Volare: vrolijke Italiaanse beachy vibe in Amsterdam

In Amsterdam-West opent binnenkort Volare. Bij deze Italiaanse trattoria kan je terecht voor pizza, pasta en gerechten van de grill.

16 Apr 2021 Sophie Blokland

blogger Sophie is student journalistiek aan de Fontys in Tilburg. Ze is dol op eten; zelf gekookt, maar klaagt ook zeker niet wanneer iemand haar wat lekkers voorschotelt. Haar verslaving? Chocola.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Volare

Admiraal de Ruijterweg 79, Amsterdam Maaltijd: DinerLate night Stadsdeel: Amsterdam West Keuken: Italiaans Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Volare: vrolijke Italiaanse beachy vibe in Amsterdam

In Amsterdam West opent binnenkort een nieuwe Italiaanse trattoria: Volare. Het wordt een veelzijdig restaurant voor een snelle hap, uitgebreide maaltijd, evenementen en feestjes. Ook heeft het restaurant een aperitivo bar; Bomboloni’s. Hier kan je Italiaanse cocktails kan drinken.

Van pizzacorner tot Italiaanse brunch


Horecaondernemers Daan Bonsen en Arne de Wit zijn de eigenaren van Volare. “We hadden het gevoel dat er behoefte was aan een kwalitatief en betaalbaar Italiaans restaurant in Amsterdam West”, vertelt Daan. “Daarom zijn we met Volare begonnen. We willen het echt een bestemming maken.” Volare zal een plek worden waar je zeven dagen per week terecht kan. Doordeweeks kan je er snel een pizza eten en in het weekend kan je er uitgebreid dineren. “We willen graag laagdrempelig zijn. Je moet hier een hapje komen doen, zonder al te veel geld kwijt te zijn. Betaalbaarheid en kwaliteit zijn belangrijk voor ons.”

Bij Volare hebben ze een aparte pizza corner, waar je kan kiezen uit een uitgebreid assortiment aan pizza’s. En omdat het een Italiaans restaurant is, kunnen de pasta, antipasta, lasagne en burrata niet ontbreken. “We hebben ook een houtoven grill en alles wat daar op wordt gemaakt, is echt de moeite waard. Denk bijvoorbeeld aan steak of zeebaars. Verder hebben we twee Italiaanse chefs met heel veel ervaring. Alles op het menu is huisgemaakt.” Naast avondeten, kan je er in het weekend ook terecht voor een Italiaanse brunch. “We doen dat alleen in het weekend, omdat dat dan echt een feestje wordt. We gaan het groots aanpakken met sharing plates, veel cocktails en gezellige muziek.”

Bomboloni’s


Bomboloni’s wordt de aperitivo bar van Volare. Die hoort bij het restaurant, maar heeft zijn eigen aparte ruimte. De bar is geopend van donderdag tot en met zondag tot drie uur ’s nachts. Bij Bomboloni’s kan je aanschuiven voor zomerse Italiaanse cocktails. “We wilden graag Bomboloni’s een eigen aparte identiteit geven, zodat mensen ook alleen voor een cocktail langs kunnen komen. Er staan veel smaken Bellini’s op de kaart en onze signature cocktail wordt de Bomboloni Negroni. Dit is onze eigen versie van de beroemde Negroni met Bérto, Amaro Speciale en Tanqueray."

Geïnspireerd op de Amalfikust


Het interieur van Volare is ontworpen door Studio Modijefsky. De inspiratie komt van een ‘retro Amalfi coast vibe’. “Als ik zelf in Italië ben, dan heb ik altijd dat zomerse gevoel”, vertelt Daan. “En dat gevoel proberen we ook terug te brengen in Volare. Dit doen we met vrolijke beachy kleuren zoals lichtblauw en zandkleur. Zo willen we het ook fris en licht houden. Daarnaast hebben we ook een grote diversiteit aan zitplekken. We hebben een bar waar je aan kan zitten, verschillende boots, hoge zitplekken en een private dining. Zo is het heel divers en heb je elke keer een nieuwe ervaring.”

De bedoeling is dat Volare opengaat in mei, maar het zou kunnen dat we daar langer op moeten wachten. Ze willen namelijk pas echt open als de horeca weer volledig open mag. Beginnen met takeaway zit er dus niet in. Maar als je zin hebt in lekker en betaalbaar Italiaans eten, zet Volare dan alvast maar op je lijstje.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De ontwikkelingen in de Amsterdamse horeca (editie: september 2025)

Ontdek de nieuwste horecazaken in Amsterdam van september 2025, deze keer met openingsnieuws, sluitingen en zaken die bijna open gaan.

Het cliché voorbij: 44 x echt goed eten in Amsterdam-Noord

De Noord-Zuid-lijn rijdt om de zes minuten, we houden van het pontje: tijd voor een lijst met de plekken waar wij graag komen in Noord, voor alle Amsterdammers.

A5 Yama: topniveau sushi in Naarden-Vesting

In december opent in Naarden-Vesting A5 YAMA, een Omakase-restaurant onder leiding van Hiroaki Yamamoto en gastvrouw Angela Oosterling.