De Hemel op Aarde is de huiskamer van Kralingen

Tapasbar De Hemel op Aarde viert in 2022 hun jubileum en is al twintig jaar een vaste waarde in Kralingen waar iedereen zich thuis voelt.

11 Mei 2022 Flora Bakker

blogger Flora is een geboren Rotterdamse en echte Bourgondiër. Haar liefde voor eten & drinken én de stad deelt zij graag met anderen en kan zij perfect combineren bij de Buik..

  • 11 Mei 2022

De Hemel op Aarde is de huiskamer van Kralingen

De Hemel op Aarde viert dit jaar haar twintigjarig jubileum. Eigenaar Awinas Paragh nam de zaak, waar hij gestart is als afwasser, in 2011 over en heeft de zaak samen met zijn vrouw Natascha tot de tapasbar en vaste waarde gemaakt die het is op de Oostzeedijk Beneden. Waar de menukaart voorheen zo'n veertig, voornamelijk Mediterrane, tapas op de kaart had staan, is de kaart inmiddels iets kleiner geworden en serveren ze gerechtjes van over de hele wereld. Tijd om weer eens een bezoekje te brengen. 

Iedereen is welkom  

Het is een zonnige lentedag als we bij De Hemel op Aarde gaan eten en nemen plaats op het terras aan de voorzijde. De vriendelijke dame uit de bediening geeft aan dat als we het toch fris krijgen, de heater boven ons aan kan en de markies naar beneden. Op deze plek heb je goed uitzicht op de voorbijgangers. Studenten die met hun dagelijkse boodschapjes, veelal een krat bier en pak pasta of rijst, langslopen, jonge stellen die hand in hand paraderen en, gezien de wedstrijd die avond, jong en oud met Feyenoordshirts en -sjaals die de wedstrijd bij de buren van Proeflokaal de Pui gaan kijken. Het gemêleerde publiek van de buurt zie je ook terug bij De Hemel. Er zitten regelmatige groepjes vrienden, familie of collega's en verliefde setjes; het team zorgt ervoor dat iedereen zich welkom voelt in hun warme huiskamersetting. 

Geen zuinige porties 


Na een blik op de kaart vragen we wat ze ons aanraadt. Het 4-gangen chef's menu blijkt (niet geheel verrassend) de beste keuze om verschillende gerechten van de kaart te proeven en een goed beeld te krijgen van de gerechten op de menukaart. We bestellen het menu tweemaal en nemen er een flesje Verdejo van het wijnhuis Castelo de Medina bij. Terwijl we proosten komt er vast wat vers afgebakken brood op tafel met basilicumolie en een niet te zuinige portie aioli. Daar worden we blij van. Het verrassingsmenu van de chef bestaat uit kleinere versies van de gerechten op de kaart, zodat je van alles kunt proeven. We starten met een plankje met zalmtartaar met avocado, dolmas (wijnbladeren met een rijstvulling), tonijnsashimi, een carpacciorolletje, charcuterie, kaas en een grote bol burrata geserveerd a la caprese. Shared dining blijft een fijne manier om te eten en alles smaakt vers en puur. De porties zijn aangepast op de grote hoeveelheid verschillende gerechtjes, zodat je goed van start gaat en na de eerste gang hunkert naar meer. 

Verzadigd en verkwikt 


Na een opvolgende gang met kreeftenkroketjes met saffraanaioli, garnalen in knoflookboter en calamares krijgen we een plankje met klassiekers padron pepers, dadels met spek en amandel, lamsgehaktballetjes met tzatziki (lekker mals!) en patatas bravas. We zijn nog steeds blij met de hoeveelheid aioli die we eerder kregen, waarin we aardappels flink kunnen onderdompelen. We sluiten af met Ibericovarken, bimi en witte asperges met een salsa verde, allemaal gegrild op de Big Green Egg die in de keuken staat. Het vlees is sappig en de groene dressing goed op smaak. Gegrilde witte asperges was voor ons nieuw en het smaakte heerlijk. Terwijl we de laatste happen van het varkensvlees nemen, tellen we de gangen en vragen ons af of dit het was. We hebben fijn gegeten, maar inmiddels genoeg gehad. Je bestelt het 4-gangen menu voor € 45,00 per persoon, waarna de gemiddelde eter zeker verzadigd is door de hoeveelheid eten en het prettige, niet te gehaaste, tempo waarin het eten geserveerd wordt. Voor de liefhebber hebben ze nog een dessert of cocktail na, en ondanks dat we toch nog even twijfelen gezien het aanbod, besluiten we af te ronden met een kopje koffie. 

Vanwege hun 20-jarig jubileum staan er het hele jaar verschillenden evenementen op de planning. Houd de socials van De Hemel op Aarde in de gaten voor meer info. 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Uit ons magazine: broodjes zijn de nieuwe trend in Amsterdam

We delen een verhaal uit de tweede editie van de Buik Magazine, met dit keer een artikel over de beste broodjes in Amsterdam.

Uit ons magazine: interview met Maksut Aşkar

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met Anatolische chef Maksut Aşkar.

Alles over de eerste Rotterdamse Kroegenparade

Lees hier alles over de allereerste Rotterdamse Kroegenparade op 29 november 2025.