Het jaar begint goed voor restaurant Gary Loen. Naast een plekje in het Gault & Millau, besluiten de eigenaren, Gary en Henck Loen, om het restaurant te heropenen op een nieuwe locatie. Slechts een paar honderd meter verder zal de zaak in februari de deuren openen op een bijzondere locatie, namelijk in een drijvend restaurant. Wij waren natuurlijk erg nieuwsgierig geworden en spraken één van de twee eigenaren, Henck Loen, over de verhuizing en de toekomstplannen.
Van pop-up restaurant naar definitief

Het restaurant Gary Loen is ooit begonnen als pop-up restaurant in Amsterdam, nadat Gary The Masterchef Holland en The Taste van Duitsland had gewonnen. De heren hadden geen ervaring in de horeca en wilden daarom rustig aan beginnen. Zij besloten toen der tijd daarom niet meteen een vast restaurant te openen. De pop-up werd zo’n succes dat de mannen in 2019 een permanente locatie voor een restaurant aangeboden kregen in de Houthavens. Een droom die uitkwam en die de eigenaren natuurlijk met beide handen hebben aangepakt. Het restaurant van Gary Loen liep goed maar toch merkten Gary en Henck dat mensen hen niet goed konden vinden of zien door de moeilijke locatie. Vandaar dat zij nu de beslissingen hebben genomen te verhuizen naar een unieke ligging niet ver van de vorige locatie.
Drijvend restaurant
Hemelsbreed verhuizen de heren 200 meter verder, naar een locatie op het water. Op het water? Denk je misschien. Ja, Gary Loen wordt een drijvend restaurant, ze staan dus letterlijk op het water en dit zorgt voor een bijzondere en unieke ligging. “Beter kunnen we het niet hebben. Toen we zijn benaderd over deze locatie hebben we het meteen aangepakt. We blijven in dezelfde wijk met dezelfde doelgroep, helemaal top dus”, vertelt Henck over de verhuizing.
Mediterraans en Aziatisch in de Houthavens

“In de buurt van de Houthavens werken duizenden mensen, met ons heerlijke terras hopen we te kunnen knallen tijdens de borreltijd”, aldus Henck.
Gary Loen zal qua concept niet veel veranderen. De keuken is nog steeds van goede kwaliteit met keuze uit Mediterrane en Aziatische gerechten. Of je nou kiest voor het drie-, vier- of vijfgangen menu, Gary maakt het met liefde voor je klaar. Waar de mannen vooral veel tijd in hebben gestoken is het interieur. “De inrichting is veel meer onze stijl geworden. Op de vorige locatie was alles heel strak en nu willen we echt het gevoel van een huiskamer creëren. Er staan bijvoorbeeld ook persoonlijke spullen van ons in het restaurant”, vertelt Henck.
De verbouwing van Gary Loen

Gary en Henck wisten precies wat ze wilden voor de nieuwe locatie maar dit was niet zomaar gedaan. De heren hadden een deadline van twee weken waarin in alles moest gebeuren. “Het restaurant was helemaal bruin van binnen en er was niks aan bekabeling. We hebben heel hard moeten werken”, aldus Henck. Maar al dat harde werken heeft goed uitgepakt. De zaak is omgetoverd tot een intieme, warme en gezellige ruimte waar je je meer dan welkom mag voelen. Henck zal zelf in de bediening staan en zal je echt thuis laten voelen als gast.
Toekomstplannen
“We hebben een contract van tien jaar en we hebben ontzettend veel zin om die tijd te stoppen in dit project”, vertelt Henck enthousiast. De focus van Gary Loen is altijd de beste kwaliteit leveren. Henck is ervan overtuigd dat haasten nooit goed is en dus zullen ze zich de komende tijd focussen op de nieuwe locatie. “We zouden het leuk vinden om uit te kunnen breiden naar lunch, maar voor nu gaan we eerst rustig opbouwen”, aldus Henck. De nieuwe locatie van Gary Loen belooft een succes te worden. “Ik denk echt dat we het mooiste terras van Amsterdam hebben, er is altijd zon en schaduw. Gary Loen is een uniek restaurant op een unieke plek.”