- Maaltijd
- Lunch, Diner, Late night
- Stadsdeel
- Amsterdam centrum
- Keuken
- Internationaal, Aziatisch
- Soort zaak
- Restaurant
- Prijsniveau
- Betaalbaar
Uiteindelijk komen er twee bijzondere horecaplekken in de monumentale Haarlemmerpoort. Vooralsnog is alleen het café aan de linkerzijde open voor koffie, lunch, drinks en diner. Met gerechten op de kaart die veel beloven voor de opening van het restaurant (aan de rechterzijde). Het terras waar je vrij uitzicht het op het water is er eentje van een buitencategorie.
Bij het café van De Willem, en straks ook de wijnbar en restaurant, zorgt het team van chef Jef er van ontbijt tot diner voor dat het je aan niets ontbreekt. Het wachten is op de opening van het restaurant waar we de echte kunsten van Jef van Hout (ex Bord’eau** en Le Restaurant*) kunnen zien.
Voorlopig is de kleine dinerkaart van het café meer dan de moeite waard. Met gerechten als meiknol met bloedworst en rivierkreeft of een perfect uitgevoerde dubbeldoel ribeye met een bindsla van de barbecue en een béarnaise zoals het hoort. Vergeet niet de vintage rasfrites erbij te bestellen, die zijn echt een must. Net zoals het terras aan de achterzijde waar je heerlijk beschut naar de bootjes kunt kijken die van de Brouwersgracht manoeuvreren naar het Westerkanaal richting ’t IJ.
Het eerste deel van De Willem open, het café met een terras aan de achterzijde en zicht op het drukke waterverkeer naar ‘t IJ. De Buik nam er een kijkje.
De Buik kreeg een voorproefje van De Willem. Het elegante, warme restaurant gaat naar verwachting rond 8 september open en serveert 4 tot 6 gangen.
De Buik ging aan tafel bij De Willem om het zomermenu van het restaurant te proeven. Inclusief Franse gerechten met Aziatische touch en goede wijnen.
Geniet van de volgende voordelen: