Restaurant De Watertoren in De Esch bestaat dit jaar al twintig jaar. Liesbeth, één van de eigenaresses die ook al deze gehele tijd in de keuken staat als chef, kan niet geloven hoe snel de tijd is gegaan. Wij gingen langs om deze mijlpaal te vieren met een feestmaal: verse vis, wild vlees en heerlijke taartjes toe.
Proost op twintig jaar
We beginnen de avond met een glas cava ter ere van het twintigjarig bestaan van het restaurant. Ondertussen krijgen we de menukaarten te zien en zijn er nog een aantal gerechtjes naast de kaart die worden toegelicht. Met veel enthousiasme wordt door Liesbeth vertelt over de visboer die elke dag de verse vangst van de dag komt brengen: “Al twintig jaar levert hij elke dag de verse vis. Vandaag kregen we een ontzettend grote kabeljauw binnen, die zwom hier gisteren nog voor het restaurant in het water!”
Een heerlijk begin

Als eerste krijgen we een amuse geserveerd, een gebakken coquille met foreleitjes. Een erg lekker gerechtje om mee te starten. Na de amuse proeven we de
Indiase soep met garnaaltjes, een aangename verrassing in deze soep. Ook kun je deze soep nog wat pittiger maken naar eigen smaak met de geserveerde pepertjes en verse koriander.
Het volgende gerecht, een stukje wildehazenrug met zuurkoolstamppot, is een switch naar vlees. De hazenrug is heerlijk zacht en erg lekker in combinatie met de zuurkoolstamppot. Zeker met de kou buiten is dit een verwarmend gerecht. Liesbeth vertelt later het wildseizoen helaas bijna ten einde is, vandaar dat dit gerecht buiten het vaste menu te bestellen is. Er wordt veel rekening gehouden met de producten en het aanbod binnen de verschillende seizoenen en dat proef je.
Verse vangst van de dag
De vers gevangen kabeljauw wordt geserveerd. Op tafel wordt een pannetje gezet met daarin een mooi stuk kabeljauwstaart in combinatie met kokkeltjes en een soja-bosui-saus. Bij de kabeljauwstaat worden frietjes en een salade van diverse groenten zoals wortel, tomaat, zoete aardappel, venkel en gele biet geserveerd.
De vis glijdt perfect van de graat af en smaakt heerlijk vers. Zo zouden we elke dag wel een visje willen eten! Ook de kokkeltjes zijn erg lekker in combinatie met de vis en saus.
Bij feest hoort een stukje taart

Aan toetjes geen gebrek bij De Watertoren. Ze hebben een heerlijke dessertkaart met diverse toetjes en ook buiten de kaart om zijn er cakes en taarten van de dag. Wij besluiten voor een witte chocolade en macadamia taart en een Deense notentaart met amandel en hazelnoot in combinatie met een romige vanille saus te gaan. Laatst genoemde is buiten de kaart om.
Je kunt je voorstellen dat we na al de voorgaande gerechten al redelijk vol zaten, maar deze toetjes waren weer zo lekker dat alles tot de laatste kruimel is opgegaan.
Het knusse en kleurrijke restaurant is een heerlijke- en toegankelijke plek om te eten. Vooral de vers vis is een aanrader. We hebben een zeer smakelijke avond gehad en raden je zeker aan eens een kijkje te nemen bij De Watertoren om het 20-jarig jubileum mee te vieren!