Terry Priem brengt eigen zaak naar Kralingen: Gastrobar STER

Op de Jericholaan in Kralingen opent Terry Priem medio maart zijn Gastrobar STER.

16 Feb 2019 Sanne de Viet

blogger Sanne is een vrolijke studente Journalistiek, die verder veel van eten, reizen en muziek houdt

Terry Priem brengt eigen zaak naar Kralingen: Gastrobar STER

Na ruim acht jaar, in samenwerking met Brian Bennink, eigenaar van restaurant Allure te zijn geweest, is het voor Terry Priem tijd voor een nieuwe uitdaging: zijn eigen Gastrobar. Op de Jericholaan in Kralingen gaat hij nu zijn beroemde signature gerechten aan de man brengen. Wij spraken Terry over de plannen voor zijn nieuwe zaak. 

Gastrobar STER

De naam van zijn gastrobar luidt 'STER', en hier heeft Terry een aantal persoonlijke redenen voor. "Ster was vroeger mijn tag naam bij het graffiti spuiten als jongetje. Daarbij is het een samentrekking voor Esther, mijn vrouw, en Terry. En onze dochter heet Nova, wat 'nieuwe ster' betekent" legt hij uit. 

STER komt op de hoek van de Jericholaan en 1e Jerichostraat middenin de wijk Kralingen, wat een bewuste keuze is geweest. "Ik wilde absoluut niet een zaak in het centrum, omdat daar in de afgelopen jaren zo ontzettend veel is bijgekomen. Juist Kralingen is een beetje upcoming. In de buurt van de nieuwe gastrobar zijn ook veel anderen zaken bezig met het renoveren en opstarten van horecagelegenheden, zoals Finca en Calla Booze (van de Sateman en DR.), maar toch is er nog niet heel veel aanbod in deze wijk.

Informele setting

Het pand is klein, juist daardoor wordt het een informeel restaurant. Terry wil bijvoorbeeld zelf zijn gerechten gaan uitserveren. Om het ook buiten aantrekkelijk te maken, zal er een groot terras komen met heaters. "Wat je wel ziet in een informele setting, is dat mensen misschien ook alleen een drankje komen doen", zegt Terry. Daarom zorgt hij ook voor een uitgebreide wijn- en cocktail kaart. Ook zullen er verschillende bar bites op het menu komen die, zoals de naam al zegt, ook aan de bar genuttigd kunnen worden.

Signature dishes



De chef zou zichzelf tekort doen als er alleen maar barbites geserveerd werden, dus er zijn ook nog vijftien andere gerechten op de menukaart te vinden. Een hiervan is natuurlijk zijn signature dish: het bekende kerrie-ijs. Verder zal hij zich vooral gaan richten op de gerechten die de mensen van hem herkennen, maar dan op een net iets andere manier. "Het zullen wat kleinere gerechtjes worden, eigenlijk tussengerecht porties. Zo kunnen mensen een paar gerechtjes bestellen en is het ook iets informeler. Een beetje shared dining is dus ook mogelijk."

Wordt een ster

Terry is momenteel al druk bezig met het renoveren van het restaurant en het naar zijn eigen smaak in richten. Om dit te bewerkstelligen, heeft hij een crowdfunding opgezet en elke donateur heeft hier baat bij. Hij heeft hier namelijk iets extra aantrekkelijks bedacht. "Onze donateurs die het restaurant groot gemaakt hebben, krijgen een dinerbon. En als extra bijkomstigheid krijgen ze ook nog een plaatje op de muur waar je naam, bedrijfsnaam of een boodschap op vermeld kan worden." Er zijn best al wat donaties gemaakt, vooral door vrienden en bekenden, maar meer donaties zijn nog zeker welkom. "Het Rotterdamse bedrijfsleven mag het nog wel onder ogen krijgen. En ook onze oude vaste gasten, die het misschien leuk vinden om hier ook naartoe te komen", sluit hij af. 

Gastrobar STER zal naar verwachting medio maart worden geopend.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De signature dishes van Cees Helder en François Geurds op een avond: tarbot versus piccalilly

Driesterrenchef Cees Helder kookte nog een keer zijn klassieke topgerechten, samen met François Geurds. Een vergelijking tussen hun signature dishes.

Joelia: meesterlijk impressionisme aan het Hofplein

Bij Joelia proef je van verrassende gerechten en ervaar je een ontspannen, pretentieloze bediening die altijd in is voor een gezellig praatje.

Tante Nel wordt een cocktailbar: ‘We gaan terug in de tijd met SOHO’

Aan de Pannekoekstraat, waar ooit de cocktailscene in Rotterdam begon, opent nu Soho by Jigger. Verwacht klassieke cocktails en creatieve uitspattingen.