EDIT: Pesca opent op 9 november 2022.
Pesca, Theatre of Fish, opent einde van de zomer een restaurant middenin het centrum, aan de Botersloot 25. Na het succes van hun restaurant in Amsterdam, vonden oprichters Joseph (Jos) de Jong en Sven Sallaerts het tijd hun concept uit te breiden naar Rotterdam, waar het idee van Pesca ooit ontstaan is.
Over Pesca

Ondanks dat Sven en Jos in Amsterdam gestart zijn, liggen de wortels van het concept in Rotterdam. Jos: "We kenden Marcel van Breda van Schmidt Zeevis en hebben het concept nog op een bovenkantoortje op de oude locatie aan het Vasteland met hem uitgewerkt." Sinds de oprichting in 2016 is Schmidt Zeevis partner van Pesca en zullen zij ook bij de Rotterdamse locatie verantwoordelijk zijn voor de visaanvoer. Pesca heeft de beleving van een vismarkt en de uitstraling van een restaurant. Bij Pesca werken ze niet met een vast menu. Je kiest zelf een mooie vis of schaal- of schelpdieren uit de dagelijkse - verse - selectie, die vervolgens gewogen, ingepakt en aan de keuken overhandigd worden voor bereiding. Thomas d'Hooghe, oud-chef van Le Pristine* van Sergio Herman, is aangetrokken als executive chef en in die rol verantwoordelijk voor de keuken van zowel Pesca Rotterdam als de andere restaurants van de groep.
Verbouwing

Het restaurant komt in de oude spaarbank achter de Binnenrotte, die op dit moment flink verbouwd wordt. Wie er nu binnenstapt, zou niet zeggen dat hier over een klein half jaar een groot restaurant komt te zitten. HUGO interieurvormgeving is verantwoordelijk voor de inrichting van zowel het restaurant als het Motto by Hilton-hotel wat erboven komt. In het midden van het restaurant komt een enorme bar, inclusief oesterbar, waaraan je kunt borrelen. Eromheen staan hoge en lage tafels om aan te eten. Boven de bar zitten straks doorzichtige platen waardoor veel lichtinval is vanuit buiten. Door het gebruik van veel hout, planten en warme tonen krijgt het geheel een warme en luxe uitstraling.
Pesca Rotterdam opent op 9 november 2022 haar deuren.