Met Chef Jef gaat het restaurant van De Willem helemaal los

De Buik kreeg een voorproefje van De Willem. Het elegante, warme restaurant gaat naar verwachting rond 8 september open en serveert 4 tot 6 gangen.

29 Aug 2023 Hans van de Meeberg

blogger Hans is hoofdredacteur van de Buik van Amsterdam en daarnaast freelance redacteur bij Misset Horeca evenals groot liefhebber van eten en drinken.

Met Chef Jef gaat het restaurant van De Willem helemaal los

We hadden al eerder geschreven over het café van De Willem. Het duurde even voordat het geopend werd, maar wat een fijne plek. Niet alleen voor een drankje maar ook om wat te eten. Daar zagen we al de (Aziatische) hand van Chef Jef (van den Hout) met de Brioche met Japanse Omelet en de Kabeljauw met paksoi en XO paddenstoelen.

​Elegant interieur


De entourage van het restaurant lijkt zeker op die van het café maar is net wat verfijnder. Je zit hier in een lichte halfronde ruimte met veel hoogte en een fijne akoestiek. Centraal in de ruimte staat de (uitschenk) bar met direct bij binnenkomst rechts de keuken en links nog een kleine bar, voor een apéro. Aan beide kanten kun je met een trap naar de restaurantruimte op het entresol/balkon. De perfecte plek voor een wat intiemer diner. De kleuren van het interieur, zowel boven als beneden, zijn aards, ingetogen warm en elegant.

​De keuken gaat een stapje verder


Chef Jef gaat met het restaurant nog een stapje verder te gaan dan in het cafe. Zijn klassieke scholing en ervaring in de keuken bij topzaken als Bord’Eau*, Le Restaurant* en Taiko in Amsterdam staan voor het niveau waar hij voor gaat. Maar dan zeker niet te klassiek. In het restaurant van De Willem kookt hij op een relaxte manier. Waarbij zijn voorliefde voor de Aziatische keuken in de gerechten duidelijk te zien is. Wij kregen een voorproefje met het gerecht van pain perdu met noordzeekrab met tempura van Shizo en maisijs. Verrassende smaken en mooie texturen, dat belooft wat. Het restaurant gaat een menu voeren van 4 tot 6 gangen, waarbij de prijs voor vijf gangen zo rond de 75 euro ligt. Geen a-la-carte, maar later wel op het eigen (rechter) terras aan het water de mogelijkheid van borrelen met fijne hapjes en mooie champagnes en cocktails.

​Private dining


De kelder van De Willem, de naam komt overigens van de Willemspoort wat de echte naam is van de Haarlemmerpoort, herbergt nog een enorme ruimte waar later een private dining annex wijnproeverijruimte gaat komen dat ook beschikbaar is voor feestjes en partijen.

Het restaurant De Willem gaat naar verwachting rond 8 september open voor diner.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Van wijnenthousiast naar een professioneel proever (slot)

In deze serie volgt de Buik hoe Gijs zijn WSET-niveau 3 haalt en deze keer staat het examen op het programma. Blind proeven en theorietoets met 50 vragen.

Twee jaar Selva en Sonora: een grote familie waar je bij wil horen

Zo vierde Selva en Sonora, gevestigd in nhow Amsterdam RAI, hun 2e verjaardag: eten om te delen, live muziek, cocktails en een geheime speakeasy.

De ontwikkelingen in de Amsterdamse horeca (editie: september 2025)

Ontdek de nieuwste horecazaken in Amsterdam van september 2025, deze keer met openingsnieuws, sluitingen en zaken die bijna open gaan.