Nieuwe naam, nieuwe start: Tunes bar wordt Taiko Bar

Tunes Bar gaat Taiko Bar heten. Hun vijf-jarig jubileum vieren ze niet alleen met een naamsverandering maar ook met toffe nieuwe gerechten en drankjes.

17 Sep 2019 Loïs Verkooijen

blogger Loïs is een echte Brabander, maar verliefd op Rotterdam. Én op reizen, taal en een lekker biertje op het terras. Die dingen zijn trouwens ook prima te combineren. Als freelancejournalist en cultureel antropoloog heeft ze een bijzondere kijk op de stad. Voor de buik verkent ze de diversiteit van de Rotterdamse horeca en gaat ze op zoek naar bijzondere mensen en unieke verhalen.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Taiko

Paulus Potterstraat 50, Amsterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: Amsterdam Zuid Keuken: AziatischFusionInternationaalJapans Prijsniveau: Wat duurder Bekijk restaurant

Nieuwe naam, nieuwe start: Tunes bar wordt Taiko Bar

Tunes Bar in Amsterdam bestaat vijf jaar en dat vieren ze met… een naamsverandering. Tunes gaat voortaan Taiko Bar heten. Deze bar gaat een nog sterkere combinatie zijn tussen keuken en bar met veel Aziatische invloeden. Dat wil zeggen Japanse whiskeys en gins en nog onbekende Aziatische cocktails. Ook de bites zullen uit de Aziatische keuken afkomstig zijn en geïnspireerd zijn op het nachtleven van Shanghai en Tokyo, maar dan allemaal in de setting van een Amsterdams avondje uit. Klinkt veelbelovend? Vonden wij ook, dus wij vragen nog even verder.

“Na jaren de hotelbar zijn van het Conservatorium Hotel waren wij toe aan iets anders. We merkten dat het restaurant ook veel door locals wordt gebruikt en vonden het dus belangrijk dat het toegankelijk was voor iedereen”, begint chef Schilo van Coevorden zijn verhaal. Al sinds klein jongetje had hij een fascinatie voor alles dat afkomstig was uit Japan; flesjes, potjes, poedertjes en al het andere met een van die prachtige tekens erop. “Toen ik ben gaan koken heb ik me dat pas echt eigen kunnen maken. Wat ik zelf het liefst eet, kook ik ook het liefst voor anderen”, legt hij uit.

Internationaal team


Die liefde voor Azië en voor goed drinken en goede streetfood gerechten wordt volgens Schilo gedeeld door het hele personeel dat afkomstig is uit allerlei landen, zoals Portugal, Engeland, Italië en Spanje. “De horeca in deze stad wordt steeds internationaler. In deze bar zorgt dat er denk ik wel voor dat de gast ook een feeling krijgt van die mix van culturen, maar wel met een lokale focus”, zegt Schilo. 

'Wat ik zelf het liefst eet, kook ik ook het liefst voor anderen' Schilo van Coevorden

TFC


Het team van Schilo heeft zich mogen uitbreiden met nieuwe bartendes en mixologen, maar daarnaast bereidt hij ook het menu uit. “Je kunt denken aan nieuwe toffe cocktails en Japanse biertjes, maar vooral ook aan nieuw fingerfood waarvan wij denken dat dat goed bij deze lifestyle en bij deze drankjes past. De sushi en dim sum blijven natuurlijk, maar we gaan ook TFC introduceren: de Taiko Fried Chicken. Al deze manieren van kip zijn het ideale barfood naar mijn mening.” Je kunt denken aan spring rolls met kip, gefrituurde kippenvleugels of chicken thighs. 

Jubileumactie


Foto: Presstigieux

Net als het Chinese nieuwjaar, viert Taiko haar eigen jubileum. “Dat deden we altijd door elk jaar een ander ingredient te kiezen om mee te gaan werken. Super tof en daagt ook echt de creativiteit van de koks uit. Maar nu, omdat vijf jaar een bijzondere mijlpaal is, willen we het iets uitgebreider doen. Daarom nodig ik in de komende maanden chefs uit die mij inspireren of dicht bij het hart liggen”, vertelt Schilo enthousiast. Zondag 3 en maandag 4 november zal hij aftrappen met Albert Adrià, de beroemde chef uit Barcelona en de creatieve geest achter onder meer Tickets, Pakta en Bodega 1900. Met hem zal hij een ode brengen aan de Nikkei-keuken, een fusie van de Japanse en Merditeraanse keuken.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Van wijnenthousiast naar een professioneel proever (slot)

In deze serie volgt de Buik hoe Gijs zijn WSET-niveau 3 haalt en deze keer staat het examen op het programma. Blind proeven en theorietoets met 50 vragen.

Twee jaar Selva en Sonora: een grote familie waar je bij wil horen

Zo vierde Selva en Sonora, gevestigd in nhow Amsterdam RAI, hun 2e verjaardag: eten om te delen, live muziek, cocktails en een geheime speakeasy.

De ontwikkelingen in de Amsterdamse horeca (editie: september 2025)

Ontdek de nieuwste horecazaken in Amsterdam van september 2025, deze keer met openingsnieuws, sluitingen en zaken die bijna open gaan.