Reserveren, hoe logisch en noodzakelijk het momenteel ook is, het heeft toch iets ongezelligs om te horen dat je ergens pas over drie weken van harte welkom bent. Soms willen we niet over drie weken op een dinsdag komen eten, maar nu! Dan verlangen we naar een tijd waarin we gewoon spontaan ergens binnen kunnen stappen. Dat lijkt in de hoofdstad steeds lastiger te worden. Maar gelukkig is er een tegengeluid. Eerder sprak Kim van Café Beurre zich op dit platform al uit voor walk-in en nu hebben we nog zo’n leuke binnenloper: Bar du Champagne.
Champagne per glas
Bar du Champagne hoort bij L’Atelier de Champagne. Na de verhuizing van deze boutique (champagne)slijterij naar het historische pand op het Rokin, was er eindelijk ruimte voor een bar. De DJ-set in midden van de zaak laat er geen misverstand over bestaan, dit is een bar met reuring. Mede-eigenaar Rick Swinkels (Le Coeur), is verantwoordelijk voor menu bij de bubbels. Veel champagnes zijn per glas te bestellen. Maar vind je hem echt lekker, dan kun je ook een fles uit de winkel tegen een kleine opslag in de bar drinken.
Bar Bites

We beginnen met een Lacourte Godbillon's uit 2017 van 85% van pinot noir en 15% chardonnay. Een vriendelijke wijn die net als de stamgast wel met elk gerecht wil kletsen. Gelukkig staat de kaart vol lekkers, simpel met niet te veel ingrediënten maar alle smaken zijn spot-on! Zoals de koolraap met bruine boter en zwarte knoflook. Umami op umami. Ook de garnaal van de BBQ in tandoori boter is precies goed. Deze wordt met een groot stuk fluffy focaccia geserveerd, zodat er geen druppel van de lichtzure tandoori verloren gaat.
Er gingen al verhalen te ronde over de huisgemaakte burger. Tot onze teleurstelling bleek deze niet meer op de kaart te staan. Halverwege de avond zien we er echter toch echt twee voorbijflitsen. Ze blijken enkel buiten de kaart om te bestellen (een publiek geheim, je hebt het niet van ons), dus hebben we de chef lief aangekeken. Er werd een sappige burger met lardo en vijg op een heerlijk zoet brioche broodje op de bar gezet. Een goede combinatie met de droge Vintage Contrée Noire uit 2009 van 100% pinot noir.
Kip met Paling

Het hoogtepunt van de avond moest echter nog komen. De Bloemendaalse koolsla bij de kippendij blijkt namelijk vervangen door paling én zuur. Paling op crispy kip. Een ongewone, maar gouden combinatie.
Restobar

Bar du Champagne is een restobar met een ontspannen vibe. Enthousiaste mensen achter de bar en veel contact met andere gasten. Precies zoals de sfeer in een bar hoort te zijn. Alleen eet je hier geen doorsnee bruine ballen, maar bovengemiddeld eten. De foiegras toast, bavette en aardappelterrine in bieslookmayo zagen er ook verleidelijk uit, dus reden om snel weer eens per ongeluk binnen te vallen. Gelukkig kan dat gewoon als je spontaan zin in hebt. Bar du Champagne is immers walk-in only!