Wij waren te gast in het Harbour Club Theater in Amsterdam-Oost, voor een spectaculaire avond met de populaire Las Vegas-show. Burleske, goochelacts en een fantastische zangshow. We gingen op culinaire ontdekkingsreis, met onder andere sushi, beef tataki, gado gado-salade en een gouden dessert. JP Chenet verraste ons met originele wijnpairings.
Weg met de Hollandse

Wij waren uitgenodigd in het Harbour Club Theater in Amsterdam-Oost, waar die avond de populaire Las Vegas-show zou plaatsvinden. Burleske, goochelacts en een fantastische zangshow met als hoogtepunt de stem van ex-Voice of Holland-deelneemster Patricia van Haastrecht. Alles was tot in de puntjes uitgedacht.
‘Weg met de Hollandse bescheidenheid’, riep mijn buurman enthousiast. Dit was geen doorsnee avondje uit; het was een volledig verzorgde show die knipoogde naar het extravagante Vegas waar de doodnormale JP Chenet, in de bekende fles met de gebogen hals, ook nog eens een hoofdrol speelde.
Overvloedig en spectaculair

De avond startte met een simpel knabbeltje van brood en boter. Het begin van een culinaire ontdekkingsreis. Daarna sierden een overvloedige schaal sushi, beef tataki en een heerlijke vegetarische gado gado-salade onze tafel. De salade bevatte een mix van gestoomde groenten afgetopt met taugé wat hardgekookte eieren en pinda-saus. De samenstelling van de verschillende texturen en de krachtige, romige pinda-saus maakte het een smaakvolle en vullende gerecht voor vegetariërs onder ons.
Next kwamen de soba noedels, gemaakt van boekweit, met een miso zalm op tafel. De marinade van gefermenteerde sojabonen pasta en afgetopt met een sprenkeltje limoen, maakte de zalm mals met een fijne umami-smaak. Als bijgerecht volgde een bordje gefrituurde sperziebonen met een wasabi sausje.
De wijn stond die avond volledig in het teken van JP Chenet en die ongewone wijnpairing wist ons toch enigszins te verrassen. Zo starten wij de avond met de "on the rocks", JP Chenet ICE Blanc. Een fruitige bubbel met een zacht zoetje.
Voor de liefhebbers van meer rood fruit in je bubbels, was er de mogelijkheid om te kiezen voor ICE Rose. Die hebben wij voorbij laten gaan. De bubbel is echt een goede start voor een borrel of fuif. Als kers op de taart sloten wij de avond af met een spectaculair dessert, echt Harbour Club. Een gigantische goudstaaf van chocolade met een heerlijke romige vulling van chocolade en kersen. Ondertussen zat de sfeer er goed in en werd het bekende servet zwaaien ook hier ingezet.
Zien en gezien worden

Bij The Harbour Club (THC) is het zien en gezien worden. Mensen vieren zichzelf op een extravagante manier. Alle gerechten zijn overvloedig met altijd een insta-waardige uitstraling. Wil je optimaal van de show genieten? Kies dan voor een tafel in het midden. Toch liever wat minder in de schijnwerpers? Kies dan voor een van de ‘booths’ aan de zijkant, daar is het vooral zien en minder gezien worden. Wel even opletten bij allergieën; het menu is behoorlijk divers en niet alles is meteen duidelijk. Dus gewoon vragen! JP Chenet heeft hier laten zien dat ze meer zijn dan de bekende budget wijn. Ze hebben samen met THC een avond neergezet die barstte van heerlijk eten, begeleid met een groot assortiment aan verrassend fijne passende wijnen.