Sinds 26 juli 2019 is Amsterdam weer een fijn restaurant rijker. Oud mede-eigenaar van Soup en Zo, Thomas van der Meulen heeft een nieuwe zaak geopend genaamd: Mitts. Wij zijn natuurlijk erg benieuwd wat we van Mitts kunnen verwachten. 
Sinds 26 juli 2019 is Amsterdam weer een fijn restaurant rijker. Oud mede-eigenaar van Soup en Zo, Thomas van der Meulen heeft een nieuwe zaak geopend genaamd: Mitts. Wij zijn natuurlijk erg benieuwd wat we van Mitts kunnen verwachten. 
Thomas is niet nieuw in de horecawereld. Thomas vertelt: “Mijn buurman was vroeger kok en hij heeft mij op jonge leeftijd al het vak geleerd.” Ook de oom van Thomas was een thuiskok. Vanaf een jonge leeftijd kwam hij dus al veel in aanraking met het vak. Het was daarom ook vrij duidelijk voor Thomas dat hij dit later ook wilde doen. Op zijn dertiende is hij begonnen als keukenassistent bij de Bokkesprong en op zijn zestiende werkte hij al fulltime bij Restaurant het Sluisje in Alkmaar. Sindsdien is Thomas alleen maar gegroeid in de horeca. 
De broer van Thomas zit ook in het vak. In 2009 heeft hij Soup en Zo overgekocht en daar is Thomas toen voor hem komen werken. Op dat moment had Soup en Zo twee vestigingen, maar toen de derde vestiging geopend werd is Thomas daar snel hoger op geklommen. Van dit pand werd hij chef-kok en later ook mede-eigenaar. Zo is hij in de wereld van ondernemen gestroomd. 
Na jarenlang gewerkt te hebben, heeft Thomas besloten om in 2018 een jaar vrij te nemen. In dit jaar heeft hij tijd voor zichzelf genomen en veel gereisd. Tijdens deze reizen heeft hij veel verschillende gerechten over de hele wereld geproefd en was hij het meest enthousiast over de Midden-Oosterse keuken. Hij heeft daarom besloten om zijn toekomstige zaak een Midden-Oosterse keuken te geven. Na uitgereisd te zijn ging Thomas opzoek naar een locatie om zijn restaurant te openen. “Ik was opzoek naar een pand om iets voor mezelf te beginnen, toen ik dit pand in de Javastraat tegen kwam heb ik meteen een bod gedaan en dat werd ook gelijk geaccepteerd”, aldus Thomas. Hij heeft zijn baan als mede-eigenaar opgegeven, zijn aandelen van Soup en Zo terug gegeven en heeft besloten om helemaal voor zichzelf te beginnen. De ambities om ooit een eigen zaak te openen waren er altijd al. “Als je een zaak begint kan je alles doen zoals je dat zelf wilt.” 
Voordat Mitts zijn deuren opende aan de Javastraat zat er in ditzelfde pand eerst een andere horecazaak. De bar, wc’s en afzuigkap zaten daardoor al op de juiste plek. Verder is bijna alles veranderd. Met veel hulp van Thomas zijn goede vriend Shimon hebben zij de verbouwing binnen twee maanden kunnen voltooien. Nog een goede vriend van Thomas, Andras Varga is na twaalf jaar in het buitenland gewoond te hebben speciaal voor Mitts terug gekomen naar Nederland. Hij heeft samen met Thomas de bar opgezet er werkt hard om van Mitts een groot succes te maken.
Wij vroegen ons natuurlijk af wat we kunnen verwachten van Mitts. “De gasten kunnen een heel warm welkom en veel lekker eten verwachten. Het eten zal van hoge kwaliteit zijn, maar we zullen wel toegankelijk zijn voor de buurtbewoners.” Een gezellige uitstraling en de geur van Midden-Oosterse kruiden zal je meteen doen opvallen als je binnenloopt bij Mitts. Met je handen eten is de vertaling van Mitts, ze hebben voor deze naam gekozen omdat ze bij Mitts alles zelf maken, met eigen handen. “Met Mitts willen we blijven verbeteren en blijven streven naar een goede kwaliteit. Het is best vermoeiend om het allemaal goed te houden, ik denk dat dat de grootste uitdaging zal worden."
Zoals eerder gezegd is de keuken van Mitts Midden-Oosters. Je kan ervoor kiezen om met je gezelschap allemaal kleine gerechten te bestellen, zodat je die met iedereen kan delen. Natuurlijk is er ook keuze uit een hoofdgerecht, denk bijvoorbeeld aan gerechten zoals, mezze, falafel en shakshuka. Er zijn ook heel wat biologische keuzes en daarnaast staat er uiteraard ook hummus op het menu. Thomas heeft maar liefst vier jaar gestudeerd om de perfecte hummus te maken, hij durft daarom nu wel te zeggen dat hij één van de betere hummussen uit Amsterdam verkoopt. Naast de Oosterse gerechten kun je bij Mitts ook heel goed terecht voor een lekkere cocktail of andere drankjes, zoals lokale bieren en wijnen. Het menu is niet heel uitgebreid maar dit is met een reden. Bij Thomas staat een goede en snelle service op een hoge plaats en door het menu wat kleiner te houden zal de service ook sneller zijn. “Omdat dit het begin is zijn we nog een beetje aan het zoeken naar het perfecte menu.” Thomas staat zelf samen met twee andere koks in de keuken. Andras zal de gastheer worden van het restaurant. 
Waar kun je tegenwoordig nog terecht voor een fijn diner op maandag en dinsdag avond? De Buik zet de leukste voor je op een rijtje!
Bij The SIREN gooien ze het menu nu over een andere boeg. De Buik mocht het nieuwe menu komen proeven tijdens de feestelijke lancering.
We weten dat de rijsttafel hier altijd een goed idee is, maar hoe zit het met de andere gerechten? De Buik ging langs bij Ron Blaauw Indonesia in Bloemendaal.
Geniet van de volgende voordelen: