In de Zalmhaven, de hoogste woontoren van de Benelux, is sinds kort Celest geopend. Op de bovenste twee verdiepingen, met uitzicht tot meer dan 60 kilometer met goed weer, bevinden zich een bar en een restaurant. De ambities zijn hoog, dus ging de Buik langs om te kijken én te proeven.
Reis naar de maan

Celest wil meer zijn dan alleen een restaurant op grote hoogte. Het team onder leiding van Dennis Vermeulen heeft een oud verhaal gevonden van Edgar Allan Poe over een man die met een luchtballon naar de maan vloog: The Unparalleled Adventure of One Hans Pfaall. Het wordt gezien als de allereerste sciencefiction en Rotterdam speelt een belangrijke rol in dit verhaal.
De maan en het uitzicht dat Pfaall omschrijft in het boek, ondersteunen het verhaal van Celest. Dit is in verschillende elementen in de skybar terug te zien en geeft een unieke ervaring.
In de lift naar de 57e en 58e verdieping

Celest bevindt zich op de bovenste twee verdiepingen van het gebouw De Zalmhaven in het Scheepvaartkwartier. Het verhaal van deze Hans Pfaal begint al beneden in de lift. Eenmaal boven op tref je twee verdiepingen: beneden een bar met drankjes en bites en boven het restaurant voor een finedining concept. Beide verdiepingen bieden een 360 graden view.
De ruimte maakt indruk door de kleuren die perfect op elkaar aansluiten van het deels stoere, deels verfijnde interieur. Beneden (op de 57e) is gebruik gemaakt van matzwarte kleuren, gecombineerd met okergeel en oranje, wat een warm en sfeervol gevoel geeft. Aan elk detail is gedacht, bijzondere verlichting, verfijnde materialen en niet te vergeten de echte eyecatcher: een super grote, hangende maan, die zowel op de 57e als op de 58e verdieping te bewonderen is.
Moon pods en tafels aan het raam

Naast het verhaal en het uitzicht, wil Celest ook de gasten bekoren met goede gerechten en dito wijnen. Hiervoor is Lars Drost aangetrokken die eerder kookte bij Ciel Bleu, De L’Europe en Blossom, en in 2017 winnaar werd van de bekende chefs wedstrijd Bocuse d’Or. Check hier het interview dat wij eerder met hem hadden.
Het servies dat Celest gebruikt is handgemaakt en komt uit België. Er zijn klassieke ronde tafeltjes dicht bij de ramen, maar er zijn ook zogenaamde moon pods, ronde zitjes met mooie verfijnde stoffen, waar je net wat weer meer afgeschermd zit. Voor de VIP-ervaring waar Celest ook wel op lijkt te mikken.
Verfijnd modern-Frans met lokale ingrediënten

De keuken zou je modern-Frans kunnen noemen met geregeld invloeden uit Aziatische landen. Er wordt gekookt met luxe ingrediënten, maar chef Drost kiest vooral lokale leveranceris. Zo komt de wagyu uit Putten en komen de langoustines uit de Noordzee bij Denemarken.
Een paar van onze favorieten waren een amuse van kool, een dry-aged ei, een ceviche van lokaal gekweekte kingfish met kaviaar en rode kool, met hierbij een kleine taco met de toro van dezelfde kingfish (het zachtste stuk van de buik van de vis red.). Ook genoten we van een bisque van langoustine met appel en Nederlands gember. Hoogtepunt was de heilbot met sepia en ingelegde bloemkool.
Gastvrijheid op hoogte

De sfeer bij Celest voelt vanaf het begin gastvrij aan, warm en professioneel. Iedereen werkt hier met veel plezier en we zien bekende gezichten uit de Rotterdamse horeca, in de keuken en in de bediening, wat vertrouwen geeft.
De een zal het verhaal van de maan meer waarderen dan de ander, de gerechten zullen de liefhebbers zeker raken in het hart. Dit geldt ook voor de champagne die alleen bij Celest gevoerd zal worden en de cocktails, waarvoor een top-bartender uit Dubai is aangetrokken.
Toch blijft 360 graden view de kers op de taart, dit zal nooit vervelen door het prachtige Rotterdam, direct aan de voeten van de Zalmhaven, van de havens, tot de Erasmusbrug en ook veel verder met mooi weer van de torens van Zuidas in de hoofdstad tot bijna aan Antwerpen.
Hoofdafbeelding: Kimo Grashuis