9 jaar Café Caron met Alain Caron

Het is 9 jaar geleden dat de familie Caron de eerste zaak Café Caron opende in de Pijp. Reden voor De Buik om eens met Alain Caron te bellen.

29 Nov 2025 Hans van de Meeberg

blogger Hans is hoofdredacteur van de Buik van Amsterdam en daarnaast freelance redacteur bij Misset Horeca evenals groot liefhebber van eten en drinken.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Café Caron

Frans Halsstraat 28H, Amsterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: Amsterdam centrum Keuken: Frans Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

9 jaar Café Caron met Alain Caron

Het is 9 jaar geleden dat de familie Caron de eerste zaak Café Caron opende in de Pijp. Dat wordt gevierd met een speciaal Truffeldiner. Reden voor De Buik om eens met Alain Caron te bellen over zijn 9 jaar bij Café Caron.

​Waarom opende je in 2016 een restaurant?

‘‘Eigenlijk onder druk van mijn zoons. Ze hebben allebei in de horeca gewerkt en kwamen opeens met het plan om een eigen restaurant te openen. Leuk zei ik, maar niet met mij. Nee, nee dat kan niet vertelden ze: je moet meedoen. Je hoeft niet in de keuken te staan alleen maar een beetje overzicht over de gerechten en menu’s te houden. Wij dien de rest. Je weet hoe dat gaat: uiteindelijk zeg je toch ja en ik heb er geen moment spijt van gehad. Hoe leuk is het om met je kinderen te werken.’’

​Wat was het leukste moment in de negen jaar Café Caron?

‘‘Eigenlijk is elk moment mooi. Zeker als je kijkt wat we met de zaken in Amsterdam hebben neergezet. Daar ben ik enorm trots op. Als je vraagt naar het mooiste moment bij Café Caron dan is dat wel de erkenning door Michelin met een Bib Gourmand.Een nog mooier moment voor de groep zou zijn als we met Tannay in de nabije toekomst een ster krijgen. De chef kookt daar zo goed.’’

​Wat is het mooiste gerecht op de kaart?

‘‘Dat is toch wel de wilde tartaar. Een steak tartaar van rund en hert met rode biet. Maar ook het gepocheerd eitje met knolselderij, koningsboleet en truffelsaus vind ik erg lekker en mooi. In de laatste zitten een paar van mijn favoriete producten: knolselderij, ei en natuurlijk truffel. Ik ben gek op truffels. Die laatste zit ook in ons Truffelmenu.’’

​Hoe vaak ben je in de restaurants?

‘‘Ik ben nog elke dag in een van de restaurants. Nu ben ik bij Café Caron bezig met de voorbereidingen van het feestmenu. Maar ook bij de andere zaken ben ik regelmatig te vinden.’’

​Hoe lang blijf je nog doorgaan?

‘‘Als iets je passie is dan voelt het niet als werk en blijf je altijd doorgaan. Totdat ik er dood bij neervalt zeg ik altijd grappend. Het is toch te leuk. Zeker als je met familie werkt zoals bij Caron. Bovendien ben ik ook nog te actief met andere zaken zoals het TV-programma BinnensteBuiten en buitenlandse reizen.’’

Café Caron serveert op 1, 2 en 3 december een feestelijk Truffelmenu. Vier gangen ode aan de Franse keuken met het favoriete ingrediënt van Alain Caron in een hoofd- en bijrol. Reserveren kan via cafecaron.nl

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
No Nonsense, restobar zonder fratsen

De Buik bezocht No Nonsense, de nieuwe restobar aan de Geldersekade met een warme sfeer, ideaal voor koffie of een gezellige borrel met een hapje.

Jinja Asian Kitchen & Bar

Elke maandag deelt de Buik een nieuw, recent of binnenkort te openen restaurant met je. Vandaag bespreken we Jinja Asian Kitchen & Bar.

Onze Kerstlijst 2025 voor de vroege vogels

Voor de vroege vogels hebben we wel alvast een lijstje met restaurants die met Kerst zijn geopend, voor als je op zoek bent naar een leuk restaurant.