Het plan was om in maart aan de slag te gaan met al het plantbased lekkers van Jack Bean in hun nieuwe locatie voor Centraal Station, op het Kruisplein 20A. Helaas gooide de coronamaatregelen roet in het vegan eten van Jack Bean. De deuren moesten dicht blijven. Nu mogen ze open, gelukkig.
Het mooie nieuwe pand waar Jack Bean 2.0 – zoals restaurantmanager Steven de concept- en interieurupgrade noemt – oogt chiquer dan voorheen gewend. De vorige en eerste locatie was een anti-kraak uitprobeersel en dus meer basic. De overstap naar het restaurant aan het Kruisplein vroeg dan ook om meer aandacht en detail. En dat is te zien. In samenwerking met een designbureau is een gepolijst interieur tot stand gekomen, waar zowel soberheid als felle kleuren vanaf springen.
Meer aandacht voor persoonlijke service

Niet alleen de look van het restaurant heeft een upgrade gekregen, ook de service die geboden wordt op locatie is uitgebreider dan voorheen. Naast het scherm waar je zelf een bestelling kunt plaatsen en afrekenen, is er een kassa aan de counter aanwezig waar je 'gewoon' bij een medewerker kunt bestellen. Op deze manier wilt Jack vaste klanten de optie geven om een praatje te maken of juist nieuwkomers de kans bieden om vragen te stellen over de gerechten en producten. Ook worden de bestellingen naar de tafels binnen en buiten gebracht en worden lege bakjes, glazen en gebruikt bestek naderhand opgehaald om gasten een soepelere ervaring te bieden.
Genieten kan op elk moment voor elke prijs

Dat Jack Bean lekker vegan eten serveert is al langer dan vandaag bekend, toch is het rustiger dan voorheen. Dat komt door de coronamaatregelen die de horeca hard hebben getroffen en nog altijd blijven treffen. De toegankelijke locatie vlak voor het station is normaal gesproken perfect voor zowel mensen die op kantoor werken als mensen die na een dagje winkelen weer richting de trein gaan met een lege maag. Steven vertelt ons met goede hoop naar de nabije toekomst te kijken. “Zodra er binnenkort meer mensen in de kantoorpanden om ons heen gaan werken in plaats van thuis en er meer dagjesmensen een bezoek aan Rotterdam brengen zullen we vast een verbetering in verkoop zien. Ik ben erg benieuwd wat de komende weken en maanden ons gaan brengen.”
Wij schuiven aan op een zaterdagmiddag, op het zonnige terras. Om ons heen komen steeds meer mensen zitten die net als wij enthousiast zijn over het gezonde fast food concept van Jack Bean. Wij krijgen een yellow curry bowl, een Japanese noodle bowl, coleslaw, frietjes met vegan mayonaise en groene sapjes geserveerd. Naast dat alles vers, fris en voedzaam smaakt (behalve de frietjes, maar er moet ook een beetje geleefd worden natuurlijk) ziet het er onwijs kleurrijk en vrolijk uit. Het eten is niet alleen lekker, maar ook betaalbaar. Voor nog geen tientje heb je een gigantische bowl die je zelfs als grote vent als Steven niet in één zitting op krijgt.
Bijdragen aan de samenleving

De mannen van Jack Bean hebben een hekel aan eten verspillen en onnodig producten weggooien. Dat is een geweldig gegeven waar ze dagelijks rekening mee houden. Toen de coronamaatregelen in maart werden ingevoerd en het restaurant dicht moest lag er een grote voorraad producten klaar in hun productielocatie waarvan ze even niet wisten wat ze er mee aan moesten. Na een beetje creatief denken kwamen ze op het idee om een actie te houden waarbij mensen €5 konden betalen en daarmee een maaltijd doneerden aan zorgmedewerkers. De eerste ronde in het Erasmus Ziekenhuis was een slaand succes. Al snel kwamen er vragen binnen van Rotterdammers die een steentje wilden bijdragen.
Daarnaast heeft Jack Bean samen met enkele van hun leveranciers – zoals Das Brot– een tijdelijke lokale producten box opgezet, die een aantal weken te bestellen was. Elke week weer met een wisselend assortiment. Op deze manier konden Rotterdammers hun lokale horeca steunen én blijven genieten van lekker en vers eten.
Gelukkig mogen we weer buiten de deur eten, zo ook bij Jack Bean. Het nieuwe pand nodigt daartoe uit, eveneens als de gerechten.