Umami is een modern ogend restaurant, in een niet minder modern ogend gebouw aan de Binnenrotte. Het maakt deel uit van een keten naar een concept van sterrenchef Han Ji.
Umami is een modern ogend restaurant, in een niet minder modern ogend gebouw aan de Binnenrotte. Het maakt deel uit van een keten naar een concept van sterrenchef Han Ji.
Han Ji? Ja. Met zijn restaurant HanTing Cuisine in Den Haag sleepte hij in november 2012 een Michelinster in de wacht. Samen met Leon Zheng is hij eigenaar van het fusionconcept dat aan Umami ten grondslag ligt. In korte tijd opende Han Ji zeven Umami’s in Nederland.
Wat moeten we ons voorstellen bij ‘fusionconcept’? Ga uit van de Aziatische keuken en denk er Franse kooktechnieken en Hollandse producten bij. Dat levert originele gerechten op. Ze gebruiken verse ingrediënten van de beste kwaliteit. Dus er staat een rodebietensalade op de kaart, maar ook roedjak, een Indonesische fruitsalade, en iets met Japans zeewier. Onderdeel van het concept is trouwens dat je je eigen driegangenmenu samenstelt. Voor iedere gang kies je twee gerechten uit een aanbod van veertien (eerste gang), twaalf (tweede gang) en tien (derde gang).
Hoe werkt dat? Je streept je keuze aan op een bestellijst die op tafel al op je ligt te wachten. Het Shared Dining Menu kost € 19,95. Daar kies je dus zes gerechten voor, maar wil je een van de specialiteiten, zoals king crab, coquilles of zeebaars, of gegrilde entrecôte, dan kun je beter het Luxe Menu & Grill nemen van € 24,95. Ze hebben trouwens ook Plateau Menu’s: vlees, vis of een combinatie daarvan, en vegetarisch. Dan ben je goedkoper uit. Lunch: € 9,95, diner: € 13,50.
Is het er gezellig? De zaak is modern ingericht, lichte kleuren hebben de overhand. Er hangen prachtige lampen aan het plafond van Marcel Wanders, maar op de een of andere manier dragen die bij aan de wat koele atmosfeer. Het lijkt wel alsof in de inrichting alles wat op de een of andere manier aan Azië doet denken met opzet is weggelaten. Met een groter gezelschap zit je aan langere tafels, er ontstaat dan al gauw een levendige sfeer. Het personeel is erg aardig. Met Aziatische roots, nu je het zegt.
Huh? Waarom staat er in dit stuk niet hoe het eten was? Want dat is wat mij betreft super daar..
De derde in de rij van een reeks opvallende zaken. By Ami Café kiest deze keer voor een middagconcept, aangekleed in savanne-thema. Opent eind oktober.
In december opent in Naarden-Vesting A5 YAMA, een Omakase-restaurant onder leiding van Hiroaki Yamamoto en gastvrouw Angela Oosterling.
Lemon's Deli heeft bekende favorieten zoals (huisgemaakte) pastrami, maar je kan er ook take-away maaltijden of culi-cadeaus halen
Geniet van de volgende voordelen: