In de zomer opent IJver in Noord: een restaurant met biercocktails en borrelhappen

In hetzelfde gebouw als waar maandelijks de vlooienmarkt de IJhallen plaatsvindt, werken ondernemers Reinout Ezinga, Sikko de Jong, Tim Jongens, Herman Klukkert en Arne Kleijn aan restaurant IJver.

26 Mrt 2019 Yasmine Esser

blogger Na jarenlang gewerkt te hebben bij online lifestyle magazines is Yasmine nu Stadscoördinator voor Amsterdam bij de Buik. Een droombaan, want ze is altijd wel te porren voor een etentje, het liefst met een glas wijn erbij.

In de zomer opent IJver in Noord: een restaurant met biercocktails en borrelhappen

Noord gestoord? Nou, er openen wel gestoord veel restaurants, eetcafé's en andere hotspots de laatste tijd. En binnenkort komt er weer een restaurant bij. IJver opent namelijk in de zomer haar deuren in de voormalige Scheepsbouwloods op de NDSM-werf.

In hetzelfde gebouw als waar maandelijks de vlooienmarkt de IJhallen plaatsvindt, werken ondernemers Reinout Ezinga, Sikko de Jong, Tim Jongens, Herman Klukkert en Arne Kleijn aan restaurant IJver.

Eerder spraken we al met ondernemer Reinout (ook bekend van Bar Baarsch, Café Vrijdag en Weesper) over het concept. Maar nu zijn we wat meer te weten gekomen over de culinaire ambities.

Bijzondere borrelhappen


In de keuken zwaait namelijk chefkok en culinair adviseur Herman Klukkert straks de scepter. “De menukaart van IJver wordt een frisse mix van de Nederlands en de Franse keuken", zegt Herman in een persbericht. De keuken wordt uitgerust met een drie laags houtskoolgrill die wordt gestookt met mangrove houtskool. Wat volgens de chef zorgt voor een subtiele, karaktervolle smaak.

Op kaart vind je straks ingelegde, ingemaakte en geconserveerde groenten en fruit. “Niet alleen om de Amsterdamse traditie van inleggen hoog te houden, maar ook om optimaal gebruik te maken van wat het seizoen te bieden heeft.”

Ook voor borrelhappen kom je aan je trekken bij IJver. Het restaurant gaat verschillende snacks serveren. Denk: curryworst, jerk chicken, huisgemaakte piccalilly met oude kaas en charcuterie van Hollandse bodem.

Bier-spijs


Bier staat centraal bij IJver. Niet alleen op de drankkaart, maar ook in de keuken. "We maken bier-spijscombinaties en koken met bier; denk aan een haantje gestoofd in Weizenbier, een frisse, hoppige dressing van IPA met jonge peulvruchten en een slush puppy van kriekenbier”, aldus Klukkert.

Er staan 34 soorten bieren op de tap, serveert biercockstails en 100 verschillende soorten op de fles. “Wij hebben zelfs een biersommelier aangesteld”, vertelde Reinout ons eerder al. “We hebben voor dit concept gekozen omdat we gewoon enorm van lekkere bieren houden en een biertje altijd voor een ongedwongen en toegankelijke sfeer zorgt.”

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Bij IJver op de NDSM-werf gaat bier de hoofdrol spelen

De oude scheepsbouwloods op de NDSM-werf staat vanaf het voorjaar van 2019 in het teken van 34 bieren op tap, meer dan 100 bieren op fles en toegankelijke gerechten.

Van wijnenthousiast naar een professioneel proever (slot)

In deze serie volgt de Buik hoe Gijs zijn WSET-niveau 3 haalt en deze keer staat het examen op het programma. Blind proeven en theorietoets met 50 vragen.

Twee jaar Selva en Sonora: een grote familie waar je bij wil horen

Zo vierde Selva en Sonora, gevestigd in nhow Amsterdam RAI, hun 2e verjaardag: eten om te delen, live muziek, cocktails en een geheime speakeasy.