Prins & Aap, geen restobar maar Barstro

Fietsend over de Prinsengracht komen we aan bij barstro Prins & Aap. De combinatie van (cocktail)bar en bistro, die we in de gerechten terugzien.

10 Apr 2024 Fenna van Surksum

blogger Naast het fotograferen van eten geniet Fenna ook van het koken voor anderen. Haar huis is dan ook de vaste stek voor etentjes met vrienden. Ze vindt het heerlijk om uiteten te gaan en nieuwe inspiratie op te doen.

Prins & Aap, geen restobar maar Barstro

Fietsend over de Prinsengracht komen we aan bij de nieuwe barstro Prins & Aap. Aap verklapt hier waar we zijn, namelijk het Andaz Amsterdam Prinsengracht. Het benadrukt ook het speelse karakter van de barstro, de combinatie van (cocktail)bar en bistro, die we overduidelijk in de gerechten terugzien. Daarop zien we interessante combinaties en de cocktailkaart is een speeltuin an sich.

​Echt van dichtbij


De gerechten, bereid met producten van Nederlandse, waaronder Amsterdamse, leveranciers, verrassen ons. Naast smaakvolle burrata met truffel of zeebaarsceviche vinden we namelijk ook een aantal gedurfde combinaties. Denk aan een tonkabonen salade met tofu, kokos, rode biet en romanesco. Ook de haring met Goudse Boerenkaascrème en gegrilde andijvie is een bord vol uitgesproken smaken. 

Met desserts wordt niet zuinig gedaan, en dat vinden wij niet erg met een matcha tiramisu op de kaart. Die wordt van een een grote schaal voor je neus aan tafel op je bord geserveerd.

​Dutch design en aardse cocktails


De ‘Bio DiverCity’ cocktailkaart is gecreëerd door de prijswinnende shaker Nikos Bakoulis, die hiermee natuur naar de stad brengt. Al bladerend ga je van roots, naar shoots en uiteindelijk fruits. 

Wat dit precies betekent? Cocktails met aardse, kruidige en tenslotte fruitige smaken. Wodka met venkelwortel, gember en druif of Ardberg whiskey met Rooibos en zoete aardappel praliné. Ons is wel duidelijk, barstro Prins & Aap zoek je op voor gezelligheid, Dutch design en verrassende cocktails.


Foto's: Wildschieters EM Andaz

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Twee jaar Selva en Sonora: een grote familie waar je bij wil horen

Zo vierde Selva en Sonora, gevestigd in nhow Amsterdam RAI, hun 2e verjaardag: eten om te delen, live muziek, cocktails en een geheime speakeasy.

De ontwikkelingen in de Amsterdamse horeca (editie: september 2025)

Ontdek de nieuwste horecazaken in Amsterdam van september 2025, deze keer met openingsnieuws, sluitingen en zaken die bijna open gaan.

De Kop van Oost, genieten met zicht op de molen

Geniet bij De Kop van Oost van spicy bites, verfijnde gerechten en verrassende desserts met zicht op een echte molen en het water van Oostenburgergracht.