Bonboon, verfijnde vegan fine dining met een ‘thee’ accent

Bij Bonboon in Amsterdam draait alles om creatief plantaardig koken: vegan fine dining met unieke smaakcombinaties en verfijnde pairings.

21 Aug 2025 Liz de Rijke

blogger Liz is mediarecht advocaat en heeft liefde voor schrijven en eten. Haar grootste hobby is het ontdekken van horeca-parels in Amsterdam met goed gezelschap.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Bonboon

Rozenstraat 12, Amsterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: Amsterdam centrum Keuken: Internationaal Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant
  • 21 Aug 2025

Bonboon, verfijnde vegan fine dining met een ‘thee’ accent

Bonboon is al een tijdje verhuisd van KNSM naar hartje centrum. Tijd voor De Buik om eens een kijkje en hapje te nemen. In het intieme restaurant, nu gevestigd in Hotel Mercier in de Jordaan, draait alles om smaak, creativiteit en beleving. Geen dierlijke producten, maar verrassende gerechten die laten zien hoe veelzijdig plantaardig koken kan zijn. Iedere twee maanden een wisselend drie-, vier- of vijfgangenmenu, inclusief verfijnde wijn- óf theepairing. De Buik schoof aan voor een menu dat misschien zelfs een vleesliefhebber op andere gedachten brengt.

​Fine dining, maar dan vegan

Bij Bonboon hoef je geen bietenburger of tofu-schnitzel te verwachten. De chef wil bewijzen dat je geen vlees(vervangers) nodig hebt voor een culinaire ervaring van hoog niveau. “Er is zoveel meer dan vlees”, aldus het team van Bonboon – dat voor een groot deel zelf niet standaard veganistisch eet. En dat zegt wat ons betreft genoeg over de hoge kwaliteit van de gerechten. Met een creatief menu zorgt Boboon ervoor dat je dierlijke producten geen moment mist. Fine dining, maar dan vegan.

Wijn of... thee? 

Naast een klassieke wijnpairing biedt Bonboon iets unieks: een thee-arrangement. De thee wordt zorgvuldig geselecteerd door een in-house theespecialist en komt van over de hele wereld. Elke infusie sluit goed aan bij de smaken van het gerecht. Een mooie optie voor wie eens wat anders wil dan wijn.

Een menu vol verrassingen

Het menu van Bonboon is zorgvuldig opgebouwd. We starten met een bescheiden voorgerecht van zucchini fritti, geserveerd met een tomaat-, abrikoos- en chilijam. Een zoete smaak die goed combineert met de krokante courgette. Meer indruk maakt het tussengerecht. De dolmades, gevuld met gerookte venkel en rijst, komen met een romige walnoot aïoli en een licht mousserende wijn. De frisse zuren van het gerecht sluiten naadloos aan op de lichtrokerige smaak van de wijn.

Het hoofdgerecht is een feest voor liefhebbers van gelaagde smaken. De malfatti – deegachtige pastaballetjes die doen denken aan knoedel – wordt geserveerd met knapperige kikkererwten, artisjok en een licht pittige chili olie. Dit gerecht komt met een frisse rosé die het gerecht perfect in balans brengt.

​Mooie smaakcombinaties 

Ook het pre-dessert bevat wederom een unieke combinatie van smaken. Het kleine wentelteefje komt met kersen en bieten in een zwarte knoflook-bietendressing. Daarbij wordt een mousserende rode wijn geschonken, die de aardse tonen van het gerecht perfect uit laat komen. We sluiten af met een nagerecht van perziksorbet en witte chocoladecrème, die zo romig is dat je nauwelijks gelooft dat hij vegan is.

Creativiteit op hoog niveau 

Als je wil ervaren hoe veelzijdig plantaardig eten kan zijn, ben je bij Bonboon aan het juiste adres. Het creatieve menu in combinatie met de ontspannen sfeer, vriendelijke bediening en verfijnde wijnpairing, zorgt voor een fine dining ervaring die zeker niet onderdoet voor een niet-vegan tegenhanger.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De vier restaurantopeningen voor direct na de zomer, waar we allemaal op zitten te wachten

Vier veelbelovende restaurantopeningen in Amsterdam na de zomer: Franz, Blik, Toet en de nieuwe restobar van Simon Witmaar.

Met Bisous @ Daalder aan Côte d’Amsterdam-West

Bisous @ Daalder: geniet deze zomer van Franse Riviera-sfeer, knoflookmosselen, Côte de Boeuf en klassiek gebak op een prachtig terras aan het water.

De Jollof Club organiseert een tijdelijk feestje voor je zintuigen bij Lotti’s

Proef West-Afrikaanse smaken bij de Jollof Club in Lotti’s, Hoxton Hotel Amsterdam – verfijnde jollof en meer, tot half september beschikbaar.