Nieuws van aan het IJ: Hangar heeft een nieuwe chef. Ben van Geelen zoekt zijn vriend Tim Immers op en wordt chef bij Hangar. De keuken wordt een fijne mix tussen Frans en Italiaans.
Nieuws van aan het IJ: Hangar heeft een nieuwe chef. Ben van Geelen zoekt zijn vriend Tim Immers op en wordt chef bij Hangar. De keuken wordt een fijne mix tussen Frans en Italiaans.
Daar waar andere restaurants door de crisis soms moeten afschalen in personeel slaat, Hangar een andere weg in. Ben van Geelen is afgelopen maand begonnen als nieuwe chef van Hangar. Die naam klinkt bekend, denk je misschien, en dat klopt! Ben is een zeer ervaren chef en heeft als chef-kok gewerkt bij toppers als Anna, Toscanini en Bordewijk. En daar tussendoor ook nog zijn eigen restaurant ‘À La Ferme’ gehad, in de Pijp op de plek waar nu Arles zit. Hangar is gestart in 2015 door Tim Immers, Koen Schippers en Jop Pollmann en is gehuisvest links op het parkeerterrein voor de Goudfazant, in een sfeervolle industriële loods, met een enorm terras direct aan het IJ. De afgelopen jaren hebben hier een aantal chefs de scepter gezwaaid met als meest bekende Ricardo van Ede. Dat Ben van Geelen uiteindelijk eens bij Hangar terecht zou komen was onvermijdelijk. ‘Het is al jaren een terugkomend onderwerp in mijn gesprekken met Tim (Immers), een van de eigenaren’, vertelt Ben. ‘Tim is meer een vriend dan een zakenrelatie, we kennen elkaar al heel lang van het uitgangscircuit in Amsterdam. Ik was al gestopt bij als chef-kok bij Toscanini en Tim dacht nu is de tijd rijp hij is eindelijk beschikbaar.’
Met een gedegen kennis en achtergrond van zowel de Franse als Italiaanse keuken vindt Ben het altijd moeilijk kiezen qua keuken. ‘Ik houd van de puurheid van de Italiaanse keuken en tegelijk ook van de geraffineerdheid van de Franse. Kiezen is dan ook moeilijk. We gaan bij Hangar de Franse en Italiaanse keuken die ze al deden in ere houden. De Franse keuken blijft mijn grote liefde, maar we gaan mixen. Net als vroeger al bij Bordewijk, bijvoorbeeld een mooie eigen gemaakte ravioli met salie en wat Hollandse garnaaltjes. Maar in alle gevallen gaan we voor lekker en niet te ingewikkeld.’
Hangar beschikt over een enorm terras direct aan het IJ, mooi ingebed tussen het restaurant en een zijgebouw zodat het ook met wat wind fijn toeven is. De eyecatcher op het terras gaat de enorme barbecue met pijp worden. ‘Die werd nu alleen gebruikt voor bruiloften en partijen, maar de BBQ gaan we prominent op het terras zetten. En natuurlijk ook gebruiken. Daar gaan straks, als het weer mag van de overheid, halve kreeften vanaf komen met kropsla, côtes de boeuf met zelfgemaakte sauce béarnaise en echt top frites. Dat willen we hier gaan doen en dan als het even kan alles zelf maken. Van mayonaise tot een rillette, dat maakt het verschil en laat de echte chef zien. Hangar moet worden als een strandtent met een lekkere sfeer, eten en wijn zoals in Zuid-Frankrijk, dus geen St. Tropez of Ibiza, maar betaalbaar en ook voor een goede bitterbal met een biertje.’
Ruig en chique, daar staat Hangar Amsterdam voor. Van diner tot feest, het komt allemaal samen aan de Noordzijde van het IJ. Het is jouw reis met het pontje in ieder geval zeker waard!
5x eten & drinken in en om Lucca: van top pizza en moderne Italiaanse cuisine tot natuurwijnbars en een bistecca bij de slager.
Bolenius in Amsterdam verhuisde naar Rembrandtpark: groentegerechten, Dutch Cuisine en een groen terras maken dit restaurant helemaal compleet.
Geniet van de volgende voordelen: