Até is een nieuw chefs table restaurant in The Dylan. Chef Filip Hanlo treedt hier op en geeft een staalkaart van zijn kunnen met een fusion van de Mexicaanse, Japanse en Franse keukens, voor een select gezelschap van maar zes gasten.
Até is een nieuw chefs table restaurant in The Dylan. Chef Filip Hanlo treedt hier op en geeft een staalkaart van zijn kunnen met een fusion van de Mexicaanse, Japanse en Franse keukens, voor een select gezelschap van maar zes gasten.
De goed ingevoerde Amsterdamse eetliefhebber wist wel van de ‘geheime’ eetruimte in The Dylan. In het fancy boutiquehotel aan de Keizersgracht bevond op dezelfde plek zich eerder Kit 384, naast de meer openbare zaken Vinkeles en Occo. De kamer is opnieuw ingericht, maar het idee blijft hetzelfde: een bar geschikt voor omakase met een zeer beperkt aantal gasten. Er zijn maar zes plekken in dit mini-restaurant.
Aan de andere kant van de bar staan Filip Hanlo en zijn collega Niels. De CV van de chef, die half Nederlands en half Mexicaans is, leest als een ‘who is who’ van de beste chefs ter wereld. Denk aan het beste restaurant ter wereld: Noma, het restaurant dat ‘farm to table’ op de kaart zette: Chez Panisse maar ook aan de beroemde Italiaanse slager Dario Cecchini.
De zes stoelen zijn in drie duo’s tegenover elkaar geplaatst aan de bar, zodat alle gasten oog voor hun plus 1 kunnen hebben, maar ook voor het optreden van chef Hanlo.
Fusion is een besmette term, maar de nieuwe generatie chefs heeft weinig moeite met het naadloos mengen van keukens uit verschillende landen. De combinatie Mexicaans-Japans zien we in de VS vaak terugkomen, maar was in Nederland nog nauwelijks te vinden. De Franse basis (Hanlo studeerde aan de beroemde academie van Paul Bocuse) komt ook terug in de gerechten.
Hanlo bereidt negen gerechten voor zijn gasten, waarbij beleving en storytelling centraal staan. De gasten worden continu vermaakt met verhalen over afkomst van ingrediënten, over eerdere keukens waar de chef stond en over Mexicaanse gewoonten die terugkomen in de gerechtjes. Onderwijl kun je ruiken aan kruiden, wordt de vlam op zeeëgels gezet, gaat de sake rond en volgt er over elk bordje altijd nog wel een sausje of een andere ‘finishing touch’.
Nederland was wat de Buik betreft klaar voor een finedining Mexicaans restaurant, in de lijn van bijvoorbeeld Caveta in Londen. Met de chefs table Até laat The Dylan zien dat ze tijdgeest goed aanvoelen.
Bij Kit 384 serveert Kit sushi op het hoogste niveau. De 22-jarige student doet omakase zoals het hoort. Kit 384 is gelegen in The Dylan in Amsterdam.
De Buik ging weer eens op bezoek bij restaurant Omber, in het Tivoli Doelen Hotel. Op papier het oudste hotel van de stad en een plek met bijzondere historie.
Geniet van de volgende voordelen: