- Maaltijd
- Lunch, Diner
- Stadsdeel
- Centrum
- Keuken
- Fusion, Frans, Japans, Aziatisch, Chinees
- Soort zaak
- Restaurant
- Maaltijd extra
- Chefs table, Kleine gerechtjes, Sushi
- Prijsniveau
- Betaalbaar
Verscholen tussen de grote restaurants op de Binnenrotte bevindt zich Umami. Umami is een modern restaurant, gehuisvest in een niet minder modern gebouw. Het is een innovatief fusionconcept van sterrenchef Han Ji. Het restaurant is geïnspireerd op het concept “umami”. Naast zoet, zuur, zout en bitter, wordt umami wetenschappelijk erkend als de vijfde basissmaak. Umami komt voort uit het Japans en betekent letterlijk “heerlijke smaak”.
Bij Umami heb je de keuze tussen "social dining" of een Michelin Bib Gourmand-menu. Bij de eerste optie kun je kiezen uit zes Aziatische gerechten, met af en toe een vleugje Franse inspiratie, van een uitgebreide en gevarieerde kaart. Denk aan gerechten zoals “truffel wakame” met Japanse zeewier, grapefruit, truffel yuzu-saus en een appel shiso-gel of panko coquilles met knolselderijpuree, oestersaus, XO-saus en gedroogde garnaaltjes.
Ga uit van de Aziatische keuken en denk er Franse kooktechnieken en Hollandse producten bij. Dan zit je helemaal in Umami. Ze gebruiken verse ingrediënten.
Moni en Peter eten elke maand waar ze nog nooit eerder samen waren. Soms is het schrikken. Maar voor Umami by Han zijn ze allebei gewonnen. Moni gaat weer!
In Den Haag bestiert Han Ji de sterrenzaak HanTing Cuisine, elders in het land (ook in Rotterdam en Vlaardingen) leidt hij Umami by Han meer op afstand.
Geniet van de volgende voordelen: