Bar Fisk in de Pijp: waar Barcelona en Tel Aviv samenkomen

In hartje Pijp vind je bar Fisk, waar het lijkt alsof de Spaanse en Israëlische cultuur samensmelten. Met wijnen en cocktails en overwegend visgerechten.

21 Aug 2018 Isabelle Cannoo

blogger Content marketeer Isabelle houdt van verhalen. Schrijven, filmen en vertellen. Gaat het niet over duurzaamheid, dan gaat het wel over eten. Naast zelf koken gaat ze ook graag uiteten. Ze wordt niet voor niets door haar vrienden Iensabelle genoemd. En heeft altijd nog de droom haar eigen YouTube kanaal op te zetten: koken met Cannoo.

Bar Fisk in de Pijp: waar Barcelona en Tel Aviv samenkomen

Dat Amsterdam internationaal georiënteerd is en de Nederlandse keuken verrijkt is met invloeden van overal ter wereld weten we inmiddels. Toch zijn er altijd nieuwe plekjes die ons blijven verbazen. Eén daarvan is Bar Fisk in hartje Pijp, waar je fijne gerechtjes geserveerd krijgt, terwijl je je op een eindeloze avond in Tel Aviv waant.

Zeeleven


De naam Fisk is de vertaling voor vis in veel Scandinavische talen. Buiten de vele visgerechten op de kaart, komt het zeeleven ook duidelijk terug in het interieur van de zaak. Lampen hangen aan hengels en surfboards. Zelfs het toilet is voorzien van zwarte karpers. Het verder strakke interieur met lichtbruine muren en donkergroen plafond maakt van dit smalle restaurantje een tijdloze hotspot.

We schuiven op zondagmiddag aan voor wijn en oesters, maar blijven al snel hangen voor het avondeten. De relaxte sfeer en de vriendelijke bediening geven ons het gevoel dat er geen haast is en we nog uren kunnen blijven zitten.

Op de kaart staan zestien gerechtjes om te delen en ons wordt aangeraden om er ongeveer twee tot drie per persoon te kiezen. We starten met twaalf oesters, die geserveerd worden met een zacht romige saus van limoenyoghurt. Ik vind oesters een lekkernij, maar dan wel in combinatie met het frisse van een rodewijnazijndressing met sjalotjes. Gelukkig begrijpt onze serveerster dit en staat er binnen twee minuten een bakje met de gewenste dressing in het ijs. Na de oesters kiezen we nog voor een ander visgerecht, de corvina tartare. Zachte stukjes witvis met een saus van zeewier en avocado.

Meer dan vis


Hoewel de kaart overwegend visgerechten bevat, kun je ook vlees en vegetarische hapjes bestellen. De pulled beef op een bedje van bladerdeeg is een aanrader, evenals de rack of lamb (twee stuks). Maar ook de vegetarische lasagne met asperges en ricotta (hoofdfoto) is het bestellen waard. Hoewel de polentachips er leuk uitzien, heeft het gerecht weinig smaak en proeft het wat vettig. 

Fisk heeft naast cocktails een uitgebreid wijnassortiment, waarbij vaak zowel per glas als per fles te bestellen is. De kaart is niet alleen opgedeeld in wit, bubbels, rosé en rood, maar heeft daarnaast ook een onderscheid in frisse, volle of kruidige wijnen. Op de kaart vind je niet alleen wijnen uit traditionele wijnlanden zoals Italië en Spanje, maar kun je ook een uitstapje maken naar Hongarije of Israël. 

Zondagse bediening


De internationale bediening is vriendelijk, maar wat slordig. Zo krijgen we twee keer de pulled beef terwijl we die maar één keer besteld hebben en moeten we drie keer om water vragen voordat we dat krijgen. Zeker op deze rustige zondagavond zou dit naar ons idee wel een stukje scherper kunnen. Maar genieten is het wel op deze zomeravond op het terras. Lekker eten, koele witte wijn en de knusheid van het Amsterdamse straatje, maar dan wél met die aantrekkelijke internationale allure.  

Tip: Elke zondagmiddag kun je tot 18:00 uur oesters bestellen voor 1,50 euro per stuk in plaats van 3 euro. Dus zeker leuk om eens het weekend mee af te sluiten. Check dit ook even bij de bediening, die hier in ons geval zelf niet helemaal van op de hoogte was.


Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Er is er een jarig en dat is Brasserie van Baerle

Brasserie van Baerle viert haar 45-jarig jubileum, dus spreken we met eigenaresse Floor van Ede over de brasserie.

Kaagman & Kortekaas is compleet vernieuwd

Kaagman & Kortekaas aan de Sint Nicolaasstraat heeft een complete make-over gehad. De Buik nam een kijkje, een hapje en kreeg een rondleiding.

BAK: een bak duurzaam geluk

BAK aan de Oude Houthaven verrast met lunch én uitzicht op het IJ. Verfijnde gerechten, fijne wijnen en vriendelijk personeel maken de middag compleet.