Hotel de Goudfazant verandert in vendejo

Hotel de Goudfazant heeft hun restaurant omgetoverd tot een heuse vendejo. In de supermarkt kun je allerlei bijzondere producten en maaltijden kopen.

10 Dec 2020 Floortje Dekker

blogger Floortje is student aan het Grafisch Lyceum Rotterdam waar zij de opleiding redactie medewerker volgt. Naast haar studie doet ze aan kickboksen. Haar lievelingsgerecht? Eigenlijk alles waar pesto in zit.

Hotel de Goudfazant verandert in vendejo

Hotel de Goudfazant is al sinds de start van de Buik van Amsterdam een van onze meest bekeken restaurantpagina’s. Normaalgesproken passen er in de oude garage 300 (!) mensen. Toen ze in oktober voor de tweede keer de deuren van hun restaurant moesten sluiten, was dit voor niemand meer een verrassing. Wat ze wel zeker wisten, was dat ze niet stil wilden staan. Ze verbouwden het restaurant om tot een heuse vendejo (supermarkt, red.).

​Supermarkt in de Goudfazant


Tijdens de eerste horecasluiting in maart, had Hotel de Goudfazant takeaway en delivery gerechten. Toen het restaurant voor de tweede keer moest sluiten, zag eigenaar Niels Wouters het niet zitten om dit opnieuw te doen. “We hadden al een bakkerij, waar we ons eigen brood bakken. Toen bedachten we ‘dan maken we daar een supermarkt van’.” 

Ondertussen loopt de supermarkt als een trein en is het er behoorlijk druk. “Mensen vinden het ook leuk om weer eens even een soort uitje te hebben”, vertelt Niels. “Er was natuurlijk een tijd lang niet zo veel te doen, zelfs de bioscopen waren dicht, dus mensen kunnen er op deze manier echt even tussenuit.” Ook voor het personeel van Hotel de Goudfazant is het fijn om bezig te kunnen blijven en nieuwe dingen uit te kunnen proberen. “Het is ook gewoon heel gezellig, zo komen er tenminste nog mensen over de vloer en je ziet al je vaste gasten op deze manier nog.” 

​Producten en takeaway maaltijden


In de supermarkt worden kant-en-klaarmaaltijden verkocht, die normaal gesproken worden geserveerd in het restaurant. “We verkopen ook losse producten die we zelf maken, denk aan mayonnaise, sambal en jam bijvoorbeeld”, legt Niels uit. “Maar ook natuurlijk ons brood en allerlei lekkers uit de patisserie. Er liggen zelfs producten van andere restaurants, zoals van Cobra en Skatecafé. Zij maken ook eigen producten en zetten deze bij ons in de winkel te koop.” In deze supermarkt zijn hierdoor allerlei bijzondere en verse producten te koop uit de Amsterdamse horeca die niet in de alledaagse supermarkten te verkrijgen zijn.

​Toekomst van de supermarkt


“Het is echt heel leuk en we hebben er veel plezier van”, vertelt Niels over de supermarkt. Hij zou graag doorgaan met de supermarkt, ook als de horeca weer open mag en hij weer aan het werk kan gaan in het restaurant. “Natuurlijk verdien je wel minder makkelijk geld met de supermarkt, maar het is toch wel erg leuk. Als er straks nog animo voor is, willen we er zeker mee doorgaan.” Voorlopig is de supermarkt sowieso nog open en raden wij iedereen aan om een bezoekje te brengen aan deze bijzondere winkel.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Hotel de Goudfazant: een nederzetting houdt stand tegen de overheersing

Hotel de Goudfazant is helemaal geen hotel maar een restaurant, waar Amsterdam Noord zomaar in Brabantse nachten kan verzanden.

Van wijnenthousiast naar een professioneel proever (slot)

In deze serie volgt de Buik hoe Gijs zijn WSET-niveau 3 haalt en deze keer staat het examen op het programma. Blind proeven en theorietoets met 50 vragen.

Twee jaar Selva en Sonora: een grote familie waar je bij wil horen

Zo vierde Selva en Sonora, gevestigd in nhow Amsterdam RAI, hun 2e verjaardag: eten om te delen, live muziek, cocktails en een geheime speakeasy.