Nikotin

Nikotin: nieuwe restobar in Amsterdam-Noord met Japanse & Koreaanse gerechten, leuke wijnen en zonnig terras. Wo-za open, tasting mogelijk!

30 Jun 2025 Hans van de Meeberg

blogger Hans is hoofdredacteur van de Buik van Amsterdam en daarnaast freelance redacteur bij Misset Horeca evenals groot liefhebber van eten en drinken.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Nikotin

Gedempt Hamerkanaal 75a, Amsterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: Amsterdam Noord Keuken: Internationaal Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Nikotin

Elke maandag deelt de Buik een nieuw, recent of binnenkort te openen restaurant met je. Niet in de vorm van een verhaal maar meer in telegramstijl. Van wat voor restaurant is het, sinds wanneer open, waar, welke sfeer en welke gerechten en/of drankjes moet je zeker doen.

Wat is het

De nieuwe restobar van chef Tim van der Molen, samen met het team van Nachbar.

Waar

In Noord, zo’n beetje naast Euro-pizza, in het pand aan Gedempt Hamerkanaal waar voorheen Mok heeft gezeten.

Wat eet of drink je

Geen fine dining maar spannende à-la-carte gerechten met Japanse en Koreaanse invloeden plus leuke wijnen, bieren, sake en een bijzonder assortiment thee.

Tips

Helemaal klein onderin staat dat de chef ook een tasting kan samenstellen van de a-la-carte gerechten. Dat is een leuke optie als je in keuze-stress zit. Anders zeker gaan voor de nasi peer salade of de aubergine katsu.

Sfeer

Lekker terras met de hele middag zon. Binnen een prima sfeer met grote bar en half open keuken. De beste tafels zijn vooraan op het terras of aan het raam binnen.

Gedempt Hamerkanaal 75a
open van woensdag tot zaterdag van 17.30 tot laat (lunch op zondag volgt snel)

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De derde locatie van Heemelrijck met een hit van Yves

Sinds kort heeft restaurant Heemelrijck vol Hollandse glorie en familiare gezelligheid een nieuwe vestiging geopend op de Lijnbaansgracht.

Footnote Coffee

Elke maandag deelt de Buik een nieuw, recent of binnenkort te openen restaurant met je. Vandaag bespreken we Footnote Coffee.

Uit ons magazine: de smaken van China in Mokum

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met Timo de Beurs van Café Wu en Kaji But van Sea Palace.