Buurtbistrot Laurensius is schattig en overtuigend tegelijk

Buurtbistrot Laurensius blijft een van onze favorieten. Waan je even in Parijs met de heerlijke galettes.

25 Jan 2017 Elske Gravesteijn

blogger Neurobioloog met een liefde voor chocolade en stiekem ook voor Rotterdam. Vindt het heerlijk om op dit gebied te proeven en te ontdekken.

Buurtbistrot Laurensius is schattig en overtuigend tegelijk

In een woonwijk vlakbij Metro Dijkzigt en de Nieuwe Binnenweg popt ineens het zonnige Buurtbistrot Laurensius op. Je moet het maar weten te zitten, maar als je er eenmaal bent word je hartelijk ontvangen in deze Franse crêperie. Niet groter dan de gemiddelde huiskamer, maar wel een hele gezellige huiskamer. En dat met goede lunchgerechten, zowel hartig als zoet.

De gele luifels in de Saftlevenstraat zijn niet te missen. Laurensius is klein, schattig, knus en ademt Frans. Het heeft een heldere inrichting met oog voor detail; ornamenten aan de muur, sierlijke tegels op de vloer en Franse boeken in de vensterbank. Bovendien draagt de gastheer een geblokte schort en op zijn hoofd een Franse pet. Hij brengt de kaart, maakt gezellig een praatje en wijst op de specialiteit van de dag, ofwel, de galette du jour met kruidige fenegriekkaas.


Puur en eerlijk

Met een kopje thee op tafel is de toon gezet voor een biologische lunch. De specialiteit is de huisgemaakte galette: een verfijnde versie van de Hollandse pannenkoek. De producten die ze gebruiken zijn bovenal vers en plantaardig. Nadat de bestelling naar het Frans is vertaald klinkt er wat gerammel van pannen uit de keuken beneden. Je kunt mooi spieken wat ze allemaal aan het bereiden zijn en al snel drijven er heerlijke geuren de trap op.

Een Frans feest op je bord


De krokante galettes worden geserveerd op kleurrijke borden en met een barok bestek. Eentje is rijkelijk belegd met chorizo, geitenkaas en oregano en de ander met pecorino en seizoensgroenten. De menukaart wisselt met het seizoen mee. Dit keer staat de pompoen in het middelpunt. De combinatie met onder andere de gegrilde paprika maakt het een beetje zoetig, wat mooi afsteekt tegen het frisse van de salade. De goede trek is op delicieuse wijze gestild.

Voor bij de koffie of als dessert word je nog eens lekker gemaakt door de taartjes die ze te bieden hebben. Van cheesecake met bramenjam tot aan chocolade hazelnoottaart en appelcake met gezouten boter. Als het nog past..

Samen aan de table d’hôte

Een concept wat Laurensius weer gaat oppakken is de table d’hôte. Je kunt een stoel reserveren om aan te schuiven voor een diner met andere gasten aan tafel. Het eten is de verbindende factor om nieuwe ontmoetingen te stimuleren. Onder het genot van een glaasje wijn en een goed gesprek zullen de chefs je verassen met het beste uit eigen keuken. De bon appétit voor de lunch was meer dan op zijn plaats, dus dit belooft wat!


Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Het Oude Noorden wordt verwend met de komst van Brasserie Nieuw Noord

Het Oude Noorden is een nieuwe plek rijker; Brasserie Nieuw Noord. Wij kregen een voorproefje van de menukaart.

Ian van Eck over de geuren van wijn: ‘puur parfum’

Ian van Eck praat ons op De Buik geregeld bij over wijnen. Deze keer gaat het geuren en welke invloed die kunnen hebben op je smaakpapillen.

Bentō Café, een oase van rust op het Weena

Bentō Café heeft sinds de renovatie een vernieuwde plek met open koken, huisgemaakte onigiri en binnenkort ook merchandise.