Bij Chateau Amsterdam doe je een rondje Europese wijnen met een Italiaans hapje

De Buik ging weer eens op bezoek bij Chateau Amsterdam in Noord, waar je kunt genieten van goed Italiaans eten en uitstekende Europese wijnen.

16 Apr 2024 Fleur van Bennekum

blogger Fleur is gek op eten en drinken en sleurt graag haar vrienden en familie mee naar de nieuwste hotspots in de stad.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Chateau Amsterdam

Johan van Hasselstweg 51, Amsterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: Amsterdam Noord Keuken: Italiaans Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Bij Chateau Amsterdam doe je een rondje Europese wijnen met een Italiaans hapje

In het misschien wel hipste stadsdeel van Amsterdam, namelijk Noord, maakt Chateau Amsterdam moderne wijnen van druiven uit heel Europa onder hippe namen. De Buik bezocht het Chateau voor de tweede keer (lees hier onze eerste ervaring) en was verrast over de kwaliteit van het eten en de diversiteit van de wijnen.

​Wijnwalhalla


Hoewel het exterieur van Chateau Amsterdam niet bijzonder opvallend is - de grote loods heeft niets met een kasteel te maken – is het interieur des te imposanter. Met een drukbezochte wijnwinkel en een winery vol gasten voor een wijnproeverij bevonden we ons direct in een heus wijnwalhalla. De wijn wordt gemaakt van Europese druivensoorten die lokaal worden geteeld, vervolgens naar Chateau Amsterdam worden vervoerd en daar verwerkt en tot wijn worden gemaakt. 

Eenmaal in het restaurant begonnen we de avond met een verfrissend glas Piquette, een frisse bubbel gemaakt van overgebleven druivenschillen in combinatie met mineraalwater, geduld en liefde.

​Holy Crab


De menukaart is ingedeeld op zijn Italiaans: antipasti, primi, secondi en dolci. We starten met oesters en softshell krab met friszure venkelsalade en Kalamata-olijven. De krab is erg populair, want die zagen we bij binnenkomst al op veel tafel staan, waarbij het water ons al in de mond liep. En geheel terecht, de krab had een heerlijk dun beslaglaagje en was in zijn geheel in de frituur geweest. Krokant, fris en vol van smaak.

​The Most Beautiful Girl


We vervolgen onze reis door Italië met twee verschillende pasta’s: spaghetti vongole en tagliatelle met runder ragú en saffraanboter. We lieten ons verrassen met de bijpassende wijnsuggesties van Chateau Amsterdam. 

Bij de spaghetti een riesling genaamd The Most Beautiful Girl (bij de naam alleen al waren we om) en bij de tagliatelle een garnacha, een stevige rode wijn met een subtiele hint van vanille. Wat ons betreft een perfecte combinatie.

​Creatief Chateau


De creativiteit van de mannen achter Chateau Amsterdam is niet alleen terug te zien in het restaurant, maar ook in de wijn. Met namen als The Man With The Hat en The Fat Lady Sings is het lastig om niet alle wijnen te willen proeven. Gelukkig vind je op de menukaart per gerecht een wijnsuggestie die je daarbij helpt. 

Aangekomen bij de secondi besluiten we weer voor vlees én vis te gaan. Gegrilde pulpo met witte tomatensaus, licht pittige chimichurri en nduja in combinatie met een oranje wijn die er niet alleen waanzinnig bij smaakt door zijn ziltigheid, maar ook nog eens mooi kleurt bij het gerecht. De tagliata di manzo van bavette werd geserveerd met snippers parmezaan en een goed glas Lucky Lucy, een syrah waarbij de druiven zijn gefermenteerd volgens een traditionele methode met acht maanden rijping op Frans eikenhout.

​Van druif tot wijn


We sloten de avond af met enkel een kop koffie. Voor de populaire tiramisu was helaas geen plek meer, maar daar hadden we eigenlijk direct al spijt van. Een goed excuus om weer een bezoek te brengen aan de plek waar je kunt genieten van goed Italiaans eten, uitstekende Europese wijn en nog beter gezelschap.

Tip van de Buik: plan voorafgaand aan je diner een wine tasting en leer alles over het proces van druif tot wijn.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Rijsttafelen bij Ron Blaauw Indonesia in Bloemendaal

We weten dat de rijsttafel hier altijd een goed idee is, maar hoe zit het met de andere gerechten? De Buik ging langs bij Ron Blaauw Indonesia in Bloemendaal.

Onze Kerstlijst 2025 voor de vroege vogels

Voor de vroege vogels hebben we wel alvast een lijstje met restaurants die met Kerst zijn geopend, voor als je op zoek bent naar een leuk restaurant.

Nieuw vuur in Het Broeker Huis

Chef Thijs Steur veranderde Het Broeker Huis aan de Leeteinde in een leuk restaurant. Tijd voor de Buik om een kijkje te nemen.