Le Nord opent NORRA in Bilthoven

In april verwelkomt Bilthoven restaurant NORRA van Lieke Nicole-Creemers. Le Nord, van Lieke en haar man Grégory Nicole, ondergaat een koerswijzing.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Le Nord

Proveniersstraat 33A, Rotterdam Maaltijd: DinerLate night Stadsdeel: Noord Keuken: Frans Prijsniveau: Wat duurder Bekijk restaurant

Le Nord opent NORRA in Bilthoven

Ook in de periferie van Utrecht openen interessante horecazaken. Begin april verwelkomt het kloppend hart van Bilthoven fine dining restaurant NORRA van Lieke Nicole-Creemers. Bijna tegelijkertijd ondergaat Le Nord, het restaurant van haar en haar man Grégory Nicole, een koerswijzing.

Tweede zaak

​Na restaurant Le Nord opent Lieke Nicole-Creemers een tweede zaak in Bilthoven. Aan het Emmaplein gaat op 2 april fine-dining restaurant NORRA open, Scandinavisch voor het noorden. Het interieur wordt ‘warm’ en ‘huiselijk’ maar toch chic (met linnen op tafel) en er komt ook een terras.

Chef de cuisine wordt Boy van Rijn, die eerder werkte in Auguste in Maarssen en ook in de keukens van De Kas in Amsterdam en ’t Nonnetje in Harderwijk. Volgens Lieke is de keuken op niveau terwijl de sfeer losjes wordt.

Zelf is ze gastvrouw in NORRA waar wordt gewerkt met verschillende menu’s, inclusief een zakenlunch en een kaart met de zo populaire bites. De pizza thon, een eerbetoon aan het beroemde restaurant Le Garage van wijlen Joop Braakhekke, verhuist mee vanuit Le Nord. Haar man Grégory blijft achter de kachel van de voormalige boerenhoeve uit 1885. Hij fungeert als adviseur ‘op afstand’.

​Bistro chic

De formule van Le Nord wordt met ingang van 5 maart iets aangepast. Patron-cuisinier Gregory Nicole: ‘’We gaan terug naar de basis en iets eenvoudiger koken. Er komt meer aandacht voor het pure product. Daardoor zijn we in staat het prijsniveau te verlagen.’’

De basis van de kaart wordt een driegangenkeuzemenu voor 49 euro en alle gerechten zijn ook à la carte te bestellen. De gerechten variëren van bistroklassiekers als steak tartare, boerderijkip en tournedos, maar dan in een moderne uitvoering. Met deze bistro chic-benadering hoopt Le Nord wederom een Bib Gourmand van Michelin in de wacht te slepen, een onderscheiding voor restaurants met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Fine dining zonder vis, vlees of zuivel bij de ladychefs van Kasvio

Kasvio verhuisde in oktober naar de Wittevrouwenstraat en biedt daar een vast vijfgangenmenu aan, bereid met voornamelijk lokale en duurzame ingrediënten.

The Green House: duurzaam eten, vertaald naar een breed publiek

Op een steenworp afstand van het station vind je Green House, een duurzaam restaurant wat voornamelijk kookt met lokale en plantaardige ingrediënten.

De chef van Karel V heeft een zwak voor Broodje Van Martin

In de papieren horecakrant van de Buik vertellen 25 horecaliefhebbers wat hun favoriete plekken zijn in Utrecht, deze keer is dat Leon Mazairac.