In een woonwijk vlakbij Metro Dijkzigt en de Nieuwe Binnenweg popt ineens het zonnige Buurtbistrot Laurensius op. Je moet het maar weten te zitten, maar als je er eenmaal bent word je hartelijk ontvangen in deze Franse crêperie. Niet groter dan de gemiddelde huiskamer, maar wel een hele gezellige huiskamer. En dat met goede lunchgerechten, zowel hartig als zoet.
De gele luifels in de Saftlevenstraat zijn niet te missen. Laurensius is klein, schattig, knus en ademt Frans. Het heeft een heldere inrichting met oog voor detail; ornamenten aan de muur, sierlijke tegels op de vloer en Franse boeken in de vensterbank. Bovendien draagt de gastheer een geblokte schort en op zijn hoofd een Franse pet. Hij brengt de kaart, maakt gezellig een praatje en wijst op de specialiteit van de dag, ofwel, de galette du jour met kruidige fenegriekkaas.

Puur en eerlijk
Met een kopje thee op tafel is de toon gezet voor een biologische lunch. De specialiteit is de huisgemaakte galette: een verfijnde versie van de Hollandse pannenkoek. De producten die ze gebruiken zijn bovenal vers en plantaardig. Nadat de bestelling naar het Frans is vertaald klinkt er wat gerammel van pannen uit de keuken beneden. Je kunt mooi spieken wat ze allemaal aan het bereiden zijn en al snel drijven er heerlijke geuren de trap op.
Een Frans feest op je bord

De krokante galettes worden geserveerd op kleurrijke borden en met een barok bestek. Eentje is rijkelijk belegd met chorizo, geitenkaas en oregano en de ander met pecorino en seizoensgroenten. De menukaart wisselt met het seizoen mee. Dit keer staat de pompoen in het middelpunt. De combinatie met onder andere de gegrilde paprika maakt het een beetje zoetig, wat mooi afsteekt tegen het frisse van de salade. De goede trek is op delicieuse wijze gestild.
Voor bij de koffie of als dessert word je nog eens lekker gemaakt door de taartjes die ze te bieden hebben. Van cheesecake met bramenjam tot aan chocolade hazelnoottaart en appelcake met gezouten boter. Als het nog past..
Samen aan de table d’hôte
Een concept wat Laurensius weer gaat oppakken is de table d’hôte. Je kunt een stoel reserveren om aan te schuiven voor een diner met andere gasten aan tafel. Het eten is de verbindende factor om nieuwe ontmoetingen te stimuleren. Onder het genot van een glaasje wijn en een goed gesprek zullen de chefs je verassen met het beste uit eigen keuken. De bon appétit voor de lunch was meer dan op zijn plaats, dus dit belooft wat!
