Herman vond het, na tien jaar aan het hoofd van Las Palmas, tijd voor een nieuwe impuls. Deze impuls vond hij in Eveline Wu, die sinds 1 april het restaurant en team van Las Palmas heeft overgenomen. Eveline heeft zichzelf afgelopen jaren op de kaart gezet in Eindhoven en vond het nu tijd worden om Rotterdam te veroveren met haar Aziatische gerechten en wereldberoemde dessert.
Eveline is misschien wel een van de meest enthousiaste horecaondernemers die wij ooit hebben ontmoet. Ondanks de drukke zaterdagavond neemt ze uitgebreid de tijd om ons bij te praten. Eveline: “Op mijn negentiende opende ik het allereerste wokrestaurant in Nederland en elf jaar geleden heb ik met Mood Food & Drinks sushi op de kaart gezet in Eindhoven.” Tegenwoordig is ze naast Mood en Las Palmas nog eigenaresse van de Kreeftenbar en Wynwood (beide in Eindhoven) en heeft ze maar liefst 150 man personeel. Bovendien won ze in 2016 het World Championship of Chinese Cuisine (ook wel de Olympische Spelen van de Chinese keuken genoemd) en afgelopen jaar de titel Etnisch Zakenvrouw van het jaar. “Mijn ambitie was eigenlijk om actrice te worden. Ik ben zonder opleiding begonnen en wil hiermee een voorbeeld zijn voor anderen. Iedereen moet een kans krijgen. Zo bieden wij mensen met een uitkering stages aan en sommigen hebben nu zelfs een contract”, vertelt Eveline trots.
Goddelijke sushi
Mood staat voornamelijk bekend om de sushiboot, die overvloedig is gevuld met sushi en sashimi. Eveline heeft voor Las Palmas overal topchefs vandaan gehaald om de sushi te rollen. “De chefs zijn beter dan ik. Ik ben niet arrogant,” zegt Eveline bescheiden, “Maar ik beloof jullie de lekkerste sushi die je ooit hebt gegeten. Hier wil je voor terugkomen.” Minder bescheiden is de manier waarop de sushi wordt gepresenteerd: luxe opgemaakt, rijk gevuld (denk aan sushi met beef, paling en garnalen), uitbundig aan het roken gebracht aan tafel en geserveerd met échte wasabi. We noemen niet snel iets ‘de lekkerste ooit’, maar deze komt in de buurt. Eveline: “De sushi bestaat voor 70% uit groenten en vlees/vis. De rijst wordt op lichaamstemperatuur bereidt en de vis op twee graden. De vis wordt vers bereid. Vanzelfsprekend is de vis vandaag vers binnengekomen, maar met vers bereid bedoelen wij dat we niet van tevoren rollen. Hierdoor zijn ook glutenvrije bereidingen mogelijk.”
Garden Delight

De kipdumpling, tempura-aubergine en pekingeend in rijstvel die volgen vallen ook goed in de smaak. Na nog een aantal gerechten van de Franse kant van de keuken geproefd te hebben, waaronder truffelsoep met Parmezaanse kaas en bavette, komt het dessert waarmee Eveline het World Championship of Chinese Cuisine heeft gewonnen: Garden Delight. De bodem bestaat uit een crème van witte chocolade en hazelnootmousse gegarneerd met wittechocolade-ijs, hangop, frambozen en eetbare bloemetjes. We laten ons vertellen dat de hoeveelheden heel nauwkeurig afgemeten moeten worden om deze smaken te creëren. Eveline raadt ons aan om met je lepel een schep van boven naar onder te nemen, zodat je alle smaken tegelijk proeft. En er zit nog een verrassingselement in het dessert: bij elke hap gaat je tong knetteren.
Koffie Jean-Luc

In de nieuwe stijl is er gelukkig ruimte overgelaten voor de beroemde koffie van Jean-Luc. Terwijl hij de koffie aan tafel komt bereiden, vertelt hij ons: “35 jaar geleden heb ik dit drankje ontwikkeld. Iedereen heeft een andere smaak, maar dit moest iets zijn wat iedereen lekker vindt. De ingrediënten zijn apart gemaakt. Het is de crème de la crème, zonder arrogantie is dit de beste koffie ter wereld.” De koffie is onder andere opgebouwd uit hazelnoot, witte chocolade, whisky, cream, kastanje en gek genoeg maar een klein beetje koffie.
Las Palmas by Eveline

De nieuwe weg die Las Palmas inslaat is de Aziatische keuken met een Franse touch. Herman en zijn beroemde grote lappen vlees zijn nog in de zaak te vinden, maar stapje voor stapje wordt de zaak onder handen genomen. Eveline: “Met de vleesverwerking wil ik nog een stapje hoger, maar je moet geen sterrengerechtjes verwachten. Bij Wynwood willen we graag een Michelinster gaan veroveren. Hier staat Wouter van Laarhoven in de keuken, wie met restaurant De Molen een Michelinster bereikt. Bij Las Palmas zijn vanavond bijvoorbeeld 180 couverts. Dan is er geen tijd om kleine blaadjes enzovoort op de borden te gaan knippen. Wel wil ik nog meer op de seizoensgroenten gaan inspelen.” Ook zal de zaak zelf onder handen worden genomen. Zo is het plan om de bar vooraan kleiner en lager te maken. Hierdoor zal hij toegankelijker worden, omdat je dan kunt zien hoe de cocktails en sushi worden bereid. Ook wordt de indeling van de zaak iets anders en is het plan dat je er binnenkort ook sushi kunt afhalen. En dat plan steunen wij zeker, want deze sushi moét je een keer geproefd hebben.