Dit najaar open: restaurant VanOost in Hotel Maurits at the park

Dit najaar open: restaurant VanOost in hotel Maurits at the park. Wij gingen alvast voorproeven.

17 Jun 2022 Janna Oosthoek

blogger Nieuwsgierige alleseter, fervente kok en de culinaire vraagbaak

Dit najaar open: restaurant VanOost in Hotel Maurits at the park

Als je onlangs over de Mauritskade fietste, is de bouwput naast het Montessori lyceum je vast niet ontgaan. Hier werkt de Pillows hotelgroep aan hun nieuwe paradepaardje: Maurits At The Park en het bijbehorende restaurant VanOost. Tijdens het ‘fête de beton’ opende het vijfsterrenhotel in spe haar deuren voor enkele gasten. Safety first; dus getooid met gouden helm betrad de Buik het historische pand, midden in de verbouwing.

Historisch pand

Aan ambities zijn er bij de Pillows groep geen gebrek, Maurits at the park moet hét vijfsterrenhotel van Amsterdam worden, en het restaurant VanOost gaat voor Michelinsterren. De locatie is alvast waanzinnig. Door de bouwmaterialen heen zien we de historische details van het pand - dat stamt uit 1908 - zoals de betegelde gangen en houten balken. Doordat het hotel in het Oosterpark zit, heb je geweldig groen uitzicht vanachter de hoge ramen van je suite of het restaurant.

Proeven bij Vanoost


De keuken van wat straks restaurant VanOost wordt, is al bijna af dus we kunnen proeven! Chef Felix van Straalen deed ervaring op bij o.a. Pure C, en is nu nog verantwoordelijk voor restaurant Shaffy aan de Keizersgracht. Hij schotelt ons twee prachtige amuses voor; een Bretonse curry met gazpacho van jalapeño en gomasio, en een tartelette van shiitake met Zeeuwse platte en geroosterde kip. Als alle gerechten zo verfijnd en tjokvol smaak zijn, komt het wat ons betreft met die sterren wel goed. Zeker in combinatie met de wijnselectie van sommelier Saskia Smeenk, bekend van het Okura hotel.

Terras

Aan de achterkant van het pand wordt nog hard gewerkt aan brasserie Spring. Het terras loopt over in het Oosterpark en met deze ruimte, veel licht, en het groen zou dit zomaar ons favoriete terras van 2023 kunnen worden. De menukaart is vooral op de Italiaanse en Franse keuken gericht.

Cocktails op het dak


Wat is een fancy hotel zonder rooftop bar? We eindigen onze tour bovenop het dak, waar we met een goede cocktail erbij het heerlijk fantaseren over de opening later dit jaar. Laten we hopen dat ze in deze lastige markt het juiste personeel kunnen vinden dat net zo ambitieus is als het hotel. Dan komt het met Maurits helemaal goed.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De ultieme Kerstlijst van 2025

We hebben bij de Buik van Amsterdam een lijstje gemaakt met restaurants die met Kerst zijn geopend, voor als je op zoek bent naar een leuk restaurant.

Uit ons magazine: tussen Arubaanse pastechi en Peruaanse empanadas

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met François Geurds en Daniella Jáuregui Jeri.

Uit ons magazine: de smaken van China in Mokum

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met Timo de Beurs van Café Wu en Kaji But van Sea Palace.