Copal: naar meer verfijnde Mexicaanse gerechten

De Buik ging langs bij het vernieuwde Copal, voormalig Colima, voor een Mexicaanse avond met verrassende, verfijnde gerechten.

8 Nov 2025 Lisa Dalmulder

blogger Lisa zit al elke dag midden in haar passie. Na haar studie aan de Hogere Hotelschool van Maastricht belandde ze als consultant bij een Communicatie & PR bureau voor wijnen en hospitality. En nu schrijft ze ook voor de Buik.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Copal

Utrechtsestraat 128, Amsterdam Maaltijd: DinerLate night Stadsdeel: Amsterdam centrum Keuken: Mexicaans Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Copal: naar meer verfijnde Mexicaanse gerechten

Midden in één van de gezelligste straten van Amsterdam, de Utrechtsestraat, vind je Copal: een intiem en sfeervol Mexicaans restaurant met een creatieve en verrassende menukaart. De eigenaren, eerder bekend van Colima Cocina Mexicana, gingen op zoek naar een nieuwe uitdaging. Waar ze voorheen, op dezelfde locatie, vooral een taqueria runden, ligt nu de focus op verfijning en innovatie binnen de Mexicaanse keuken. Maar, niet getreurd, de traditionele taco’s staan zeker nog op de menukaart!    

​Klassiek tot creatief: een verrassende Mexicaanse avond

De menukaart biedt volop keuze en draait om het shared dining-concept, waarbij 4 à 5 gerechten per persoon worden aangeraden. Wij kozen voor een mix van Mexicaanse gerechten, aangevuld de creativiteit van de nieuwe keuken onder leiding chef Miguel Martin Gomez

Zo proefden we vers bereide guacamole (gelukkig zonder knoflook) met extra fruitigheid een frisheid door wat toegevoegde granaatappelpitjes, tostada’s met blauwvintonijn en ceviche van yellowtail (een chefs favorietje), maar ook BBQ-geglazuurde octopus, lamstaco’s met feta-crème en een chocolademousse met sesamijs.

​Onze favorieten

De ceviche sprong er voor ons echt uit. Naast dat het gerecht mooi werd opgediend waren de smaken goed in balans: de licht gepekelde vis, de frisse komkommer en koriander dressing en het pitje van de serrano peper vormden samen een lekker geheel. Ook de chocolademousse met zwarte sesamijs en gesuikerde pinda’s viel erg in de smaak, met een fijne mix van romige, bittere en zoete tonen.

De taco’s van lam waren het gerecht van de dag, een leuke en originele combinatie wilden we dit graag proberen. Prima smaakvol gerecht.

​Mexicaanse cocktails met een kick

Op de kaart staan verschillende cocktails met een basis van tequila of mezcal. Wij kozen voor een Mezcalita, met mezcal, sinaaslikeur, limoen en siroop. Eigenlijk een Margarita, maar dan met mezcal in plaats van tequila. De cocktail is heerlijk voor wie van een stevige smaak houdt: de rokerige toets van de mezcal en de gezouten, chili-gekruide rand geven een subtiele kick. 

Wie geen cocktail wil, kan kiezen uit Mexicaanse biertjes of een selectie natuurwijnen. Normaal zijn we daar niet zo’n van, maar zowel de rode als de witte huiswijn wisten te verrassen.

​Klein, gezellig en persoonlijk

Copal is recent heringericht en dit geeft een hele andere sfeer aan het restaurant. Je wordt altijd welkom geheten door een van de eigenaren. Waar het eerst deed denken aan een informele tacobar voor een snelle hap, voelt het nu als een sfeervol restaurant waar je gerust de hele avond wilt blijven zitten. 

Het warme interieur, vintage filmposters, de muziek en het servies zorgen samen voor een levendige maar intieme sfeer. Copal groot genoeg voor een gezellige drukte, maar klein genoeg om persoonlijke aandacht te bieden.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Uit ons magazine: keukenprinses Julia Nona brengt Sicilië naar Den Haag

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met de Siciliaanse eigenaresse en chef van Nona in Den Haag.

Hop hop naar Chop Chop in de Voetboogstraat

De Buik ging langs bij Chop Chop Asia, de hotspot in de Voetboogstraat waar je geniet van sashimi plates, pekingeend en cocktails in chique, Aziatische sfeer.

Copal

Elke maandag deelt de Buik een nieuw, recent of binnenkort te openen restaurant met je. Vandaag bespreken we Copal.