Fusionconcept Umami van Haagse sterrenkok

Ga uit van de Aziatische keuken en denk er Franse kooktechnieken en Hollandse producten bij. Dan zit je helemaal in Umami. Ze gebruiken verse ingrediënten.

9 Nov 2013 Frank van Dijl

blogger Frank is mede-oprichter van De Buik en was er tot 1 juli 2015 aan verbonden.

Fusionconcept Umami van Haagse sterrenkok

Umami is een modern ogend restaurant, in een niet minder modern ogend gebouw aan de Binnenrotte. Het maakt deel uit van een keten naar een concept van sterrenchef Han Ji.

Han Ji? Ja. Met zijn restaurant HanTing Cuisine in Den Haag sleepte hij in november 2012 een Michelinster in de wacht. Samen met Leon Zheng is hij eigenaar van het fusionconcept dat aan Umami ten grondslag ligt. In korte tijd opende Han Ji zeven Umami’s in Nederland.

Wat moeten we ons voorstellen bij ‘fusionconcept’? Ga uit van de Aziatische keuken en denk er Franse kooktechnieken en Hollandse producten bij. Dat levert originele gerechten op. Ze gebruiken verse ingrediënten van de beste kwaliteit. Dus er staat een rodebietensalade op de kaart, maar ook roedjak, een Indonesische fruitsalade, en iets met Japans zeewier. Onderdeel van het concept is trouwens dat je je eigen driegangenmenu samenstelt. Voor iedere gang kies je twee gerechten uit een aanbod van veertien (eerste gang), twaalf (tweede gang) en tien (derde gang).

Kingcrab en coquilles

Hoe werkt dat? Je streept je keuze aan op een bestellijst die op tafel al op je ligt te wachten. Het Shared Dining Menu kost € 19,95. Daar kies je dus zes gerechten voor, maar wil je een van de specialiteiten, zoals king crab, coquilles of zeebaars, of gegrilde entrecôte, dan kun je beter het Luxe Menu & Grill nemen van € 24,95. Ze hebben trouwens ook Plateau Menu’s: vlees, vis of een combinatie daarvan, en vegetarisch. Dan ben je goedkoper uit. Lunch: € 9,95, diner: € 13,50.

Is het er gezellig? De zaak is modern ingericht, lichte kleuren hebben de overhand. Er hangen prachtige lampen aan het plafond van Marcel Wanders, maar op de een of andere manier dragen die bij aan de wat koele atmosfeer. Het lijkt wel alsof in de inrichting alles wat op de een of andere manier aan Azië doet denken met opzet is weggelaten. Met een groter gezelschap zit je aan langere tafels, er ontstaat dan al gauw een levendige sfeer. Het personeel is erg aardig. Met Aziatische roots, nu je het zegt.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Kirsten 2 Dec 2013, 23:00

Huh? Waarom staat er in dit stuk niet hoe het eten was? Want dat is wat mij betreft super daar..

micheal van de Kust 6 Dec 2013, 16:52

Mike shineddddd, uitstert goeie kok!!..MICHEAL VAN DE KUSSTTTT

Chef 6 Dec 2013, 16:54

Wax it all off,Mister Miyagi.

Chef 6 Dec 2013, 16:54

Wax it all off,Mister Miyagi.

iwan 6 Dec 2013, 16:56

Ik heb honger

Ayan 6 Dec 2013, 16:57

I love my eggie, watermeloen.

Ayan 6 Dec 2013, 16:57

I love my eggie, watermeloen.

Evi 7 Dec 2013, 1:30

Altijd jammie jammie bij Umami!

Lees ook deze verhalen
By Ami Café: de nieuwe brunchplek in de Wijnhaven waar je nooit meer weg wil

De derde in de rij van een reeks opvallende zaken. By Ami Café kiest deze keer voor een middagconcept, aangekleed in savanne-thema. Opent eind oktober.

A5 Yama: topniveau sushi in Naarden-Vesting

In december opent in Naarden-Vesting A5 YAMA, een Omakase-restaurant onder leiding van Hiroaki Yamamoto en gastvrouw Angela Oosterling.

Pastrami in de Pannekoekstraat bij Lemon’s Deli

Lemon's Deli heeft bekende favorieten zoals (huisgemaakte) pastrami, maar je kan er ook take-away maaltijden of culi-cadeaus halen