Onze Maasstad barst van de leuke straatjes, historische wijken en vernieuwde districten. Van Kralingen tot West en van Zuid tot het Oude Noorden. Een goede reden om al deze straten, wijken en districten eens stuk voor stuk onder de loep te nemen. Vandaag in de spotlights: de Pannekoekstraat.
De Pannekoekstraat is hip. Zowel ontbijt en lunch als borrel of diner kunnen goed worden afgewisseld met een bezoek aan allerlei leuke boetiekjes. In de Pannekoekstraat bruist het namelijk van de mooie winkels, chique etalages en kekke pop-up stores. Maar wij zijn De Buik, dus geven we je acht adressen waar je de hele dag terecht kunt voor de lekkerste happen en dorstlessers. En, zo lang is de Pannekoekstraat niet, dus van lunch door naar de borrel hoef je slechts een paar deuren verder.
Pierre - ontbijt

Ontbijt is het belangrijkste maal van de dag zeggen ze, toch? Dan begint de tocht bij Pierre. Pierre is zo Frans als het maar zijn kan. Alleen het Nederlands sprekende personeel herinnert je eraan dat je je in Rotjeknor bevindt. Voor het petit dejeuner heb je de keuze uit een verschillende croissants, french toast, huisgemaakte granola, een croque madame of monsieur. Als het weer het toelaat ontbijt je buiten op het terras, waar je goed overzicht houdt op de rest van de Pannekoekstraat. Overigens serveren ze bij Pierre niet alleen ontbijt, ook voor Franse baguettes, borrel of diner zit je hier goed.
Waar? Op nummer 38.
Mangiare - lunch

Voor de lunch schuiven we door naar nummer 93. Sinds kort zit Mangiare hier (na tien goede jaren op de Van Oldenbarneveltstraat, zit er een Mangiare 2.0 op de Pannekoekstraat). Mangiare heeft een wekelijks wisselende kaart, geïnspireerd op het seizoen en de beste, verse Italiaanse producten. Voor de lunch staan er rijkelijk belegde ciabatta’s op het menu, of neem een kijkje in de vitrine, waar je alle antipasti vind. Al hebben ze er ook een soepje, pasta of lasagne.
Waar? Op nummer 93.
Bokaal - borrel
Voor een goede borrel op het terras spelen we even vals. Bokaal bevindt zich namelijk niet precies op de Pannekoekstraat, maar op het plein ervoor. Bokaal heeft een goed terras, bijna 100 bieren (waarvan 11 op de tap) en bijpassende spijzen. Maar ook binnen zit je hier lekker. Een stoer (maar niet té) industrieel design, een grote bar en een open keuken. De happen variëren van een bitterbal tot een uitgebreide borrelplank met kazen, worsten, bijpassende confituren en broden. Bokaal is ’s weekends tot 02:00 uur open, dus je kunt het zo gek maken als je het zelf wit.
Waar? Nieuwemarkt 11.
Tante Nel - snack
Voor een goede snack verkas je naar Tante Nel. Een hippere snackbar dan Tante Nel bestaat er niet en wat er allemaal uit het vet komt, kun je gerust haute friture noemen. De kroket, frikadel, bitterbal en gehaktbal zijn er van superieure 'oma'-kwaliteit. Buiten beschikt onze Nel over een flink terras met - uniek! - drankvergunning. Daarmee is Tante Nel de eerste cafetaria in de stad waar je je patatje truffelmayo met een gin-tonic kunt wegspoelen.
Waar? Op nummer 53.
Taberna Dushi - diner
Midden op de Pannekoekstraat zit al meer dan een decennium een kleurrijk en charmant eethuis, waar je bij binnenkomst warm onthaald wordt met een koud Caribisch biertje. Taberna Dushi is nog van vóór de Markthal en de gehypte meent. Een zaak met een ziel, een geschiedenis en dat voel je meteen; tropische gastvrijheid en authentiek eten. Tip: deel samen de vele kleine hapjes die bij Taberna op de kaart staan. Taberna Dushi is een Arubaanse vakantie in eigen stad.
Waar? Op nummer 40a.
Gamasot - diner

Voor de écht authentiek Koreaanse keuken ga je naar Gamasot, op nummer 103a. Meneer Choi houdt hier (bijna) in z'n eentje de eer van de Koreaanse keuken in Rotterdam hoog. Gamasot betekent 'grote pan' in het Koreaans. Het eethuisje met 16 zitplaatsen is sinds vierenhalf jaar in het bezit van H.K. Choi en zijn echtgenote. Meneer staat dagelijks boven de grillplaat, mevrouw maakt onder andere de noedels en maakt de borden op. Op hun menukaart staan 14 hoofdgerechten (van zes tot elf euro) en vier side dishes, waaronder die roemruchte kimchi, het nationale gerecht van Korea.
Waar? Op nummer 103a.
De Pasta Kantine - diner
In de Pasta Kantine toveren ze in een mum van tijd een Italiaanse pastamaaltijd voor je neus. Vers, zelfgemaakt, lekker en ruime porties. Het interieur doet zijn naam eer aan. Neem plaats aan een van de schooltafels en je waant je inderdaad in een kantine. Een zeer stylish kantine welteverstaan, met een vleugje retro. Op het krijtbord aan de wand staan de dagspecials vermeld. Ook voor goede antipasti en mooie huiswijnen ben je hier op het juiste adres. Als je geluk hebt staat de cheesecake op het dagmenu, die is hier namelijk abnormaal lekker.
Waar? Op nummer 22.
Level - late night

Voor een latertje ga je naar Level. Daar serveren ze misschien wel de beste cocktails én burgers van Rotterdam. Ofwel killer cocktails en bistro food zoals ze het zelf noemen. Met een reuze aanbod aan voorgenoemde cocktails, alcoholic en non alcoholic, kun je hier tot 02:00 uur blijven hangen. Bij Level eet je de Levelburger: een huisgemaakte hamburger van rund op Marokkaans brood met cheddar, gekonfijte rode ui, bacon, tomaat, little gem, tartaarsaus en huisgemaakte frites.
Waar? Op nummer 76.