De deuren van het Soho House aan de Singel zullen voor velen van ons gesloten blijven, maar gelukkig is er Cecconi’s. Het Italiaanse restaurant op de begane grond waar iedereen naar binnen mag en je even kan proeven van de luxe. Wij gingen erheen en wilden nooit meer weg.
Soho House is nog niet zo lang geleden geopend in het voormalige Bungehuis aan de Singel. Een super de luxe private members’ club, opgericht voor mensen in de creatieve industrie. Naast wereldsteden als New York, Barcelona, Londen en Berlijn, nu dus ook te vinden in ons eigen Amsterdam. Geen membership betekent geen toegang (tenzij je het geluk hebt dat je iemand kent met een membership en je als intro mee mag), hoe creatief je ook bent, maar het Italiaanse restaurant Cecconi’s is open voor iedereen.
Net als in een film

Wij deden één stap over de drempel en wisten direct dat het goed was. Een jazzmuziekje op de achtergrond, fluwelen banken om in weg te kruipen, wit tafellinnen, luxe krukken, of eigenlijk stoelen, aan de bar en gigantische gouden kroonluchters. Dit is wat je wilt. Geen Hollandse bescheidenheid, maar internationale allure. Cecconi’s is onderverdeeld in een restaurantgedeelte met een open keuken en een bar/lounge gedeelte. Zo’n plek die je normaal alleen ziet in oude films of series, maar dus blijkbaar ook bij private members’ clubs.
We zien het al helemaal voor ons en dromen even weg… Onze jas wordt aangenomen door een prachtig Italiaans model, vervolgens strijken we neer in een van die extreem comfortabele stoelen aan de bar. We bestellen alles van de kaart, drinken lachend en proostend onze champagne, worden ontdekt door een beroemde regisseur en tegen sluitingstijd verlaten we al dansend het Soho House met een gloednieuw membership op zak…
Attentione! Terug naar de realiteit. Onze jas wordt aangenomen, maar daarna worden we naar het minst leuke tafeltje van heel Cecconi’s gebracht. Hoe krijg je het voor elkaar?! Toch kan het de pret niet drukken. Verstopt achter een pilaar vergapen we ons aan al het moois dat Cecconi’s te bieden heeft. En dit keer hebben we het over de kaart. Burrata, vitello tonnato, ravioli, risotto, truffel, kreeft, tonijntartaar, pizza’s, zeebaars, het houdt niet op. Normaal zijn we al geen held in kiezen, maar nu wordt het ons echt onmogelijk gemaakt. We gaan allebei voor totaal verschillende gerechten om zoveel mogelijk te kunnen proeven.
Chic op sneakers

In een restaurant als dit begin je natuurlijk met een glaasje bubbels. Die wordt binnen no- time geserveerd in een prachtig glas. Geen of een leeg glas hebben, is hier vrijwel onmogelijk. De service is snel, maar niet té. We zien overal rondrennende, lachende Italianen. Helaas ontbreekt bij onze serveerster de glimlach, maar dat hoort misschien bij het tafeltje. We zien het door de vingers.
Als voorgerecht kiezen we voor de carpaccio van zwaardvis en de gefrituurde inktvisjes. Bij de inktvis krijg je een halve citroen met een dun doekje eromheen. Zo kun je lekker knijpen zonder rondvliegende pitjes. Details waar wij van houden. Het eten is precies waar we op hoopten en we kunnen niet wachten op het hoofdgerecht.
Opdoffen is trouwens echt niet nodig. Het is tenslotte voor mensen uit de creatieve industrie en die krijg je echt niet in een net pak. Uiteraard lopen er mensen rond die zich wat verheven voelen en dat graag laten zien, maar uiteindelijk ruiken we door de open keuken toch echt allemaal naar dezelfde baklucht.
Het hoofdgerecht arriveert. De veal Milanese met grof zeezout en gefrituurde salie en de ‘agnolotti del plin’ met zwarte truffel. We kunnen hier lang of kort of over zijn, maar mamma mia wat is dit lekker. Zacht, knapperig, zoet, zuur; alles is aanwezig. We sluiten af met een panna cotta met bloedsinaasappel en een dessertwijn. Een blik op de klok laat zien dat we er al drie uur zitten. Voor een lunch! Geen moment hebben wij het gevoel gehad weg te moeten en om ons heen zitten ook nog steeds dezelfde mensen. Als echte Italianen lekker lang aan tafel, het kan hier gewoon.
Van het brood tot het dessert en van de glazen tot het interieur, alles bij elkaar maakt Cecconi’s tot een favoriet. Het liefst komen wij hier morgen weer en overmorgen ook, maar het is leuker om Cecconi’s speciaal te houden. Iemand nog wat te vieren?