Bar BAUT opent permanente locatie in Amsterdam-Zuid

BAUT staat al zeven jaar lang bekend als het rondreizend circus van Amsterdam. Na deze tijd vond Michiel het tijd voor een nieuw hoofdstuk: Bar BAUT op een permanente plek.

3 Jan 2020 Zara Ruisch

blogger Zara komt uit het Zeeuwse Middelburg maar is sinds kort inwoonster van Rotterdam. Ze heeft een grote liefde voor eten maar koken kan ze niet, dus gaat ze het liefst elke dag uiteten. Voor haar opleiding redactioneel medewerker loopt zij nu 9 maanden stage bij de Buik.

Bar BAUT opent permanente locatie in Amsterdam-Zuid

Het is alweer zeven jaar geleden sinds Michiel van der Eerde zijn eerste pop-up restaurant opende aan de Wibautstraat. Ondertussen is restaurant BAUT al zes keer van locatie veranderd en staat het restaurant bekend als het rondreizende circus van Amsterdam. Elke keer opnieuw geeft restaurant BAUT een nieuwe betekenis aan een leegstaand pand dat anders verloren gaat. Michiel heeft met zijn restaurant flinke naamsbekendheid opgebouwd en vindt het nu tijd voor een nieuw hoofdstuk: Bar BAUT opent op een permanente plek op Stadionweg in Amsterdam Zuid.

Terug in 2012 had Michiel nooit gedacht dat BAUT zo’n succes zou worden. Michiel vertelt: “Het was toentertijd de bedoeling om gewoon één pop-up te openen. Het was toen crisis en door het kleine budget wat we hadden hebben wij toen voor een pop-up gekozen.” Vanaf het moment dat het restaurant op de Wibautstraat open ging was het meteen volle bak, het restaurant zat zeven dagen per week vol en het was een groot succes.” Toen het einde in zicht kwam moesten Michiel en zijn team een beslissing maken. Er werd een nieuw huurcontract aangeboden, maar onder voorwaarden dat zij dan wel een jaar uit het pand moesten gaan. Vanaf dat moment is het reizende circus ontstaan. De volgende negen maanden zat BAUT met hetzelfde team en hetzelfde succes in een ander pand.

​Ode aan de geschiedenis


Na zeven jaar rondgereisd te hebben met restaurant BAUT is het nu tijd voor een permanente locatie. Het restaurant gaat Bar BAUT heten en gaat dus, zoals de naam al verraadt, een barconcept hebben. Bar BAUT gaat een ode brengen aan de geschiedenis van BAUT. Zo komen alleen de allerbeste gerechten van de afgelopen edities van BAUT op de kaart, denk bijvoorbeeld aan de steak tartaar met bacon mayonaise, tuinkers en zuurdesembrood of de coquilles met bloemkool, beurre noisette en cepesschuim uit BAUT #1. De nieuwe locatie zal gevestigd zijn in Amsterdam-Zuid. Deze locatie heeft het team met een reden gekozen: naast dat de twee grootste en meest succesvolle locaties van BAUT in dit stadsdeel zaten, is dit ook nog eens bij de woonplek van Michiel om de hoek. Op die manier zal Michiel elke dag aanwezig zijn in de zaak en zal hij, net zoals bij de eerste edities van BAUT, weer het gezicht worden van het restaurant.

​Bar concept

BAUT staat al bekend om zijn heerlijke gerechten maar bij deze locatie gaan zij zich ook veel focussen op de bar. Volgens Michiel is er in het stadsdeel Zuid nog ruimte voor een goede bar waar je kunt borrelen in combinatie met de goede bargerechten, die Michiel de ‘BAUT-klassiekers’ noemt. Bar BAUT is onderscheidend in de prijs. “Ik denk dat je voor de prijs die wij vragen voor onze gerechten met onze kwaliteit en service niet veel gaat vinden in Amsterdam. Ik ben niet zo zeer van het dingen veranderen in de horeca, ik ben hier gewoon om gerechten te koken waar mensen behoefte aan hebben, zo denken wij bijvoorbeeld ook aan de veganisten”, aldus Michiel. Met het niet veranderen bedoelt Michiel dat hij bij zichzelf blijft en op de kaart zet waar hij van denkt dat er vraag naar is zonder hier een groot ding van te maken.

​Zelf weer de keuken in


BAUT staat voor veel mensen natuurlijk bekend om het constant verhuizen van locatie, dit is het hele concept van BAUT. Maar dit was voor het team natuurlijk best intensief. Ook financieel is het steeds veranderen van locatie niet altijd de beste optie. Het verschil met de Bar BAUT en de voorafgaande locaties is niet heel groot. De locatie is wat kleiner, de prijzen zijn wat lager maar de kwaliteit en de service blijven zo hoe we het van BAUT gewend zijn. Samen met Tom de Rooij, de compagnon van Michiel, die al zeven jaar bij BAUT werkt zal Michiel Bar BAUT gaan runnen en zo in een permanent restaurant veranderen. “Bar BAUT wordt een persoonlijk restaurant, ik ga zelf weer de keuken in omdat ik dat toch het allerleukste vind om te doen”, vertelt Michiel. 

Toch komt er geen einde aan het rondreizende circus. Michiel vindt dat dit concept zich in leven moet houden. BAUT #6 zal nog geopend zijn voor zakelijke evenementen tot en met 15 februari 2020. Op 13 januari 2020 openen de deuren van Bar BAUT. 

En BAUT #7? Ze blijven op zoek naar een nieuwe tijdelijke locatie voor de zevende editie.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
45 x een oplossing voor het maandag en dinsdag ‘uit eten’ probleem

Waar kun je tegenwoordig nog terecht voor een fijn diner op maandag en dinsdag avond? De Buik zet de leukste voor je op een rijtje!

The SIREN is heerlijk hysterisch

Bij The SIREN gooien ze het menu nu over een andere boeg. De Buik mocht het nieuwe menu komen proeven tijdens de feestelijke lancering.

Rijsttafelen bij Ron Blaauw Indonesia in Bloemendaal

We weten dat de rijsttafel hier altijd een goed idee is, maar hoe zit het met de andere gerechten? De Buik ging langs bij Ron Blaauw Indonesia in Bloemendaal.