Proosten met paloma's bij Ron

De Buik ging paloma's proeven op international paloma day bij Ron Gastrobar in Amsterdam-Zuid.

30 Mei 2023 Fenna van Surksum

blogger Naast het fotograferen van eten geniet Fenna ook van het koken voor anderen. Haar huis is dan ook de vaste stek voor etentjes met vrienden. Ze vindt het heerlijk om uiteten te gaan en nieuwe inspiratie op te doen.

Proosten met paloma's bij Ron

Het is maandagmiddag, 22 graden warm en Ron Gastrobar in Zuid is compleet versierd met kleurrijke bloemen en de Mexicaanse muziek is al van ver te horen: ‘Paloma, anyone?’ De Buik ging paloma's proeven op international paloma day.

Door een roze bril


Roze en rode grapefruits uit de velden van de Quirante familie in Alicante geven de zoetzure en bittere smaak aan de roze grapefruitsap waarmee de drankjes worden gemixed met gin, vodka of tequila, zoals in de Paloma's van vanavond. In Alicante wordt het groeiproces nauw in de gaten gehouden waardoor de grapefruits op het moment van oogsten de meeste smaak bevatten. En dat proef je.

Grapefruit


Terwijl overal waar je kijkt genoten wordt van roze Paloma’s, worden er gerechten geserveerd die dit drankje complimenteren. Het team van Ron Gastrobar serveert een vier-gangen-diner waarin grapefruit een centrale rol heeft. Een prachtig gedresseerd bordje van makreel en partjes grapefruit is wat bij ons indruk maakt. 

Maar het dessert steelt de show, met natuurlijk een gouden ei, het symbool wat in ieder logo van Ron Gastrobar-restaurants terugkomt. Deze keer gemaakt van witte chocolade met daarin een paardenbloem pannacotta, coulis van calamansi limoenen, honingijs en jawel: een verfrissende grapefruitsalade.

Start van een mooie zomer

Na wat gokjes bij grijpmachine wordt onder genot van de Mexicaanse deuntjes van de liveband en een aantal gin-tonics en cocktails verder de avond afgesloten.

De Buik is, ondergedompeld in zomerse sferen, er volledig van overtuigd dat dit voor ons niet de laatste Fever-Tree Paloma’s van het jaar waren.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De ultieme Kerstlijst van 2025

We hebben bij de Buik van Amsterdam een lijstje gemaakt met restaurants die met Kerst zijn geopend, voor als je op zoek bent naar een leuk restaurant.

Uit ons magazine: tussen Arubaanse pastechi en Peruaanse empanadas

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met François Geurds en Daniella Jáuregui Jeri.

La Contessa: royaal Italiaans op het rustige Cruquiuseiland

De Buik zocht La Contessa aan de rand van de stad op, in een oude fabriek op Cruquiuseiland. Een Italiaan die de moeite waard is om voor om te fietsen.