Chef Miyahira kookt met liefde en verstand bij Shaffy Restobar

Chef Miyahira kookt met liefde en verstand bij Shaffy Restobar.

6 Sep 2022 Janna Oosthoek

blogger Nieuwsgierige alleseter, fervente kok en de culinaire vraagbaak

Chef Miyahira kookt met liefde en verstand bij Shaffy Restobar

Felix werd Shaffy en Floris werd Koji. Dat is de hele korte samenvatting. Met iets meer uitleg: Begin 2020 opende fine dining restaurant Felix in cultuurhuis Felix Meritis. Inderdaad niet de meest gunstige timing, om het zacht uit te drukken. In 2021 werd de plek verbouwd tot restobar met de naam Shaffy, genoemd naar de legendarische zanger die hier ooit zijn eigen theater had. En afgelopen zomer nam chef Koji Miyahira het stokje over van Floris van Straalen. Ben je weer bij? De Buik ging een avond eten in het historische pand aan de Keizersgracht.

Het restaurant is stijlvol ingericht met pasteltinten met prettig licht. Achterin zit een cocktailbar waar in het weekend een DJ plaatjes draait, maar vandaag is het woensdag dus kiezen we een plekje voorin aan het hoge raam met uitzicht op de gracht. We worden enthousiast geholpen door Yanick die ons een glas Italiaanse bubbels komt brengen en een witte Negroni. Over het antwoord op de vraag of we ons willen laten verrassen met een 4-gangen hoeven we niet lang na te denken. Let’s go!

Verstand van smaken


We beginnen met gebrande makreelfilets in een saus van puntpaprika en sambal, met gefrituurde stukjes knoflook. Vette vis, pittigheid, krokante structuren en dan ook nog een fris mineralige witte trebbiano erbij, het is duidelijk dat het team van Shaffy verstand van smaken heeft. Ook over de volgende gang is goed nagedacht; kokkels in een massaman curry met kleine stukjes aardappel en pinda. Mogen we hier nog een portie van? We waarderen het dat Koji lokale kokkels gebruikt in plaats van Italiaanse vongole. 

Eend onder een bedje


Een stukje gebakken eendenborst ligt dit keer niet op, maar onder een bedje van snijbiet, met een crème van aubergine en knoflook. In een klein kommetje erbij komt gegrilde little gem met boter en poeder van zeekraal. De smaak van het kropje sla is hartig en rokerig, het is alleen een beetje lastig eten uit dit schaaltje. Van de DomPeynac chardonnay zitten we inmiddels aan het tweede glas, want we krijgen niet genoeg van deze knaller.

Gratis entertainment


We zijn al vrolijk van de fijne gerechten, de lieve bediening en misschien ook wel een beetje van de wijn, als tijdens het dessert - een subliem straciatella ijsje met huisgemaakt vanille ijs, pure chocolade, kletskop en een bonbon met vanille parfait - een stel studenten buiten poedelnaakt de gracht in springt. Na dit gratis entertainment als extra toetje, fietsen we met een grote glimlach naar huis. We zullen doorgaan, of nou ja, terugkomen bij Shaffy.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Een feestelijke kerst bij Renvy

Voor een feestelijke kerst ben je bij Renvy aan het juiste adres: een smaakvol vijfgangenmenu, perfecte wijnpairings en een warme kerstsfeer.

Onze Kerstlijst 2025 voor de vroege vogels

Voor de vroege vogels hebben we wel alvast een lijstje met restaurants die met Kerst zijn geopend, voor als je op zoek bent naar een leuk restaurant.

9 jaar Café Caron met Alain Caron

Het is 9 jaar geleden dat de familie Caron de eerste zaak Café Caron opende in de Pijp. Reden voor De Buik om eens met Alain Caron te bellen.