- Maaltijd
- Lunch, Diner
- Stadsdeel
- Zuid
- Keuken
- Internationaal, Frans
- Soort zaak
- Restaurant
- Maaltijd extra
- Table d’hote
- Prijsniveau
- Betaalbaar
De Matroos en het Meisje is een restaurant wat het table d'hôtes concept hanteert, oftewel 'eten wat de pot schaft'. Bij De Matroos en het Meisje is dat absoluut geen straf. Je eet er een 4- of 5-gangen menu van de chef in Franse stijl, waar ze je graag een passende wijn bij schenken.
De Matroos en het Meisje is een van de restaurants uit de koker van Eva Eekman, die ook verantwoordelijk is voor Héroine en Putaine. Het restaurant bevindt zich op het bruisende Deliplein op Katendrecht. Wanneer je er binnenstapt, valt als eerste het bijzondere interieur op. De muren zijn bedenkt met Delftsblauwe tegeltjes en op de tafels liggen rood- en blauwgeblokte doeken, met daarover een wit papieren tafelkleed. De matrozen en meisjes uit de bediening zijn vriendelijk en absoluut niet stijf. In het hoekrestaurant hangt een knusse en huiselijke sfeer.
Foto's: Ruth Nije Bijvank
Foto 2 (interieur): Michèle Margot
Peter Punt moest eens van zijn jeugdtrauma af. Als kind vond hij eten wat de pot schaft afschuwelijk. Sinds De Matroos en het Meisje weet hij wel beter.
Voor ‘De Smaak van’ brengen we deze maand een bezoek aan De Matroos en het Meisje op de hoek van het Deliplein. Chef Michael Schook kookt.
Sinds juni zijn Co Kossmann en René Cogenbach de chefs van De Matroos en het Meisje. Ze werken met weinig ingrediënten om topsmaken te creëren.
De Buik ging langs op de Kaap bij De Matroos en het Meisje, een klassieker uit het Rotterdamse culinaire kanon.
Voor de serie Proef op de sommelier gaat Niels van Laatum in gesprek met Rotterdamse sommeliers. In deze editie Taco de Vos van De Matroos en Het Meisje.
Geniet van de volgende voordelen: