Bar du Champagne: Walk in only!

Bar du Champagne is een restobar en veel meer dan een bar met champagnes. Je kan hier niet reserveren, dus loop gewoon binnen voor hun exclusieve bar bites.

29 Jun 2022 Gijs ten Buuren

blogger Strateeg bij een Amsterdams communicatiebureau en door zijn liefde voor lekker eten vaak in de Amsterdamse horeca te vinden.

Bar du Champagne: Walk in only!

Reserveren, hoe logisch en noodzakelijk het momenteel ook is, het heeft toch iets ongezelligs om te horen dat je ergens pas over drie weken van harte welkom bent. Soms willen we niet over drie weken op een dinsdag komen eten, maar nu! Dan verlangen we naar een tijd waarin we gewoon spontaan ergens binnen kunnen stappen. Dat lijkt in de hoofdstad steeds lastiger te worden. Maar gelukkig is er een tegengeluid. Eerder sprak Kim van Café Beurre zich op dit platform al uit voor walk-in en nu hebben we nog zo’n leuke binnenloper: Bar du Champagne.

Champagne per glas

Bar du Champagne hoort bij L’Atelier de Champagne. Na de verhuizing van deze boutique (champagne)slijterij naar het historische pand op het Rokin, was er eindelijk ruimte voor een bar. De DJ-set in midden van de zaak laat er geen misverstand over bestaan, dit is een bar met reuring. Mede-eigenaar Rick Swinkels (Le Coeur), is verantwoordelijk voor menu bij de bubbels. Veel champagnes zijn per glas te bestellen. Maar vind je hem echt lekker, dan kun je ook een fles uit de winkel tegen een kleine opslag in de bar drinken.

Bar Bites


We beginnen met een Lacourte Godbillon's uit 2017 van 85% van pinot noir en 15% chardonnay. Een vriendelijke wijn die net als de stamgast wel met elk gerecht wil kletsen. Gelukkig staat de kaart vol lekkers, simpel met niet te veel ingrediënten maar alle smaken zijn spot-on! Zoals de koolraap met bruine boter en zwarte knoflook. Umami op umami. Ook de garnaal van de BBQ in tandoori boter is precies goed. Deze wordt met een groot stuk fluffy focaccia geserveerd, zodat er geen druppel van de lichtzure tandoori verloren gaat.

Er gingen al verhalen te ronde over de huisgemaakte burger. Tot onze teleurstelling bleek deze niet meer op de kaart te staan. Halverwege de avond zien we er echter toch echt twee voorbijflitsen. Ze blijken enkel buiten de kaart om te bestellen (een publiek geheim, je hebt het niet van ons), dus hebben we de chef lief aangekeken. Er werd een sappige burger met lardo en vijg op een heerlijk zoet brioche broodje op de bar gezet. Een goede combinatie met de droge Vintage Contrée Noire uit 2009 van 100% pinot noir.

Kip met Paling


Het hoogtepunt van de avond moest echter nog komen. De Bloemendaalse koolsla bij de kippendij blijkt namelijk vervangen door paling én zuur. Paling op crispy kip. Een ongewone, maar gouden combinatie.

Restobar


Bar du Champagne is een restobar met een ontspannen vibe. Enthousiaste mensen achter de bar en veel contact met andere gasten. Precies zoals de sfeer in een bar hoort te zijn. Alleen eet je hier geen doorsnee bruine ballen, maar bovengemiddeld eten. De foiegras toast, bavette en aardappelterrine in bieslookmayo zagen er ook verleidelijk uit, dus reden om snel weer eens per ongeluk binnen te vallen. Gelukkig kan dat gewoon als je spontaan zin in hebt. Bar du Champagne is immers walk-in only!

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Van wijnenthousiast naar een professioneel proever (slot)

In deze serie volgt de Buik hoe Gijs zijn WSET-niveau 3 haalt en deze keer staat het examen op het programma. Blind proeven en theorietoets met 50 vragen.

Twee jaar Selva en Sonora: een grote familie waar je bij wil horen

Zo vierde Selva en Sonora, gevestigd in nhow Amsterdam RAI, hun 2e verjaardag: eten om te delen, live muziek, cocktails en een geheime speakeasy.

De ontwikkelingen in de Amsterdamse horeca (editie: september 2025)

Ontdek de nieuwste horecazaken in Amsterdam van september 2025, deze keer met openingsnieuws, sluitingen en zaken die bijna open gaan.