Bonboon is al een tijdje verhuisd van KNSM naar hartje centrum. Tijd voor De Buik om eens een kijkje en hapje te nemen. In het intieme restaurant, nu gevestigd in Hotel Mercier in de Jordaan, draait alles om smaak, creativiteit en beleving. Geen dierlijke producten, maar verrassende gerechten die laten zien hoe veelzijdig plantaardig koken kan zijn. Iedere twee maanden een wisselend drie-, vier- of vijfgangenmenu, inclusief verfijnde wijn- óf theepairing. De Buik schoof aan voor een menu dat misschien zelfs een vleesliefhebber op andere gedachten brengt.
Fine dining, maar dan vegan

Bij Bonboon hoef je geen bietenburger of tofu-schnitzel te verwachten. De chef wil bewijzen dat je geen vlees(vervangers) nodig hebt voor een culinaire ervaring van hoog niveau. “Er is zoveel meer dan vlees”, aldus het team van Bonboon – dat voor een groot deel zelf niet standaard veganistisch eet. En dat zegt wat ons betreft genoeg over de hoge kwaliteit van de gerechten. Met een creatief menu zorgt Boboon ervoor dat je dierlijke producten geen moment mist. Fine dining, maar dan vegan.
Wijn of... thee?

Naast een klassieke wijnpairing biedt Bonboon iets unieks: een thee-arrangement. De thee wordt zorgvuldig geselecteerd door een in-house theespecialist en komt van over de hele wereld. Elke infusie sluit goed aan bij de smaken van het gerecht. Een mooie optie voor wie eens wat anders wil dan wijn.
Een menu vol verrassingen

Het menu van Bonboon is zorgvuldig opgebouwd. We starten met een bescheiden voorgerecht van zucchini fritti, geserveerd met een tomaat-, abrikoos- en chilijam. Een zoete smaak die goed combineert met de krokante courgette. Meer indruk maakt het tussengerecht. De dolmades, gevuld met gerookte venkel en rijst, komen met een romige walnoot aïoli en een licht mousserende wijn. De frisse zuren van het gerecht sluiten naadloos aan op de lichtrokerige smaak van de wijn.
Het hoofdgerecht is een feest voor liefhebbers van gelaagde smaken. De malfatti – deegachtige pastaballetjes die doen denken aan knoedel – wordt geserveerd met knapperige kikkererwten, artisjok en een licht pittige chili olie. Dit gerecht komt met een frisse rosé die het gerecht perfect in balans brengt.
Mooie smaakcombinaties

Ook het pre-dessert bevat wederom een unieke combinatie van smaken. Het kleine wentelteefje komt met kersen en bieten in een zwarte knoflook-bietendressing. Daarbij wordt een mousserende rode wijn geschonken, die de aardse tonen van het gerecht perfect uit laat komen. We sluiten af met een nagerecht van perziksorbet en witte chocoladecrème, die zo romig is dat je nauwelijks gelooft dat hij vegan is.
Creativiteit op hoog niveau

Als je wil ervaren hoe veelzijdig plantaardig eten kan zijn, ben je bij Bonboon aan het juiste adres. Het creatieve menu in combinatie met de ontspannen sfeer, vriendelijke bediening en verfijnde wijnpairing, zorgt voor een fine dining ervaring die zeker niet onderdoet voor een niet-vegan tegenhanger.