Eind december sluit de Kas een ruime maand voor een kleine verbouwing. Maar stilzitten en niksen daar houden ze niet zo van bij de Kas. Wel zijn ze liefhebbers van de Franse keuken. Vanaf begin januari gaat de Kas tijdelijk door als Sint Soif, een restobar met Franse wijnen en gerechten waar natuurlijk, hoe kan het ook anders, groenten en lekkers uit de Noordzee de hoofdrol spelen.
Januari bij De Kas geen saaie maand
‘Bijna een maand niets doen, da’s is niks voor ons’, vindt Rosa Morel, de sommelier van de Kas die samen met chefkok Jos Timmer het project intern heeft getrokken. ‘We doen een grote keukenverbouwing, waardoor we een paar weken na Kerst moeten sluiten. Januari is toch een beetje een saaie maand, dus dachten we; laten we iets leuks gaan doen, maar dan op een andere plek. Jos heeft vroeger gewerkt bij Vermeer en bewaart nog steeds zeer goede herinneringen aan de pop-up die zij deden met Roomservice in de St. Olofskapel. Vanaf januari verhuizen we het hele restaurant inclusief de stoelen, glazen, bestek en de meeste personeelsleden naar die locatie van de kapel aan de kop van de Zeedijk. Bij Sint Soif gaan we de Kas, maar dan op zijn Frans doen. Laagdrempelig, met lekkere Franse gerechten en een geheel Franse wijnkaart, eigenlijk een beetje als een restobar.’
Laagdrempelig, met lekkere Franse gerechten en een geheel Franse wijnkaart, eigenlijk een beetje als een restobar.Rosa Morel
De Kas op z’n Frans voor Amsterdammers

Sint Soif krijgt plaats voor zo’n 110 gasten en zal de maandag en dinsdag gesloten zijn en serveert woensdag en donderdag alleen diner. ‘We willen hier juist ook Amsterdammers en passanten ontvangen al is het alleen maar voor een glas wijn en een klein hapje. Iedereen heeft er zin in om lekker te koken en gasten te verwennen op deze bijzondere plek, daar kijken we nu al naar uit’, zo besluit Morel.