner
- Stadsdeel
- Centrum
- Keuken
- Internationaal, Nederlands
- Soort zaak
- Restaurant
- Prijsniveau
- Wat duurder
- Chef
- Jim de Jong
De keuken van het restaurant Renilde in het Depot Boijmans Van Beuningen wordt bestierd door chef Jim de Jong. Hij is ooit bekroond door GaultMillau als Jonge Topchef van het Jaar en in Rotterdam een gekende chef. Hij kookt puur en met aandacht voor de natuur. Vaak frissen gerechten, met veel groenten en een moderne Franse slag.
De inrichting is een kunstwerk op zich en het uitzicht op Rotterdam, bijna van binnenuit, is fenomenaal. Tegenover het restaurant, tevens in het Depot, zit evenementenruimte Coert.
Chef Jim de Jong wordt duidelijk geïnspireerd door zijn omgeving en improviseert er op los voor het kunstwerk op het bord. Je hoeft alleen aan te geven hoeveel gangen je wilt. Deze aanpak geldt niet alleen voor de gasten, maar ook voor het keukenteam. Het seizoen, en zo dus indirect ook de leverancier, bepaalt waar die avond mee gekookt wordt.
De seizoensgebonden aanpak van Renilde vraagt om een grote mate van flexibiliteit van het gehele team. Sommige kunstwerkjes krijgen een seizoensplek in het menu, maar andere veranderen dagelijks of komen op een later moment terug in een andere samenstelling. Sjanne Vlug, van het voormalige restaurant Fermin, is de huidige sommelier bij Renilde.
De Buik van Rotterdam sprak met chef Jim de Jong van restaurant Renilde in het Depot van Boijmans Van Beuningen over zijn plannen, ambities en uitdagingen.
De gerechten tijdens het diner bij restaurant Renilde in Rotterdam zijn vers, puur en worden geserveerd met natuurwijnen geselecteerd door Jim de Jong.
In restaurant Renilde op het Depot Boijmans Van Beuningen wordt gekookt met de seizoenen. Veelal lokale producten met altijd een duurzame blik op eten.
De Buik ging voor een ‘all-in’ ervaring in het Depot en maakte voor haar bezoek aan Renilde ook een rondgang door de exposities van het depotgebouw.
Geniet van de volgende voordelen: