De Chinese keuken thuis ervaren met HOT&HOT

Thuiskoken met de hot pot van HOT&HOT. Een unieke Chinese ervaring waarbij je ingrediënten kookt in een pan. Een hot pot deel je meestal met anderen.

22 Feb 2021 Jesper Kooistra

blogger Jesper studeert journalistiek aan de Hogeschool Utrecht, een journalist in spe. Schrijven, lezen en bewust eten is belangrijk voor Jesper

Restaurant toevoegen aan favorieten

Hot & Hot

Goudsesingel 340A, Rotterdam Maaltijd: LunchDiner Stadsdeel: Centrum Keuken: Chinees Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

De Chinese keuken thuis ervaren met HOT&HOT

HOT&HOT zorgt ervoor dat je thuis op Chinese wijze kan koken. Met een bezorgmenu inclusief een hot pot. Zo kun jij het restaurant in huis halen en genieten van deze Chinese traditie.

​Hot pot


Wanneer je bij HOT&HOT een hot pot bestelt, krijg je een eetervaring zoals in China. De manier van koken is al meer dan duizend jaar oud, in China werd toentertijd keramieken of metalen potten verwarmd. Waar de manier van koken precies vandaan komt is nog altijd onbekend. Over naar het nu: het eten komt in verschillende bakjes binnen. Deze bevatten onder meer: wagyu beef, wortels of beef brisket (borst- of klapstuk). Naast deze bakjes krijg je twee soorten soepen (eigenlijk bouillons) die je verdeelt over de twee kanten van de meegeleverde pan. Er is een pittige soep en een soep met paddenstoelen als basis.

​Bereiden volgens de kaart


Bij de hot pot zit een instructiekaart, voor ons als leken van de hot pot was dit een fijne toevoeging. De eerste stap is om de soep op te warmen in de pan, voordat je het eten hierin kookt. Als de soep warm is, kun je overgaan tot de bereiding. Er worden verschillende voorgekookte stukjes vlees bij het menu geleverd, maar ook rauwe soorten die nog gekookt moeten worden. Verder zijn er diverse groenten die aan de hot pot toegevoegd kunnen worden, zoals champignon en tomaat. Wanneer je de pan aan zet is deze binnen mum van tijd klaar om mee te koken. Wij beginnen met het bereiden van wat aardappel, wortel en wagyu beef.

​Speciaal menu


HOT&HOT heeft een tijdelijk menu samengesteld om de hot pot uit te proberen. Er zijn twee opties: een groter en een kleiner menu. Het grote menu heeft twaalf ingrediënten waaronder: Australisch wagyu beef, tender beef, champignons en wortels. Hiernaast heb je de mogelijkheid voor het kleinere menu met: beef ribs, beef tendon en bamboe.

​Delen


Het leukste onderdeel van het eten is dat dit een gezamenlijke activiteit is. Door samen te koken heb je naast heerlijk eten ook de tijd om - en een goed onderwerp om over - bij te praten. Het duurt niet lang voordat de eerste hapjes uit de pan klaar zijn. De soep geeft de ingrediënten extra smaak mee. Zelf houden wij van een beetje pittig dus gaat onze voorkeur uit naar de pittige kant van de pan. Ook hebben wij de champignons wat langer in de pan laten zitten zodat de smaak wordt meegenomen in het vlees wat wij eten.
De hot pot van Hot & Hot zorgt voor een bijzondere ervaring, verwacht geen standaard – verhollandste – afhaal Chinees. Sterker nog, wanneer je van traditioneel Chinees eten houdt is dit de moeite waard om uit te proberen.

​Bubble tea


Voor het drinken raden wij je een verfrissend, in Azië populair, drankje aan: bubble tea. Zelf hadden wij een klassieke boba tea, een heerlijk zoet drankje voor bij het eten. De balletjes – van tapiocazetmeel – die in het drankje zitten doen een beetje denken aan gummibeertjes. Dit drankje was naar onze mening ook prima als zoets om mee af te sluiten.
Wanneer je houdt van eten zoals in China en er een gezellige avond van wil maken is dit een erg leuke keuze. HOT&HOT bezorgt in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Delft, Leiden en de omliggende gebieden. 


Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Happy de Peps(y)

Met een uitgebreide kaart, meer dan 60 gerechten, laat de Spaanse wijn- & eetbar Peps zien dat ze niet snel van plan zijn om weer te vertrekken.

5 x even een biljartje en een hapje en/of drankje doen

5 plekken om nog heerlijk ouderwets te biljarten, en een lekker hapje te eten.

Van wijnenthousiast naar een professioneel proever (slot)

In deze serie volgt de Buik hoe Gijs zijn WSET-niveau 3 haalt en deze keer staat het examen op het programma. Blind proeven en theorietoets met 50 vragen.