Fietsend over de Prinsengracht komen we aan bij de nieuwe barstro Prins & Aap. Aap verklapt hier waar we zijn, namelijk het Andaz Amsterdam Prinsengracht. Het benadrukt ook het speelse karakter van de barstro, de combinatie van (cocktail)bar en bistro, die we overduidelijk in de gerechten terugzien. Daarop zien we interessante combinaties en de cocktailkaart is een speeltuin an sich.
Echt van dichtbij

De gerechten, bereid met producten van Nederlandse, waaronder Amsterdamse, leveranciers, verrassen ons. Naast smaakvolle burrata met truffel of zeebaarsceviche vinden we namelijk ook een aantal gedurfde combinaties. Denk aan een tonkabonen salade met tofu, kokos, rode biet en romanesco. Ook de haring met Goudse Boerenkaascrème en gegrilde andijvie is een bord vol uitgesproken smaken.
Met desserts wordt niet zuinig gedaan, en dat vinden wij niet erg met een matcha tiramisu op de kaart. Die wordt van een een grote schaal voor je neus aan tafel op je bord geserveerd.
Dutch design en aardse cocktails

De ‘Bio DiverCity’ cocktailkaart is gecreëerd door de prijswinnende shaker Nikos Bakoulis, die hiermee natuur naar de stad brengt. Al bladerend ga je van roots, naar shoots en uiteindelijk fruits.
Wat dit precies betekent? Cocktails met aardse, kruidige en tenslotte fruitige smaken. Wodka met venkelwortel, gember en druif of Ardberg whiskey met Rooibos en zoete aardappel praliné. Ons is wel duidelijk, barstro Prins & Aap zoek je op voor gezelligheid, Dutch design en verrassende cocktails.
Foto's: Wildschieters EM Andaz