Café Vertigo: vleugje historie in een modern jasje

Café Vertigo in het Vondelparkpaviljoen: historisch icoon in modern jasje met zonnig terras, verfijnde gerechten en warme gastvrijheid.

26 Aug 2025 Mariska de Wijs

blogger Mariska en eten - dat is als 1+1=2. Zij houdt van heel veel verschillende keukens en haar favoriete gerecht is te vinden... op de dessertkaart!

Café Vertigo: vleugje historie in een modern jasje

Op bezoek bij het nieuwe Café Vertigo, dat sinds kort in het iconische Vondelparkpaviljoen aan het Vondelpark, waar voorheen Park Zuid was gevestigd. Misschien gaat bij de naam Vertigo een klein belletje rinkelen, want de naam verwijst naar het legendarische café dat hier tussen 1989 en 2012 onderdeel was van het toenmalige Filmmuseum. Met een klein sprongetje naar vandaag de dag weet het huidige Vertigo een geheel eigentijds concept en uitstraling neer te zetten.

We nemen plaats op het zonnige terras, prachtig gelegen aan de rand van het Vondelpark. Het is enorm ruim opgezet, waardoor er plek is voor zowel kleine gezelschappen als grotere groepen. Het uitzicht op het weelderige groen zorgt voor een ontspannen sfeer en brengt het gevoel naar boven even weg te zijn uit de stad. Op zomerse dagen blijf je hier makkelijk hangen tot de zon ondergaat.

​'Vrienden' die je bedienen 

Onze avond begint met twee verfijnde voorgerechten. De mosselen zijn kraakvers en worden geserveerd met een peterselieolie die frisheid en romigheid perfect in balans brengt. Het tweede gerecht, prei, wordt opgediend als een verfijnd hartig gebakje. De stukken prei combineren mooi met krokante hazelnoten, een klassieke saus gribiche en een frisse kruidensalade. Beide gerechten worden begeleid door huisgemaakte limonades in de smaken citroen/basilicum en sinaasappel/bitter.

En dan het personeel: wat een verademing! Attent zonder opdringerig te zijn, altijd op het juiste moment aan tafel, en met oprechte gastvrijheid die de hele avond een warm randje geeft. Het voelt alsof we bij vrienden thuis zitten, die tussendoor steeds even vragen wanneer ze de volgende gang kunnen brengen.

​Finesse met een eigentijdse knipoog 

Als hoofdgerecht kiezen we voor zowel vis als vegetarisch. De vis van de dag – roodbaars met een knapperige korst – wordt geserveerd met lamsoor, gerookte aardappel, rivierkreeft, rouille en kreeftensaus. De bereiding is perfect: een krokante buitenkant en een zachte, sappige binnenkant. De vegetarische optie, ravioli alla Fiorentina, is gevuld met spinazie en ricotta, en afgemaakt met salie, hazelnoten en pecorino. De ravioli is zacht en smaakvol, ietwat zoutig, maar dat compenseert de romige saus en de frisse kruidengarnituur goed. Alle gerechten zijn met zorg opgemaakt en in porties die precies voldoen. Al houden we natuurlijk nog wat ruimte over voor het dessert.

We sluiten af met twee stevige desserts, maar ach, dat doen we wel: een luchtige chocolade mousse, bestrooid met een flinke hand pinda’s en gezouten karamel, en een romige burnt cheesecake met rood fruit. Puur genieten!

​Nachtclub gevoel 

Binnen in het souterrain vind je een verrassend stijlvol interieur: denk nachtclub glamour en comfortabele booth seats die je zo terugbrengen naar een ander tijdperk. Kortom: Café Vertigo is terug en helemaal vernieuwd. Fris, verrassend en met alle charme die de locatie zo uniek maakt, zorgvuldig behouden. Zo krijgt de historie een modern jasje en wil je hier eigenlijk niet meer weg.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Layers Bakery & Deli

Layers in De Pijp: croissants in alle soorten, van klassiek tot amandel en hartig. Van topchef Alexandre Scour. Open dagelijks 9-22 uur.

Bonboon, verfijnde vegan fine dining met een ‘thee’ accent

Bij Bonboon in Amsterdam draait alles om creatief plantaardig koken: vegan fine dining met unieke smaakcombinaties en verfijnde pairings.

16 x lekker eten en genieten van SAIL 2025

7x lekker eten & top uitzicht tijdens SAIL 2025: van fine dining tot relaxte terrassen met zicht op tallships. Ontdek hier de beste plekken!