Vaste waarde Wijncafé Lefebvre heeft een nieuwe buurman: Bistrocafé Lefebvre. De Buik ging langs voor wijnen die je niet snel ergens anders vindt, gerechten uit de klassieke Franse keuken én een gesprek met de eigenaar en naamgever van beide zaken.
Vaste waarde Wijncafé Lefebvre heeft een nieuwe buurman: Bistrocafé Lefebvre. De Buik ging langs voor wijnen die je niet snel ergens anders vindt, gerechten uit de klassieke Franse keuken én een gesprek met de eigenaar en naamgever van beide zaken.
Utrecht is een dynamische stad, ook als het gaat om de horeca. In rap tempo verschijnen er verspreid over de stad nieuwe zaken en in eenzelfde tempo verdwijnen er ook cafés en restaurants.
Gelukkig kent Utrecht ook zijn vaste waarden. Zaken die al jaren bestaan en waarvan je weet dat je er altijd welkom bent.
Zoals Wijncafé Lefebvre op het Neude. Maar wist je dat Lefebvre meer te bieden heeft dan een goed glas wijn?
Als je voor het monumentale pand staat zie je aan de linkerkant het wijncafé. Hier kun je terecht voor een glas wijn of een borrelplank. Aan de rechterkant vind je het bistrocafé Lefebvre. Het wijncafé en bistrocafé delen de naam Lefebvre én de wijnkaart. Maar ze hebben beide een eigen keuken en eigen personeel.
In het wijncafé luister je zelfs naar andere achtergrondmuziek dan in het bistrocafé. Het wijncafé is een heerlijke plek voor een glas wijn en eventueel een hapje daarbij. Voor een wat uitgebreidere maaltijd ben je bij het bistrocafé aan het juiste adres.
De kaart bevat Franse klassiekers als steak tartare, een quiche of bœuf bourguignon. Lefebvre serveert deze als kleine gerechten om te delen. ‘Shared dining’, dus. Al klinkt dat weer wat minder Frans dan de gerechten die op tafel verschijnen.
Wij genieten van de steak tartare, de risotto met asperges en de kroketjes. Stuk voor stuk smakelijke gerechten die met zorg zijn bereid en waarin de Franse klassieke keuken duidelijk doorklinkt. De bediening is vlot en vriendelijk.
De wijnkaart is de trots van Lefebvre, vertelt eigenaar en naamgever Ernest Lefebvre. Samen met zijn personeel steekt hij veel tijd en energie in het samenstellen van een mooi assortiment wijnen. Daarbij zijn ze altijd op zoek naar smakelijke wijnen die je elders is de horeca niet zo snel op de kaart tegenkomt.
Lefebvre vindt het ook belangrijk zijn gasten op dat punt te adviseren. Zo ziet hij dat veel klanten snel voor een glas Verdejo kiezen of bij mooi weer voor een glas rosé kiezen. Natuurlijk is hij blij met deze klanten, maar hij heeft er plezier in om deze mensen ook te wijzen op de andere wijnen op de kaart. De Pecorino die wij bij ons bezoek aan Lefebvre drinken smaakt overigens uitstekend.
In de twaalf jaar van het bestaan van Wijncafé Lefebvre heeft Lefebvre de stad zien veranderen. Het aanbod aan horeca is alleen maar uitgebreid. Lefebvre is tevreden met de huidige stand van zaken in de Utrechtse horeca. Ernest Lefebvre heeft vooral ook oog voor hoe de verschillende zaken elkaar kunnen versterken, samen een breed scala aan bezoekers kunnen trekken, van eetcafé tot ‘fine dining’.
Verstopt in de kelder van het bistrocafé staat, grote verrassing, een mooie biljarttafel. Hier kun je in alle privacy een balletje stoten. En ja, het personeel maakt daar ook graag gebruik van.
We delen een verhaal uit de tweede editie van de Buik Magazine, met dit keer een artikel over per stad de beste adressen in de buurt van toeristische hotspots.
De Proefacademie heeft het grootste aanbod cursussen, proeverijen en workshops over drank in Utrecht. Dylan de Vries: ‘’Zeg maar van beginners tot nerds.’’
De Buik tipt de Wijnbeurs adventskalender als een origineel cadeau voor de feestdagen om te geven (of te krijgen). 12 kleine flesjes om te ontdekken.
Geniet van de volgende voordelen: