Speciaal voor de lezers van de Buik delen chef-koks een recept dat jij zelf thuis kunt maken tijdens de feestdagen. Natuurlijk is er rekening gehouden met de toegankelijkheid – we weten dat jullie graag voor je laten koken - en zijn de recepten ook geschikt voor de beginnende chef. Om te genieten en om indruk te maken op je vrienden en/of familie.
Restaurant The Traveller
Amsterdam is sinds 2019 een werelds restaurantconcept rijker. Bij The Traveller kun je proeven van verschillende wereldkeukens met een moderne twist. Chef Tommy van der Kuijl deelt deze week het recept voor Pad Thai, ook wel Phad Thai genoemd. Dit is een gewokt gerecht met als hoofdingrediënt rijstnoedels. Bij wie ooit in Thailand is geweest zal vast een belletje gaan rinkelen, dit is namelijk hét streetfoodgerecht in Thailand.

Je hebt nodig:
Voor twee porties
1 rode paprika
1 groene paprika
200 gram wortel
1/2 rode ui
2 eieren
300 gram rijstnoedels
300 gram gamba’s, gepeld en schoongemaakt
60 gram vissaus
60 gram rijstazijn
80 gram rietsuiker
20 gram sojasaus
Scheut (olijf)olie
Garnering:
200 gram taugé
1 stengel bosui
1/2 rode peper
Handje cashewnoten
1/2 limoen
En zo maak je het:
1. Was je handen, snijd de rode ui in halve ringen en de paprika en wortel in dunne reepjes.
2. Snijd voor de garnering de rode peper en bosui fijn en hak de cashewnoten grof. Snijd de limoen in partjes.
3. Voor de saus voeg je de vissaus, rijstazijn, rietsuiker en sojasaus bij elkaar in een steelpan. Verhit op lage temperatuur tot dat de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur en zet apart.
4. Kook de rijstnoedels volgens instructie op de verpakking.
5. Zet een grote pan, bij voorkeur een wok, op hoog vuur en voeg de olie toe om in te bakken. Zodra de olie warm is voeg je de gamba’s en de gesneden groenten toe. Wok totdat de groenten goudbruin zijn, dan zijn de gamba’s ook gaar.
6. Voeg de noedels toe aan de pan en bak een halve minuut mee. Voeg daarna beide eieren toe en blus af met de eerder gemaakte saus. Blijf op hoog vuur wokken tot het vocht verdampt is.
7. Serveer de Pad Thai op een diep bord en garneer met de taugé en de eerder gesneden rode peper, bosui, cashewnoten en het partje limoen. Aan tafel!
Tip: Mocht het nou echt grandioos mislukken, restaurant The Traveller is open voor bezorging en afhaal en maakt de Pad Thai met alle liefde voor jou. Met The Traveller Boxen maak je er deze maand een culinair feestje van, deze kun je bestellen op hun website.