Het is maandagmiddag, 22 graden warm en Ron Gastrobar in Zuid is compleet versierd met kleurrijke bloemen en de Mexicaanse muziek is al van ver te horen: ‘Paloma, anyone?’ De Buik ging paloma's proeven op international paloma day.
Het is maandagmiddag, 22 graden warm en Ron Gastrobar in Zuid is compleet versierd met kleurrijke bloemen en de Mexicaanse muziek is al van ver te horen: ‘Paloma, anyone?’ De Buik ging paloma's proeven op international paloma day.
Roze en rode grapefruits uit de velden van de Quirante familie in Alicante geven de zoetzure en bittere smaak aan de roze grapefruitsap waarmee de drankjes worden gemixed met gin, vodka of tequila, zoals in de Paloma's van vanavond. In Alicante wordt het groeiproces nauw in de gaten gehouden waardoor de grapefruits op het moment van oogsten de meeste smaak bevatten. En dat proef je.
Terwijl overal waar je kijkt genoten wordt van roze Paloma’s, worden er gerechten geserveerd die dit drankje complimenteren. Het team van Ron Gastrobar serveert een vier-gangen-diner waarin grapefruit een centrale rol heeft. Een prachtig gedresseerd bordje van makreel en partjes grapefruit is wat bij ons indruk maakt.
Maar het dessert steelt de show, met natuurlijk een gouden ei, het symbool wat in ieder logo van Ron Gastrobar-restaurants terugkomt. Deze keer gemaakt van witte chocolade met daarin een paardenbloem pannacotta, coulis van calamansi limoenen, honingijs en jawel: een verfrissende grapefruitsalade.
Na wat gokjes bij grijpmachine wordt onder genot van de Mexicaanse deuntjes van de liveband en een aantal gin-tonics en cocktails verder de avond afgesloten.
De Buik is, ondergedompeld in zomerse sferen, er volledig van overtuigd dat dit voor ons niet de laatste Fever-Tree Paloma’s van het jaar waren.
We weten dat de rijsttafel hier altijd een goed idee is, maar hoe zit het met de andere gerechten? De Buik ging langs bij Ron Blaauw Indonesia in Bloemendaal.
De Buik ging weer eens op bezoek bij restaurant Omber, in het Tivoli Doelen Hotel. Op papier het oudste hotel van de stad en een plek met bijzondere historie.
Ontdek de nieuwste horecazaken in Amsterdam van oktober 2025, deze keer met openingsnieuws, sluitingen en zaken die bijna open gaan.
Geniet van de volgende voordelen: