Wil jij lekkere vis eten zonder al te veel poespas? Dan is Pesca jouw tent. De sfeer, het vriendelijke personeel en de zeebaars zijn het omfietsen waard. Ambities zijn er ook: er zijn plannen voor een tweede restaurant en voor een zaak in het buitenland, in Berlijn.
Op Rozengracht 133 vind je sinds drie jaar Pesca, een concept visrestaurant. Het vistheater is anders dan reguliere restaurants, want ze hebben geen vaste kaart, maar bieden aan wat er te krijgen is. Het restaurant staat dan ook voor minimale verspilling.
Hoe werkt de vismarkt van Pesca?
Wat een warm ontvangst. De dame die ons verwelkomt voorziet ons van een glaasje champagne en vertelt hoe het werkt. We starten op de vismarkt. Heel even begeven wij ons op een marktje, ergens in een klein dorpje in Portugal. Een enthousiaste medewerker vertelt ons over alle vissen en hoe deze vanavond voor ons worden bereid. Nadat wij voor vier exemplaren hebben gekozen, worden deze gewogen, ingepakt en naar de keuken gebracht.
We gaan naar het volgende station, de bar. De barman vertelt ons over het assortiment aan wijnen en we vertrekken met een ‘bucket’ ijs en een Spaanse Albarino naar onze tafel. Met de sfeer zit het hier helemaal goed. De ruimte is prettig verlicht, fijne stoelen, je kan hoog en laag zitten en kijkt zo de keuken in.
Opvallend: het concept van de vismarkt is doorgevoerd tot in de details. Containerdeuren, hijskraanlampen en nog meer bezienswaardigheden voor de de oplettende gast.
De chef heeft er zin in

We beginnen met een ceviche van makreel, een mooi opgemaakt bord met veel kleur. De rauwe vis is aangemaakt met zuren, koriander en granaatappel pitten. Het is prima, maar niet uitgesproken of spannend.
Het tweede gerecht is een stuk spectaculairder, een soft shell crab met geroosterde jalapenos. Dit zijn krabbetjes die gevangen worden net voordat zij hun harde pantser aangroeien. Deze worden gefrituurd met mozzarella en kan je in zijn geheel opeten. Knapperig, juicy en heel bijzonder!
Na het tweede gerecht vragen we of het tempo iets lager kan, de chef heeft er zin in!
We eten een rogvleugel met een saus van bokbier met walnoten en een pastinaak crumble. De crumble is een zachte rasp maar de saus van walnoten en bokbier barst van de smaak. Deze is uitgesproken en romig, dit wil je over je knapperige friet of bij je bbq. De rogvleugel is een vlezig en krachtig stuk vis van zichzelf dus bereid je voor op een uitgesproken hap.
Pièce de résistance
Na een pauze vragen wij om het laatste gerecht, de huisspecialiteit. Onze nieuwsgierigheid wint het van de volle buik, goddank! De zeebaars is met recht dé klassieker van Pesca, deze vis zorgt voor een klapper van een afsluiting. Een goede vis heeft geen opsmuk nodig. Eerst op de grillplaat, vervolgens in de green egg en met wat zout direct op tafel. Het resultaat is een sappige, rokerige, zachte vis met een krokant huidje, om de graat bij af te likken.
Mocht je een toetjes-mens zijn kom je hier ook aan je trekken, maar beloof ons dat je de zeebaars bovenaan je lijstje zet. Als je na het eten zin hebt in een digestive komen deze jou tegemoet in een trolley. En wanneer je echt nog niet naar huis wilt, kan je bij de buren langs voor een dansje.
Sindskort kan je in het weekend terecht voor de lunch bij Pesca. Schuif aan voor de Pesca Weekend Show en geniet van live muziek en fruits de mer in de rauwe Pesca stijl.
