Sea Salt Saloon: vaste aanlegplek voor lekkerbekken

Sea Salt Saloon: dé visbistro in Utrecht voor oesters, inktvis & zeevruchten. Verse vangst, topwijnen en shared dining op ’t Wed!

Sea Salt Saloon: vaste aanlegplek voor lekkerbekken

Of er in elke croquet 127 garnalen zitten zoals op de site staat? Waarschijnlijk moeten we die mededeling met een korreltje zout nemen bij Sea Salt Saloon, een van de weinige visrestaurants van Utrecht. Maar dat je lekker kan eten bij het kleine zusje van Bistro Madeleine moét haast wel.

Goede verhalen over visbistro Sea Salt Saloon

We hadden goede berichten gehoord over Sea Salt Saloon, een visbistro in het hart van Utrecht, op ’t Wed. Chef Dieter Evers, die het vak heeft geleerd bij wijlen Jon Sistermans - de kleurrijke sterrenkok van restaurant Wilhelminapark - staat bekend om z’n verse, verantwoord gevangen vis.

Het menu spreekt ons direct al aan vanwege de spannende uitvoeringen, zoals spruitjes in palingbouillon en een saus van zure bommen en snoekbaarsfilet met een saus op basis van cognac en appel.

Grote schalen oesters

Leuk: bij binnenkomst zijn vanmiddag maar liefst vier koks aan het hakken, snijden, bakken en grillen. Op de lange bar staan grote schalen met – heel verleidelijkoesters. Die moet je sowieso bestellen, zeker met de heerlijke huiscava van Família Oliveda. Dat Sea Salt Saloon sterk is in ‘vis, drank en verhalen’ kunnen we alle vier beamen.

We raken helemaal in de stemming door de zacht gegaarde inktvis in tomaat-gembersaus met parelcouscous, bosui en peterselie. De saus smaakt goddelijk, zeker met het brood van de Utrechtse bakkerij Bond & Smolders waarmee je lekker kunt dopen. De inktvis is – dat weten we nu al - de onbetwiste ster van de middag. Het is een gerecht dat sinds de opening in 2016 een publiekslieveling is.

Ook to share: ravioli, gevuld met rivierkreeftjes, harissa en spinazie in helaas iets te waterige bisque. Maar dan die in repen gesneden geroosterde brioche met gemarineerde gamba roja, clementine, crème van yoghurt en sumac. Deze broodsoldaatjes - zeg maar gerust: soldaten – zijn heerlijk.

Twaalfuurtje

Als extraatje hebben we de lunchspecial besteld: gewoon, omdat we nieuwsgierig zijn naar dit ’twaalfuurtje’ voor een zeer schappelijk bedrag. Wat we krijgen, is een kopje vissoep met rijkelijk veel boter en room, een brioche boterham met zalm en één met krabsalade en een mini-garnalenkroketje waarin we niet veel garnalen hebben ontdekt. 

Goeie prijs-kwaliteit deze special die je bovendien tot vier uur ’s middags mag bestellen. Ook fijn dat er groentegerechten op de kaart staan, zoals carpaccio van gele biet.

Zeeuwse kokkels

In de loop van de middag druppelen steeds meer gasten binnen in de lekker clean maar toch knus ingerichte saloon. Er is veel keuze aan hoge en lage tafels en vooral de lange toog noodt uit tot het delen van schaal- en schelpdieren. Zoals Zeeuwse kokkeltjes in plaats van die van verre komende vongole

Vooral de variatie – van kokkels tot kreeft en exclusieve Carabinero garnalen – maakt Sea Salt Saloon tot een plek om eens lekker je tanden in de bar te zetten.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De favoriete borrelplekken van Ronald Giphart

In de papieren horecakrant van de Buik vertellen 25 horecaliefhebbers wat hun favoriete plekken zijn in Utrecht, deze keer is dat Ronald Giphart.

Lucy Lou: cocktails, tequila en Latijns-Amerikaans streetfood

De menukaart van Lucy Lou is gevuld met Latijns-Amerikaans comfort food, aangekleed met kleurrijke cocktails en natuurlijk tequila en mezcal.

Uit ons magazine: keukenprinses Julia Nona brengt Sicilië naar Den Haag

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met de Siciliaanse eigenaresse en chef van Nona in Den Haag.