De droom van de chef van Toscanini: Leonardo’s Ravioli Bar

Ontdek Leonardo’s Ravioli Bar in De Pijp: verse ravioli, Italiaanse wijnen en relaxte sfeer, elke dag open vanaf 17:00 voor diner.

21 Apr 2025 Hans van de Meeberg

blogger Hans is hoofdredacteur van de Buik van Amsterdam en daarnaast freelance redacteur bij Misset Horeca evenals groot liefhebber van eten en drinken.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Leonardo's Ravioli Bar

Eerste van der Helststraat 80, Amsterdam Maaltijd: DinerLunch Stadsdeel: Amsterdam Zuid Keuken: Italiaans Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

De droom van de chef van Toscanini: Leonardo’s Ravioli Bar

Elke maandag deelt de Buik een nieuw, recent of binnenkort te openen restaurant met je. Niet in de vorm van een verhaal maar meer in telegram-stijl. Van wat voor restaurant is het, sinds wanneer open, waar, welke sfeer en welke gerechten en/of drankjes moet je zeker doen.

Wat is het

Een nieuwe pastabar met ravioli in de hoofdrol.

Waar

In het oude pand van Happy Tosti bij de Albert Cuypmarkt in de Pijp.

Wat eet of drink je

Chef Leonardo Pacenti (ook Toscanini) heeft 5 ravioli’s en een gnocchi op de kaart. Waarbij altijd eentje in samenwerking met andere Amsterdamse chefs.

Wat zijn de knallers

Momenteel staat er een ravioli op de kaart met de bloedworst van chef Rogier van Dam van Restaurant Lastage met een gele tomaat saus met Madame Jeanette Pepers van Scheepskameel.

Sfeer

Gezellige Italiaans relaxt chique, met een wand vol Italiaanse wijnen met een lekker terras voor de deur. Waar wij een fan zijn van de plekken aan de bar of een tafeltje op de entresol boven.

Eerste van der Helststraat 80
open van maandag tot zondag vanaf 17 uur voor diner

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De 2025 favoriete nieuwkomer van de bloggers van de Buik - Veneur

Ook de bloggers van de Buik van Amsterdam hebben hun eigen favoriete nieuwkomer van 2025. De komende weken publiceren we de favoriet van een blogger.

Uit ons magazine: van de polder tot Sumatra - chefs over geur, herkomst en echte smaak

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met Alan de Vries van Cru en Reza Permadi. Berempah.

De ultieme Kerstlijst van 2025

We hebben bij de Buik van Amsterdam een lijstje gemaakt met restaurants die met Kerst zijn geopend, voor als je op zoek bent naar een leuk restaurant.