Een familiegevoel bij VISSER in de Jordaan

Een fijn eetcafé midden in de Jordaan, VISSER. Marlous en Lianne openden deze gezellige familiezaak op de Lindengracht.

20 Feb 2020 Gaby Khan

blogger Tijdens het avondeten kijkt Gaby Chef’s Table en een paar keer per week uiteten is voor haar niet vaak genoeg. Haar liefde voor eten en passie voor schrijven is dan ook een gouden combinatie voor Gaby.

  • 20 Feb 2020

Een familiegevoel bij VISSER in de Jordaan

VISSER, de naam van een eetcafé midden in de Jordaan op de mooie Lindengracht en tevens een familienaam van de twee zussen Marlous en Lianne, die de zaak onlangs hebben geopend. Op een druilerige zaterdagmiddag lopen we over De Lindenmarkt richting VISSER. Bij binnenkomst krijgen we meteen de indruk van een bruine kroeg met een touch van een Franse bistro.     

Ambitieuze zussen 


Marlous en Lianne, de twee zussen die VISSER op de Lindengracht onlangs hebben geopend, hadden altijd al de droom om een eigen zaak te beginnen. De zussen zaten allebei op de Hotelschool, maar gingen na de opleiding hun eigen weg. Lianne heeft altijd in de horeca gewerkt bij Palladium op het Leidseplein, daar was zij overdag de manager. Marlous werkte tien jaar in de mediawereld, maar miste de horeca toch heel erg. Ze kregen het plan zelf iets te beginnen, schreven een businessplan waar zij beiden achterstonden en begonnen met het ondernemen.
De zussen hopen dat het café een buurtfunctie kan vervullen. Marlous vertelt: “We vinden het belangrijk om altijd even een praatje te maken met onze gasten. We zien vaak klanten terugkomen en dat is leuk om te zien. Bij ons draait het om een warme sfeer, dat ook te zien is in het interieur”. VISSER wil het knusse bruine kroeg uitstralen, maar toch met wat meer van “nu”. De zussen gingen daarom op zoek naar een pand met een authentieke sfeer. De bar en de vloer zijn al 80 jaar oud en hebben zij gerestaureerd. 

Aan tafel 


VISSER is, met uitzondering van dinsdag, de hele week geopend vanaf 09:00 voor ontbijt, lunch en borrel. Wat je er dan kunt eten? “Gewoon, lekkere dingen!”, aldus Marlous. De zussen hebben gekeken naar wat zij zelf graag op de kaart zien als zij buitenshuis eten en hebben samen met chefkok Danny het menu samengesteld. Er staan veel klassiekers op de kaart en het team van VISSER heeft daar een kleine twist aan gegeven. Alles is huisgemaakt: van eggs benedict en pancakes als ontbijt tot aan de goddelijke carrot cake. Het menu is simpel, maar de zussen laten ook wat persoonlijke voorkeuren terugkomen. Marlous en Lianne zijn half Duits, vandaar de flammkuchen waar zij een speciale oven voor hebben aangeschaft. 

Waar mensen echt voor terugkomen is het scrocchiarella brood met kip en avocado, de croque monsieur en de huisgemaakte carrot cake. Naast het eten is de kwaliteit van de koffie ook op hoog niveau. Lianne werd namelijk tweede van Nederland bij de Koffie Top 100 van Misset Horeca. Bij de heerlijke cappuccino krijgen we een brownie met cranberries en walnoten, wederom huisgemaakt. Wil je na het struinen op de Lindenmarkt neerploffen voor een borrel bij VISSER, dan kan dat ook. De wijnkaart bestaat uit een bijzondere selectie aan wijnen en alles is per glas te bestellen. 

Familiegevoel 


Marlous vertelt vol trots: “Toen we een naam voor de zaak moesten bedenken, waren we vooral op zoek naar een makkelijke, oud-Hollandse naam. Onze moeder heeft ons erg geholpen om onze horecadromen te verwezenlijken en om haar daarom te eren, is haar achternaam nu de naam van onze spot. Wat we niet wisten, is dat alle kroegen en restaurants die hiervoor in dit pand hebben gezeten, allemaal een familienaam hebben gehad dus dat klopt wel echt in het rijtje." We vragen naar de verwachtingen die Marlous had bij het ondernemen met haar zusje. “Ik zou het met geen ander kunnen doen. We kennen elkaar zo door en door: aan één blik hebben we voldoende.”

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Stap in de wondere wereld van Cecconi's

In het Italiaanse restaurant Cecconi's, dat zit in het exclusieve Soho House, kun je de luxe proeven.

Van wijnenthousiast naar een professioneel proever (slot)

In deze serie volgt de Buik hoe Gijs zijn WSET-niveau 3 haalt en deze keer staat het examen op het programma. Blind proeven en theorietoets met 50 vragen.

Twee jaar Selva en Sonora: een grote familie waar je bij wil horen

Zo vierde Selva en Sonora, gevestigd in nhow Amsterdam RAI, hun 2e verjaardag: eten om te delen, live muziek, cocktails en een geheime speakeasy.